«Ανάκτορο Δαφέρμου»: το ακριβότερο σπίτι της Αθήνας ψάχνει ιδιοκτήτη
Βρείτε μας στο

Υπάρχουν ανάκτορα στην Αθήνα; Αν κάποιος απαντούσε θετικά σε κάτι τέτοιο μάλλον θα τον κοιτούσαμε σαν να βλέπουμε κάναν τρελό; Ανάκτορα στην Αθήνα; Μα σε ποια πόλη νομίζει ότι αναφέρεται; Στο Μπάκιγχαμ; Φυσικά, όταν μιλάμε για Αθήνα δεν εννοούμε το Κεφαλάρι ή την Εκάλη αλλά… την βαθιά, την ουσιαστική Αθήνα. Το κέντρο της με άλλα λόγια και τις περιοχές που απέχουν μια ανάσα από αυτό.

Υπάρχουν λοιπόν ανάκτορα στην Αθήνα; Ποιος θα μπορούσε να το ισχυριστεί με σοβαρότητα; Κι όμως! Υπάρχουν! Αρκεί να ξέρεις που να τα κοιτάξεις.

Αν πας για παράδειγμα μια βόλτα πίσω από τη Βουλή θα δεις έναν δρόμο που δεν θα πιστεύεις ότι ανήκει στην Αθήνα. Βέβαια είναι απλά ένας δρόμος, τον διασχίζεις μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Κι όμως εκεί βρίσκονται συσσωρευμένες οι κατοικίες των πλούσιων ανθρώπων της Aθήνας.

Αν διασχίσεις τον εν λόγω δρόμο δεν θα το καταλάβεις μόνο λόγω των εντυπωσιακών σπιτιών αλλά και εξαιτίας του απίστευτου επιπέδου ασφάλειας: τζιπάκια, άντρες ετοιμοπόλεμοι και γενικά μια αίσθηση ότι κάτι πολύ… ακριβό υπάρχει εκεί που πρέπει να υπερασπιστεί.

Καμία από αυτές τις σπιταρόνες ωστόσο δεν πιάνει μία μπροστά στο εξαώροφο της Βασιλέως Γεωργίου, το επονομαζόμενο και ως «ανάκτορο Δαφέρμου».

«Ανάκτορο Δαφέρμου»: το ακριβότερο σπίτι της Αθήνας ψάχνει ιδιοκτήτη

Πρόκειται χαλαρά για το πιο ακριβό και πολυτελές σπίτι στην Αθήνα. Οι πολυτελέστατοι έξι όροφοι του το μαρτυρούν άλλωστε.

Το μεγαλοπρεπές σπίτι έχει θερμαινόμενη πισίνα και απεριόριστη θέα στο Προεδρικό Μέγαρο και την Ακρόπολη σύμφωνα με όσους το έχουν επισκεφθεί. Εμείς είμαστε φτωχοί, ακόμα και απ’ έξω φοβόμαστε να περάσουμε.

«Ανάκτορο Δαφέρμου»: το ακριβότερο σπίτι της Αθήνας ψάχνει ιδιοκτήτη

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο ιδιοκτήτης του, είναι ένας από τους πιο… αμφιλεγόμενους εκατομμυριούχους. Με καταγωγή από ένα μικρό χωριό κοντά στο Ρέθυμνο, κατάφερε με τα χρόνια να εξελιχθεί σε μεγαλοεπιχειρηματία και έμπορο οπλικών συστημάτων, να ζει ανάμεσα στη Βιέννη και την Αθήνα και σε γενικές γραμμές να μην ξέρει τι έχει.

Κατηγορούμενος και αθωωμένος στο παρελθόν για λαθρεμπόριο όπλων μαζί με δύο Ρώσους επιχειρηματίες, έναν Βρετανό τραπεζίτη και έναν πρώην αξιωματούχο της KGB, συλληφθέντας από την Interpol στην Τουρκία αλλά ελεύθερος λίγο αργότερα λόγω έλλειψης στοιχείων, ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος συνέχιζε παρά τις περιπέτειές του να απολαμβάνει την χλιδή του πιο ακριβού σπιτιού στην Αθήνα.

«Ανάκτορο Δαφέρμου»: το ακριβότερο σπίτι της Αθήνας ψάχνει ιδιοκτήτη

«Η πολυτέλεια και η βαριά επίπλωσή του που κυριαρχούν σε όλους τους χώρους του ακινήτου αντανακλούν την ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη του» αναφέρεται από τους καλά γνωρίζοντες για το «ανάκτορο Δαφέρμου».

Εδώ και δυο χρόνια, οι περιπέτειες του ιδιοκτήτη του μοιάζουν να είναι καθοριστικές για το στολίδι που βρίσκεται στην κατοχή του. Η σύλληψή του για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις μίζες για τα οπλικά συστήματα και η εννιάμηνη φυλάκισή του έχουν αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τον ίδιο.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, στις 22 Νοεμβρίου θα πλειστηριαστεί η επιβλητική κατοικία της Βασιλέως Γεωργίου από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για χρέη 1 εκατ. ευρώ!

Η εκτιμηθείσα αξία του σπιτιού αγγίζει το ποσό των -κρατηθείτε- 35 εκατομμυρίων ευρώ! Αυτή θα είναι και η τιμή της πρώτης προσφοράς!

Με απλά λόγια, το ακριβότερο σπίτι της Αθήνας ψάχνει ιδιοκτήτη! Ψηθείτε…