πειρατικός
Βρείτε μας στο

Είσαι ο Αντώνης Κανάκης; Μήπως είσαι ο Τάκης Φωτίου με τον Πέτρακα; Ή είσαι απ΄αυτούς που κάπου στα 80’s ανέβηκαν σε μια ταράτσα και έπαιξαν το γνωστό σύστημα πατάτα; Όπου κι αν ανήκεις, να ξέρεις σε νιώθουμε. Νιώθουμε το πόσο μεγάλο μεράκι μπορεί να είναι το ραδιόφωνο. Ιδίως για γενιές που δεν είχαν άλλους τρόπους να εκφραστούν. Ο πειρατικός σταθμός ήταν το μόνο μέσο εκδήλωσης συναισθημάτων και έκφρασης απόψεων.

Η Πασοκάρα και ο Αντρέας μπορεί να τα πολέμησαν, αλλά το να πάρεις ένα χάλκινο εμαγιέ σύρμα και να στήσεις το δικό σου «πειρατικό» δεν πεθαίνουν έτσι εύκολα. Κάποιοι ξεφεύγουν από τους χιλιόκυκλους των μεσαίων κυμάτων, κάποιοι άλλοι αγαπούν αυτό το άτιμο 1600άρι. Παρέα με μπέμπηδες, δίσκους και μια αισθαντική φωνή σου καταθέτουν την ψυχούλα τους. Κάθε πειρατικός και μια μεγάλη ιστορία. Οι 6  πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα είναι οι κάτωθι.

 

Μεράκι

Μεράκι από το Μαιράκι. Θα ταίριαζε, αλλά δεν ισχύει. Δεν υπάρχει κάποια μέρη από πίσω. Υπάρχουν μόνο παλιά λαϊκά και ακούγονται στους 88.3. Εκεί όπου παλιότερα βρισκόταν ένας θρυλικός σταθμός, ο Village FM. Με Κώστα Πετάση και όλε λέμε. Ξέφυγα όμως. Το Μεράκι είναι ο πειρατικός που θα βάλει πρώτη αποθήκευση στο ράδιο του κινητού ο μπαμπάς σου. Ή ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός.

Free FM

Η φάση είναι ντισκοτέκ στους 98.1. Αυθεντική μουσική ντίσκο, με όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής. Μπελίνα Καρλάιλ, Γκλόρια Εστεφάν, Σίντι Λόπερ, Μπράιαν Άνταμς, A-ha, Toto και λοιπές ιερές αγελάδες.

Ντίρλα

6 πειρατικοί σταθμοί που σαρώνουν στα FM

Δεν ξέρω τι προσδοκίες σου γεννά αυτό το όνομα. Τα φαινόμενα δεν απατούν. Είναι ακριβώς αυτό που ακούς. «Τρύπιος» από την καψούρα και το ποτό, ο γυπαετός που κρύβεται από πίσω παραμονεύει. Δεν την πέφτει σε κοριτσόπουλα. Πρώτα την πέφτει σε συχνότητες. Και μετά αρχίζει τα «Κούλαααααα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Blue Space

Στους 107.2 μυρίζει 80’s από την πρώτη κιόλας νότα και μπόλικη ηλεκτρονική μουσική. Αγγίζει λίγο πριονίδι. Αν είσαι ρεϊβάς, βλέπεις κύκλους και θες να γίνεις κυριλέ είναι ο πειρατικός σταθμός που δεν αλλάζεις καθόλου.

Μπλάκμαν

«Ποιος την πείραξε; Εγώ την είχα πιο μπασαριστή» είναι μια λούπα που θα πετύχεις σε άκυρες στιγμές στον πιο ονομαστό πειρατικό σταθμό ολάκερης της επικράτειας. Μάριος Μπλάκμαν, ένα όνομα βαρύ σαν…βιολογία. Γιατί ποτέ δεν τρελαινόταν με την ιστορία. Ο Μπλάκμαν είναι ο master puppet και φοβούνται να του δώσουν ένα κανονικό ραδιόφωνο. Κυρίιιιιες μουυυυ, συντονιστείτε στους 103.1!

Ηχόραμα

Πειρατικός-ονείρωξη για τους 17χρονους που βρίσκουν ακόμα το Mad στην τηλεόραση ή το Mad Greekz. Μόνο ελληνικό ποπ, δίχως σταματημό.