Θέση #3
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Οι διάδρομοι του σούπερ μάρκετ που τρελαίνεσαι κι εκείνοι που βαριέσαι!

Αλλού παίρνεις το καρότσι στον ώμο από τον ενθουσιασμό σου και αλλού σε πάνε… καροτσάκι για να περάσεις!

Είναι μπελάς ή είναι ιεροτελεστία;

Βαριέσαι τη ζωή σου όταν (διαπιστώνεις ότι) πρέπει να πας ή γουστάρεις και ενθουσιάζεσαι;

Είναι απλά κάτι που πρέπει να γίνει και ένας ακόμα οικονομικός «πονοκέφαλος» ή λειτουργεί ως υπέροχη ψυχοθεραπεία;

Πραγματικά η φάση του σούπερ μάρκετ είναι από τις μεγαλύτερες αντιφάσεις της καθημερινότητας.

Γιατί το ίδιο μέρος που μπορεί να σε συναρπάσει μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στο σαγόνι σου από τα χασμουρητά. Ανάλογα με τον διάδρομο που θα βρεθείς…

Υπάρχουν λοιπόν εκείνοι οι διάδρομοι που φέρεσαι σαν χαζοχαρούμενο της τετάρτης δημοτικού κι εκείνοι που νιώθεις τον εαυτό σου σαν γκρινιάρη συνταξιούχο.

Οι ξενέρωτοι διάδρομοι…

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Απορρυπαντικά

Αν και γίνεται για λόγους καθαριότητας, είναι αυτό που λέμε «μια βρώμικη δουλειά που κάποιος πρέπει να την κάνει». Θα έβρισκες πιο συναρπαστικό να κάθεσαι απέναντι από έναν βαμμένο τοίχο και να τον βλέπεις να στεγνώνει, αλλά πρέπει να περάσεις από ‘δω. Να ξεχωρίσεις αυτό που συνιστούν οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων από ‘κείνο με τους μπλε και κόκκινους κόκκους. Να διαλέξεις το υγρό που έτριβαν στη Βιλαρίμπα και όχι στο Βιλαπάχο. Και να προσπαθήσεις να μην αυτοκτονήσεις από ανία πίνοντας χλωρίνη.

Οι διάδρομοι του σούπερ μάρκετ που τρελαίνεσαι κι εκείνοι που βαριέσαι!

Καλλυντικά/σαμπουάν

Αν είσαι μόνος σου, μπορεί και ν’ αποφύγεις αυτή την καταδίκη. Βέβαια όλο και κάποια παραγγελιά για κρέμα νυκτός θα ‘χεις από την κυρά σου, αλλά ok, μπορείς να τρέξεις σαν τον Άγγελο Παυλακάκη στον σχετικό διάδρομο και να την ξεπετάξεις. Αν είσαι όμως μαζί της, μεγάλε τη γ…σες. Γιατί θα τσεκάρει ΟΛΑ τα νέα προϊόντα. Θα διαπιστώσει ότι το μπουντουάρ της έχει ελλείψεις. Θα ψάξει επίμονα το κρεμοσάπουνο με το εκχύλισμα αγριοβότανου της στέπας. Και δεν θα φύγει αν δεν πάρει 34 διαφορετικά μαλακτικά.

Οι διάδρομοι του σούπερ μάρκετ που τρελαίνεσαι κι εκείνοι που βαριέσαι!

Μανάβικο

Διαδικαστική κατάσταση. Νερόβραστη σαν ένα από τα μπρόκολα που ενδεχομένως θα αγοράσεις. Ό,τι και να δεις μπροστά σου, αποκλείεται να σε ενθουσιάσει. Ό,τι κι αν πάρεις απ’ αυτό το σημείο, αποκλείεται να φτιάξεις ένα φαΐ που το ‘χεις λαχταρήσει. Θα προσπαθήσεις λίγο να ενθουσιαστείς με τα φρούτα, θα ξενερώσεις αν πρέπει εσύ να τα ζυγίσεις (αφού έχεις μπει στο τεμπέλικο mood «παίρνω από το ράφι-ρίχνω στο καρότσι») και θα τροφοδοτήσεις για μερικά δευτερόλεπτα τη ματαιοδοξία ότι από ‘δω και πέρα θα τρως υγιεινά.

Οι διάδρομοι του σούπερ μάρκετ που τρελαίνεσαι κι εκείνοι που βαριέσαι!

 

Οι γαμάτοι διάδρομοι…

Σοκολάτες, γαριδάκια, καραμέλες και λοιπά μπινελίκια

Δεν έχει σημασία από πού ξεκίνησες και πού θέλεις να καταλήξεις. Κάποια στιγμή θα βρεθείς εδώ. Και μεταξύ μας, το ήξερες! Κάθε δευτερόλεπτο που χαζεύεις το ράφι όπως θα χάζευες μια Σβετλάνα που λίγο μετά θα σε ρωτούσε «τέλει κορό» φεύγει από πάνω σου και μια ενοχή «μήπως δεν τα χρειάζομαι». Μια τύψη «αυτά παχαίνουν, ρε γαμώτο». Και καταλήγεις με δεκάδες πακοτίνια, γκοφρετάκια, ζελεδάκια και άλλα λατρεμένα «-άκια» να κατακλύζουν το καρότσι μέχρι και το κάθισμα για το παιδάκι.

Οι διάδρομοι του σούπερ μάρκετ που τρελαίνεσαι κι εκείνοι που βαριέσαι!

Ποτά

Με το πού στρίβεις και φαίνονται τα πρώτα μπουκάλια έχεις αρχίσει ΗΔΗ να φαντασιώνεσαι το σκηνικό. Θα’ ναι βραδιά Champions League με κολλητούς στον καναπέ και σύζυγο στο mute (άρα χρειάζονται μπυρόνια); Θα ‘ναι η βραδιά με την Κικίτσα που καιρό τώρα την ψήνεις και επιτέλους δέχθηκε να ‘ρθει σπίτι σου (άρα χρειάζεσαι κρασί); Θα ‘ναι κρύο χειμωνιάτικο βράδυ που έχεις στο νου σου ν’ αράξεις στο τζάκι (οπότε χρειάζεσαι μια καλή ουισκάρα); Όποια κι αν είναι η περίσταση, ο διάδρομος με το αλκοόλ είναι πάντα μια μικρή φαντασίωση.

Οι διάδρομοι του σούπερ μάρκετ που τρελαίνεσαι κι εκείνοι που βαριέσαι!

Τα αλλαντικά

Το μεγαλύτερο τεστ εγκράτειας στο σούπερ μάρκετ. Αν καταφέρεις να διασχίσεις αυτόν τον διάδρομο χωρίς να πάρεις τίποτα, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος φαίνεται λιγόψυχος δίπλα σου. Σαλάμια να ποζάρουν μπροστά σου σαν φωτομοντέλα. Ξαπλωμένα ζαμπά (sic) σαν ηλιοκαμμένες Σουηδέζες τον Αύγουστο. Λουκανικάκια να κρέμονται γύρω σου σαν ευωδιαστά κρεάτινα λουλούδια. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα, κάποιος πειρασμός παραμονεύει. Κάποια μορφή μπέικον που θα σε ξελογιάσει. Και κάποιο παριζάκι που (αν έχεις αντέξει εν τω μεταξύ και δεν τα έχεις φορτώσει όλα) θα χώσεις συνωμοτικά στο καρότσι.

Οι διάδρομοι του σούπερ μάρκετ που τρελαίνεσαι κι εκείνοι που βαριέσαι!