Αρρωστήσαμε με το Football Manager 2018!
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Αρρωστήσαμε με το Football Manager 2018!

Εφόσον δεν είστε από τους τυχερούς που εδώ και μερικές μέρες έχουν αρρωστήσει ήδη με την beta του Football Manager, έχετε ακόμη λίγες ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα προκειμένου να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για τη μεγαλύτερη αρρώστια στην ιστορία του gaming.

Αν τα πράγματα πάνε όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, απόψε τα μεσάνυχτα οι servers της Steam θα ανοίξουν και θα ξεκινήσει το μεγάλο downloading. Με τρεμάμενα χέρια, αμέτρητοι wanabees προπονητές θα βάζουν τους κωδικούς τους και θα ετοιμάζονται να καταστρώσουν το πλάνο που θα μετατρέψει το καφενείο του χωριού τους που έχουν το θράσος να αποκαλούν ομάδα, σε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να περάσουν μια μαρτυρική νύχτα και να κάνουν υπομονή μέχρι να χαράξει ώστε να πάρουν το Football Manager 2018 από το πιο κοντινό κατάστημα. Και κάπου εκεί ξεκινάει η αρρώστια… Γιατί το κόλλημα με αυτό το έπος που οι άσχετοι μας ταλαιπωρούν αποκαλώντας το «ένα παιχνίδι», είναι μια σειρά… αρρωστημένων καταστάσεων που οδηγούν στο να βρούμε την υγειά μας.

Ψυχαναγκασμός

Ο ψυχαναγκασμός ή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι η πρώτη κατάσταση την οποία θα βιώσει ο… ασθενής. Πιθανόν τα πρώιμα συμπτώματα να κάνουν την εμφάνισή τους τις προηγούμενες μέρες. Οι ιδεοληψίες, δηλαδή επίμονες και επαναλαμβανόμενες πράξεις ή σκέψεις, εκδηλώνονται με κάθε μορφή. Ετοιμάζεις το γραφείο σου (ή όπου αλλού τη βρίσκεις με το… μανατζεράκι) ακολουθώντας με ευλάβεια το ίδιο εδώ και χρόνια τελετουργικό. Εδώ το τασάκι, εκεί τα τσιγάρα, πιο πέρα κάτι για τη λιγούρα. Όλα στρατηγικά τοποθετημένα σε απόσταση όχι μεγαλύτερη με εκείνη της πλήρους έκτασης βραχίονα. Φωτισμός επαρκής για να βλέπεις την τύφλα σου, αλλά διακριτικός για να μην γυαλίζει η οθόνη. Κινητό στο αθόρυβο (ή κλειστό ή σπασμένο) κ.τ.λ.

Στην περίπτωση που κάποιο άσχετο και μη ειδικευμένο άτομο επιχειρήσει να αλλάξει κάτι, ο ασθενής θα το αντιληφθεί άμεσα και ίσως γίνει βίαιος. Ειδικά αν χαλάσει έτσι το γούρι και φάμε κάνα γκολ από κόρνερ στο πρώτο φιλικό της σεζόν. Εννοείται πως έφταιγε η μάνα που καθάρισε και με το swiffer κούνησε το σταχτοδοχείο και όχι το 18χρονο σέντερ μπακ από τη Γουατεμάλα που πήρες για wonderkid κι αποδείχτηκε σαπάκι.

ΔΕΠΥ

Για εκείνους που δεν συμπαθούν τα ακρωνύμια, εξηγούμαστε. Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής /υπερκινητικότητα θερίζει μεταξύ των gamers. Οι οικείοι θα την αντιληφθούν από το γεγονός ότι το… θύμα δυσκολεύεται να διατηρήσει την προσοχή του (αφού προσέχει αν το δεξί εξτρέμ κόβει με ανάποδο πόδι για να σουτάρει). Συμπεριφέρεται σαν να μην ακούει (μάλλον επειδή δίνει οδηγίες στο σέντερ φορ που ξεχνιέται) ή απαντά χωρίς καν να περιμένει να ολοκληρωθεί η ερώτηση. Π.χ: «Τι θα φορέσ…»; «Παράτα με»! Σε σπανιότερες περιπτώσεις, αν η μάνα, γκόμενα, αδερφή, περαστική, οτιδήποτε πιέσει καταστάσεις, είναι πιθανό να εκδηλωθεί επιθετικότητα, όπως έχει παρατηρηθεί και καταγραφεί σε περιστατικό του 2006.

Σχιζοφρένεια

Στο παραπάνω βίντεο ιατρικής επιθεώρησης το έμπειρο μάτι ενός ειδικού θα μπορούσε να διαγνώσει σημάδια σχιζοφρένειας. Εάν είχε προηγηθεί πιο ενδελεχής παρατήρηση νωρίτερα ή αν ο μούσχαρος ο σέντερ μπακ δεν έκανε πέναλτι στο 90’, ίσως να μην φτάναμε μέχρι εκεί. Είναι πιθανό η ψύχωση να εμφανιζόταν με σαφώς ηπιότερα χαρακτηριστικά. Όπως το να μιλάς μόνος σου, εξηγώντας πώς κατατρόπωσες τον Μουρίνιο στον ημιτελικό του Champions League ή συζητώντας με τον φανταστικό βοηθό σου την τακτική με την οποία θα ξεκλειδώσεις την ζώνη των Blythe Spartans στο ματς ανόδου από την 600ή κατηγορία της Αγγλίας.

Αρρωστήσαμε με το Football Manager 2018!

Σε ακραίες περιστάσεις (όπως για παράδειγμα τελικό Europa League) ενδέχεται η ψύχωση να γίνει βαρύτερη. Πέρα από τις φωνές και τους φανταστικούς διαλόγους, η απώλεια επαφής με την πραγματικότητα εκδηλώνεται και με άλλους, όχι ιδιαίτερα ανησυχητικούς τρόπους. Στην ερώτηση «τι δουλειά έχει 20χρονο παιδί να φοράει το κοστούμι του πατέρα του;» η απάντηση δεν είναι άλλη από το «μα θες να παίξω τελικό με σταράκια και βερμούδα, να με περάσουν για λέτσο»;

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Αγοραφοβία

Ευτυχώς σταδιακά τέτοιες ενοχλητικές καταστάσεις θα γίνονται σπανιότερες. Σε αυτό θα βοηθήσει το κλειδαμπάρωμα στο δωμάτιο ή ακόμη καλύτερα το χτίσιμο της πόρτας και η ανέγερση τείχους που θα σας απομονώσει από άσχετους. Αυτή η έλλειψη διάθεσης επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο και το αίσθημα ανασφάλειας όταν παίζεις manager και η μάνα σου σε κράζει λέγοντας «σε φάγανε τα κουμπιούτερ», είναι κλασικό σύμπτωμα αγοραφοβίας. Προτιμάς να μείνεις ατέλειωτες ώρες μόνος και να αναλογιστείς τα λάθη σου (στο 2-2 με την Καρδίτσα στο Κύπελλο), αποφεύγοντας την επαφή (που μπορεί να καταλήξει και σε πέναλτι). Δεν χρειάζεται ανησυχία. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύντροφος. Άσε που δεν αναπληρώνει τον ανθρώπινο παράγοντα. Αντίθετα, 25 ενεργά πρωταθλήματα και large data base μπορούν να το κάνουν. Με 90.000 παίκτες στο save του κανείς δεν νιώθει μόνος!

Νευρική Ανορεξία

Το μόνο κακό με την εικονική πραγματικότητα είναι ότι μένεις και καιρό νηστικός. Αν και συνήθως συνδέεται με κορίτσια στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία, η νευρική ανορεξία μπορεί να απασχολήσει και μαντράχαλους που παίζουν manager. Πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία το άτομο αυτοβούλως αποφεύγει την κατανάλωση φαγητού. Στην προκειμένη περίπτωση ο στόχος δεν είναι η απώλεια βάρους, ούτε η κίνηση αυτή συνδέεται με παραπανίσια κιλά. Απλώς, συχνά 18-20 συνεχόμενες ώρες ενασχόλησης με το FM δεν αποδεικνύονται αρκετές, οπότε απαιτείται μια πιο δίκαιη κατανομή του διαθέσιμου χρόνου. Πράγμα που σημαίνει πως δεν σηκώνεσαι ούτε για τουαλέτα (ξαφνικά το κιτ καθετήρα του συγχωρεμένου του παππού γίνεται απαραίτητο), ούτε φυσικά για φαγητό. Είναι θέμα απλής ιεράρχησης αναγκών. Πρώτα ικανοποιείται η όρεξη για τίτλους και κούπες και στη συνέχεια εκείνη για πίτσα και πιτόγυρα.

Βουλιμία

Εφόσον τα ρούχα αρχίσουν να μυρίζουν σε βαθμό που να ενοχλούν τον gamer που ιδρώνει τη φανέλα, θα χρειαστεί ένα διάλειμμα. Ένα ντους θα μπορούσε να προγραμματιστεί ούτως ώστε να συμπέσει με το πρώτο μεγάλο update του παιχνιδιού. Ξέρετε, τότε που η stream κολλάει για ώρα στο downloading και το παιχνίδι φορτώνει με τη νιοστή, κάνοντας τα νεύρα τσατάλια. Εφόσον είναι κάτι αναπόφευκτο, μπορεί αυτό το χρονικό διάστημα να χρησιμοποιηθεί για να παραγγείλετε κάτι ελαφρύ. Ή κάτι βαρύ. Βασικά, κάτι πολύ. Θα σας χρειαστεί για όλο το υπόλοιπο διάστημα το οποίο θα μείνετε κλεισμένος στο σπίτι. Έτσι κι αλλιώς, αν είστε από τους υποψιασμένος, όταν τηλεφωνήσατε στη δουλειά λέγοντας πώς είστε άρρωστος, δεν θα είπατε καμιά ασθένεια της πλάκας, αλλά κάτι πραγματικά σοβαρό.

Όπως είναι και το Football Manager 2018, το οποίο πέρα από την πλάκα, αν δεν παρουσιάσει κάποιο εξωφρενικό bug, παίζει να είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων. Εμάς μας αρρώστησε…