απειλές
Βρείτε μας στο

Μάνα είναι μόνο μία λέει ο σοφός λαός αναφέροντας ουσιαστικά το προφανές όσον αφορά τη σχέση ενός ανθρώπου με την βιολογική του μητέρα. Αυτή τη σχέση που ακόμα και στη φύση θεωρείται η πιο δυνατή, παρόλες τις μικρές εξαιρέσεις που υπάρχουν απλά για να επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει κανόνας.

Στη φύση και στα ένστικτα που συνοδεύουν εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης είναι λίγο δύσκολο να αντισταθείς. Και όμως είναι μία περίοδος της ζωής μας που οι ίδιες μας οι μητέρες κατάφεραν να αντισταθούν σε αυτό που ονομάζουμε «μητρικό ένστικτο». Τουλάχιστον στον προφορικό λόγο. Ήταν εκείνη η περίοδος που οι μαμάδες μας γίνονταν οι μεγαλύτεροι «δολοφόνοι» που θα γνωρίζαμε ποτέ. Τουλάχιστον έτσι έμοιαζαν στα μάτια μας και ακούγονταν στα αυτιά μας οι απειλές τους κατά της ζωής μας.

Η Ελληνίδα μάνα πήρε αυτές τις απειλές και τις έφτασε σε τέτοια άκρα που θα μπορούσε ανετότατα να παρομοιαστεί με τους μεγαλύτερους serial killers της ιστορίας, αν πραγματοποιούσε ποτέ τις αιμοβόρες απειλές της.

Μανάδες: Πώς επιβιώσαμε από τους μεγαλύτερους serial killers των παιδικών μας χρόνων

Εγκληματολόγοι δεν είμαστε, αν και έχουμε μία συντάκτρια η οποία είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείς να βρεις σε εγκληματολόγο. Παρόλα αυτά κάναμε μία προσπάθεια να κατηγοριοποιήσουμε τις απειλές αυτές και τον τύπο δολοφόνου που εξέφραζαν. Καθώς επίσης και την σοβαρότητα αλλά και τον τρόπο αποφυγής της κάθε απειλής.

Οι 5 πιο συχνές απειλές που ακούσαμε στα παιδικά μας χρόνια από τη μητέρα μας


Απειλή 1: Θα σε σκοτώσω

Κατηγορία δολοφόνου: Ο απλός και απέριττος

Ενδεικτικό αίτιο απειλής: «Δεν βλέπεις ότι σφουγγάρισα;»


Μανάδες: Πώς επιβιώσαμε από τους μεγαλύτερους serial killers των παιδικών μας χρόνων

Η πιο απλή έκφραση οργής είναι και η πιο τρομακτική μέσα στην αμεσότητα της. Δεν ξέρεις πότε θα το κάνει. Θα κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό για μήνες. Θα τρέμεις κάθε σκιά που βλέπεις στον δρόμο. Κάθε περπάτημα που θα ακούς πίσω σου μπορεί να είναι και το τελευταίο άκουσμα της σύντομης ζωής σου.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Δε σ’ αφήνει να σκεφτείς πώς θα το κάνει. Ξέρεις μόνο ότι θα το κάνει. Ότι τελείωσες, καπούτ, πάπαλα, φινίτο. Γιατί; Γιατί μπήκες με τα λασπωμένα παπούτσια στο σπίτι ενώ είχε σφουγγαρίσει. Ή και χωρίς λασπωμένα παπούτσια. Απλά περπάτησες στα σφουγγαρισμένα κομμάτια πριν στεγνώσουν.

Θα μπορούσες να πετάξεις ή να μετακινείσαι με κρίκους κρεμασμένους από το ταβάνι. Εσύ όμως επέλεξες να περπατήσεις στα φρεσκοπλυμμένα πατώματα. Ε θα πεθάνεις.

 

Απειλή 2: Θα σε κάνω κομματάκια

Κατηγορία δολοφόνου: Μάνα Σεχίδης

Ενδεικτικό αίτιο απειλής: Σπασμένο βάζο ή τζάμι ή ποτήρι ή οτιδήποτε κρυστάλλινο


Μανάδες: Πώς επιβιώσαμε από τους μεγαλύτερους serial killers των παιδικών μας χρόνων

Αγαπημένη απειλή γιατί κρύβει πίσω της έναν μεγάλο συμβολισμό. Θα γίνεις κομματάκια όπως έκανες εσύ κομμάτια το αγαπημένο της βάζο ή το τζάμι του παραθύρου παίζοντας μπάλα μέσα στο σπίτι. Ή απλά γιατί ήσουν παιδί απρόσεκτο. Αν το βάζο ή το ποτήρι είναι και από τα αγαπημένα της κομμάτια τότε η ψυχούλα σου θα πάρει τέτοιο τρόμο από την ένταση της απειλής που θα σε στοιχειώνει μέχρι να μεγαλώσεις. Rest In Pieces με το κουζινομάχαιρο ή τον μπαλτά ή το κλαδευτήρι του κήπου. Εργαλεία στην φαρέτρα της υπάρχουν, μην πιστέψεις ποτέ ότι κυκλοφορεί άοπλη.

Τρόποι για να μη σε κάνει η μάνα σου παζλ; Δεν υπήρχαν. Κάποιοι επιχειρήσαμε να κολλήσουμε το βάζο. Ερασιτεχνισμοί. Ίσως την κάναμε να οργιστεί ακόμα περισσότερο. Από τύχη καθαρή μείναμε ένα συμπαγές ανθρώπινο σώμα που ακόμα αναπνέει.

 

Απειλή 3: Θα σε φάω ζωντανό

Κατηγορία δολοφόνου: Μάνα Χάνιμπαλ

Ενδεικτικό αίτιο απειλής: Άργησες να γυρίσεις από το παιχνίδι έξω


Μανάδες: Πώς επιβιώσαμε από τους μεγαλύτερους serial killers των παιδικών μας χρόνων

Τόσο αγαπημένη απειλή που σχεδόν ηχεί ακόμα στα αυτιά μας. Πολλές φορές τη ζούσαμε και την ακούγαμε ενώ ήμαστε ακόμα έξω και παίζαμε. Είτε αν είχε πρόσβαση το μπαλκόνι του σπιτιού στην αλάνα στην οποία διαλύαμα τα γόνατά μας είτε αν ερχόταν η μάνα μας και μας απειλούσε στην πλατεία ή στον δρόμο που παίζαμε.

Είμαστε τόσο σκληροί καργιόληδες που η ίδια η απειλή ότι η μάνα μας θα γίνει Κρόνος και θα απολαύσει το ίδιο της το σπλάχνο δε μας έκανε τόση εντύπωση εκείνη τη στιγμή. Πιο πολύ ντρεπόμασταν που μας έκανε ρεζίλι μπροστά στους φίλους μας ή το γεγονός ότι θα έπρεπε να σταματήσουμε την μπάλα. Βέβαια έμενε υποσυνείδητα η απειλή ότι θα νιώθουμε τις σάρκες μας να ξεσκίζονται από τα δόντια της ίδιας της μανουλίτσας μας. «Κανιβαλισμός και μάνες» θα ήταν ένα ωραίο γκρουπάκι για το Facebook.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν οι παραλλαγές αυτής της απειλής. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας εξ αυτών ήταν τον «Θα σου πιω το αίμα». Πόσες γλυκιές εικόνες μπορείς να φτιάξεις στο μυαλό σου ακούγοντάς την. Μαμά, βεράντα, ζέστη, ποτήρι με παγάκια και το φρέσκο σου αιματάκι να το ρουφάει με καλαμάκι. Τη δροσιά του να ‘χεις.

 

Απειλή 4: Θα σου σπάσω τα παΐδια/πόδια

Κατηγορία δολοφόνου: Μάνα Misery

Ενδεικτικό αίτιο απειλής: Λέρωσες ή έσκισες την καινούρια σου φόρμα


Μανάδες: Πώς επιβιώσαμε από τους μεγαλύτερους serial killers των παιδικών μας χρόνων

Σοβαρεύουν τα πράγματα όταν εμπλέκονται λεφτά στη μέση. Καλύτερα να χρωστούσες λεφτά σε τοκογλύφους ή να έμπλεκες με τη μαφία παρά να σκίσεις την καινούρια φόρμα που σου πήρε η μητερούλα σου. Όσο πιο κοντά στην αγορά της φόρμας ήταν το σκίσιμο, τόσο πιο πολλά παΐδια θα μετρούσερς σπασμένα. Εσωτερική αιμοραγία, αργός και βασανιστικός θάνατος. Μπράβο μαμά.

Τρόπος να τον αποφύγεις δεν υπήρχε. Εκτός αν έπαιζες μόνο Στατριωτάκια ακούνητα. Που και εκεί δηλαδή όταν ήμαστε παιδιά μπορεί να καταφέρναμε να λερωθούμε ή να την κάνουμε τη μαλακία. Αν τα καταφέρναμε να μη λερώσουμε τη φόρμα μέχρι να αγοραστεί κάτι άλλο νεότερο, τότε δε θα καταλήγαμε στο αμόνι και η μάνα μας στον ρόλο του σιδερά να προσπαθεί να μας ισιώσει με το σφυρί.

 

Απειλή 5: Θα σε πνίξω

Κατηγορία δολοφόνου: Μάνα Χίτσκοκ

Ενδεικτικό αίτιο απειλής: Δεν πήρες καλούς βαθμούς στο τρίμηνο


Μανάδες: Πώς επιβιώσαμε από τους μεγαλύτερους serial killers των παιδικών μας χρόνων

Eδώ γυρίζουμε στην παλιά καλή βιβλική απειλή του θανάτου από ασφυξία που θα προκληθεί από τα χεράκια του ανθρώπου που σε έφερε σε τούτο τον μάταιο κόσμο. Ένα γκραγκινιολικό και χιτσκοκικό φινάλε που εσύ προκάλεσες. Ας μην της έλεγες όλο το τρίμηνο ότι διάβαζες και πήγαινες καλά στο σχολείο. Αφού ξέρεις ότι θα πάει η ίδια να πάρει τους βαθμούς. Θα μιλήσει και με τον δάσκαλο.

Αυτός είναι που ουσιαστικά δίνει την εντολή της δολοφονίας σου. Αυτή απλά εκτελεστικό όργανο της Γιακούζα είναι. Αν μάλιστα εκτός από κακούς βαθμούς της πει ότι κάνεις βλακείες, χαζεύεις, πειράζεις την Αννούλα στο μπροστινό θρανίο, τρως τις μύξες σου (σιχαμένε) ή βαράς συμμαθητές σου, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Μπορεί να μη σε πνίξει με τα ίδια της τα χέρια. Μπορεί να σε απαγχονίσει στην αυλή του σπιτιού σε ειδική τελετή. Να βλέπουν τα μικρότερά σου αδέρφια και τα γειτονόπουλα, να ξέρουν τι τους περιμένει αν δεν πάρουν 10 στη Μελέτη Περιβάλλοντος.