5 συνθήματα μαθητών για τον Ζουράρι μετά το κόψιμο των εκδρομών
Βρείτε μας στο
EXTRAS

5 συνθήματα μαθητών για τον Ζουράρι μετά το κόψιμο των εκδρομών

Για τον συγχωρεμένο τον Αρσένη βγήκε κάποτε το θρυλικό «κάτσε καλά, Γεράσιμε». Ε, δεν θα ‘πρεπε να βγει κάτι και για τον Ζουράρι μετά τις δηλώσεις περί εκδρομών, μπορντέλων και κωλάδικων;

Κάποτε οι μαθητικές κινητοποιήσεις (όπως οι περιβόητες για τη μεταρρύθμιση του συγχωρεμένου Αρσένη) μπορούσαν να κρατήσουν μήνες.

Κάποτε κατάληψη στο σχολείο μπορούσε να αποφασιστεί ακόμα και για το ότι η τυρόπιτα του κυλικείου ήταν στρογγυλή και δεν ξέραμε από πού να αρχίσουμε.

5 συνθήματα μαθητών για τον Ζουράρι μετά το κόψιμο των εκδρομών

Πάνε όμως, περάσανε αυτές οι εποχές (πάλι σαν γέρος διαβάζομαι). Η σημερινή νεολαία (ντάξει, αυτό το ‘γραψα επίτηδες) μένει αποχαυνωμένη μπροστά σε αποφάσεις που την αφορούν.

Πέρασαν λοιπόν τέσσερις μέρες από την περίφημη απόφαση της κυβέρνησης να κοπούν οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό και δεν κουνιέται φύλλο. Όχι τόσο για την απόφαση, όσο για τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι που την ακολούθησαν.

Είπε ο υφυπουργός Παιδείας, επικαλούμενος προσωπική εμπειρία:

«Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958, πήραν διαγωγή κοσμία οι 11 επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου. Δεν είναι απαραίτητο οι μαθητές να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά. Να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν».

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

5 συνθήματα μαθητών για τον Ζουράρι μετά το κόψιμο των εκδρομών

Και έπειτα σε άλλες δηλώσεις συμπλήρωσε:

«Οι εκδρομές πρέπει να γίνουν ξανά εκπαιδευτικές. Αυτό που γίνεται τώρα, που τα παιδιά πηγαίνουν τελείως απροετοίμαστα στις εκδρομές και ασχολούνται μόνο με την νυχτερινή ζωή πρέπει να σταματήσει και γι’ αυτό το σταματήσαμε. Και στο εξωτερικό οι εκδρομές θα γίνονται ακόμη πιο αυστηρά εκπαιδευτικές και όχι του χαβαλέ, μετά τις 8-9 να τρέχουμε σε διάφορα κωλάδικα και σκυλάδικα».

Με αφορμή λοιπόν αυτά τα λεγόμενα (κι έχοντας στο μυαλό το θρυλικό «κάτσε καλά, Γεράσιμε» που κάποτε δονούσε τα σχολεία) θα μπορούσαν και σήμερα να βγουν συνθήματα.

Εξάλλου και ο ίδιος ο Ζουράρις έχει δείξει ότι του αρέσουν, τραγουδώντας live σε εκπομπή του Μπογδάνου ένα υβριστικό του ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό.

Αντίστοιχα λοιπόν και οι μαθητές θα μπορούσαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις του υφυπουργού για τις εκδρομές με στιχάκια σαν τα εξής:

-Ζουράρι, αν θέλω, θα πάω στο μπορντέλο, σιγά μη ρωτήσω «να πάω να γ…ω»!

-Ζουράρι, Ζουράρι, Ζουράρι, άκου καλά και να το πάρεις πια χαμπάρι, εγώ στην ε-κδρομή δεν θα διαβάσω, θα βγω να πιω και όλα να τα σπάσω!

-Ρε Ζουράρι, τι λες τώρααααα, που θα μένω στο δωμάτιο όλη την ώραααααα, να διαβάζω, να μη βγαίνω και μονάχα σε μουσεία να πηγαίνωωωω!

-Σχολείο, εκδρομές, κωλάδικαααααααα, έτσι μάθαμε από παιδιάάάάάάάάά! (αυτό ειδικά ως οπαδός του ΠΑΟΚ θα το εκτιμήσει).

-Ρε Ζουράρι, τι να κάνωωωωω, που δεν ξέρω να οδηγώ αεροπλάνοοοοο, στις Ευρώπες για να τρέχω, τις δηλώσεις σου γραμμένες να τις έχωωωωωω…

5 συνθήματα μαθητών για τον Ζουράρι μετά το κόψιμο των εκδρομών