Καμπ
Βρείτε μας στο

Το μεγάλο ραντεβού του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη πλησιάζει. Το σωματείο του Πειραιά ταξιδεύει σε μία πόλη και ένα γήπεδο, το Καμπ Νου, με τόση ιστορία και δυναμική που το κάνει σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά παγκοσμίως.

Το Καμπ Νου είναι μία έδρα φόβητρο, ειδικότερα τα τελευταία δέκα χρόνια. Ομαδίτσες και ομαδάρες «προσκύνησαν» μέσα στις τέσσερις γραμμές του και για πολύ καιρό φάνταζε απόρθητο κάστρο για πολλούς από τους αντιπάλους των μπλαουγκράνα που ταξίδευαν στην Καταλονία με σκοπό να πάρουν ένα καλό αποτέλσμα, ιδανικά ένα διπλό. Το διπλό που φάνταζε μακρινό όνειρο αφού τόσο το ρόστερ της Μπαρτσελόνα, όσο και οι 100.000 φίλαθλοι δημιουργούσαν έναν μικρό εφιάλτη στους 11 ποδοσφαιριστές που θα πατούσαν τον χλοοτάπητα του γηπέδου και θα στεκόντουσαν απέναντι στον Μέσι, τον Τσάβι, τον Ινιέστα, τον Νεϊμάρ, τον Πουγιόλ, τον Μπουσκεχαχαχαχαχα. Συγγνώμη για τον τελευταίο. Ήταν ένα αστείο της στιγμής.

Υπάρχουν, θα αναρωτηθεί κάποιος, τρόποι να πάρεις διπλό μέσα στο Καμπ Νου υπό κανονικές συνθήκες; Να βρεθείς αντιμέτωπος με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα,  χωρίς να έχει απουσίες, και να την χτυπήσεις στα ίσια κερδίζοντας στο τέλος τους τρεις βαθμούς ή τη νίκη πρόκριση;

Η απάντηση είναι ότι φυσικά και υπάρχουν τρόποι. Αρκεί να σκεφτείς ρεαλιστικά. Γιατί ο ποδοσφαιρικός ρεαλισμός είναι πάνω και από συστήματα και από ρόστερ και από μπάτζετ και από βαριές φανέλες. Και το Menshouse είναι εδώ για να σου δώσει τρία παραδείγματα ποδοσφαιρικού ρεαλισμού για το μεγάλο διπλό.

Σενάριο 1: Ηρωική άμυνα

Η ομάδα θα στηθεί με άμυνα ηρωική. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Έντεκα επίλεκτοι σούπερ ήρωες, πλάσματα της φαντασίας θα στήσουν μία άμυνα Μαζινό και θα περιμένουν την μία ευκαιρία για το γκολ που θα φέρει το διπλό. Σίγουρα θα υπάρξουν θύματα. Αλλά μπροστά στο διπλό τι πειράζει να μείνει η κυρά Σακίρα χήρα;

3 ρεαλιστικά σενάρια για να πάρεις τη νίκη μέσα στο Καμπ Νου

 

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Σενάριο 2: Οι δοκιμασμένες ελληνικές λύσεις της διπλανής πόρτας

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν η μόνη λύση είναι να στραφείς στα δοκιμασμένα. Στις επιτυχημένες συνταγές για να διαλύσεις την ψυχολογία του αντιπάλου. Το χαρμάνι είναι απλό. Η συνταγή που δεν θα αποτύχει και θα φέρει το πολυπόθυτο διπλό περιλαμβάνει:

Μία δόση χτισμένου τοίχου από τούβλα πάνω στη γραμμη του τέρματος.

Δύο ταξιτζήδες του προεδρίου του Σ.Α.Τ.Α. με παρκαρισμένα τα ταξί τους μπροστά από το τέρμα.

Δυο γιαγιάδες από ουρά τράπεζας.

Ένα απορριμματοφόρο του Δήμου. Όποιον δήμο έχετε εύκαιρο. Δεν αλλάζει κάτι στη συνταγή.

Μία πρέζα Άδωνι.

Έναν τσαντισμένο Άνθιμο. Δε μας νοιάζει ο λόγος που είναι τσαντισμένος. Ο γάμος μεταξύ των ομοφυλόφιλων, οι μετανάστες, ο ΕΝΦΙΑ στην Εκκλησία, ότι τον έχεσε μία δεκαοχτούρα. Ό,τι να ‘ναι. Αρκεί να είναι τσαντισμένος. Αν σας έχει τελειώσει ο Άνθιμος βάλτε Μητροπολίτη Πειραιώς.

Μία μπουλντόζα και όλα όσα την συνοδεύουν σε έργα που γίνονται στον δρόμο και διακόπτουν την κυκλοφορία.

Ποια ανθρώπινη δύναμη θα κατάφερνε να τα υπομείνει όλα αυτά μαζί; Ποια ποδοσφαιρική δύναμη θα τολμούσε να τα αντιμετωπίσει και να τα νικήσει; Ας είμαστε ρεαλιστές. Καμία.

 

3 ρεαλιστικά σενάρια για να πάρεις τη νίκη μέσα στο Καμπ Νου

 

Σενάριο 3: Η δύναμη της Βοιωτίας

Κομπότης. Νομίζεις ότι σε αυτό το σενάριο πρέπει να κάτσουμε και να σου αναλύσουμε γιατί θα λειτουργήσει; Χρειάζεται να γραφτούν κατεβατά όταν έχει ήδη γραφτεί η λέξη Κομπότης;

Όταν χρειάζονται στο Γκόθαμ Σίτι τον Μπάτμαν γράφουν ολόκληρη έκθεση ή απλά ανάβουν τον προβολέα με την νυχτερίδα και του στέλνουν σήμα στον ουρανό; Όταν οι Θάντερκατς βλέπουν το σήμα από το Ξίφος των Οιωνών στον ουρανό κάθονται να συζητήσουν τι μπορεί να συμβαίνει; Όχι. Τους αρκεί που ο Λάιονο τους έκανε σήμα να έρθουν. Έτσι και με το όνομα Κομπότης. Το βλέπεις γραμμένο και ξέρεις ότι θα έρθει και θα φέρει αυτό που θέλεις. Ένα διπλό. Όχι πιτόγυρο, στη Λειβαδιά έχουν μονο καλαμάκια. Ένα διπλό από το Καμπ Νου. Το σκορ θα το αποφασίσει ο ίδιος στο ημίχρονο. Εσύ απλά θα κάτσεις και θα απολαύσεις τον μαεστρικό τρόπο που θα τα καταφέρει.

3 ρεαλιστικά σενάρια για να πάρεις τη νίκη μέσα στο Καμπ Νου