Πραγματικότητα VS Σινεμά: 5 πράγματα στη σχέση που γίνονται μόνο στις ταινίες
Βρείτε μας στο

Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι εξ ημών γαλουχηθήκαμε με τα χολιγουντιανά love stories, τα στερεότυπα των οποίων έχουν γίνει σιωπηλά προσδοκώμενα. Δε θα ήταν παράλογη, επομένως, η εφεύρεση ενός τέτοιου όρου- «Κινηματογραφικά προσδοκώμενα», φερ’ ειπείν.

Από το πώς θα γνωριστούμε με κάποιον, πώς θα κυλήσει το πρώτο ραντεβού, πώς θα χωρίσουμε μέχρι και το πώς θα τα ξαναβρούμε.

Εντούτοις, ο κύκλος του love story στη ζωή είθισται να είναι κάπως διαφορετική και τα «Κινηματογραφικά προσδοκώμενα» αλλάζουν.

Να, για παράδειγμα…

Γνωριμία

Τρέχεις να δώσεις μάθημα στη σχολή, στρίβεις βιαστικά στη γωνία, πέφτεις πάνω του, πέφτουν τα φυλλάδια σας, τα μαζεύετε, κοιτιέστε και καταλαβαίνετε ότι ναι, υπάρχει η σπίθα.

Φεύγετε σκεπτόμενος  ο ένας τον άλλον με μια χαζορομαντική διάθεση και ξαφνικά τον βλέπεις μπροστά σου στο αμφιθέατρο, μιας και αποδεικνύεται ότι δίνετε το ίδιο μάθημα.

Πραγματικότητα VS Σινεμά: 5 πράγματα στη σχέση που γίνονται μόνο στις ταινίες

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Το μόνο αληθινό σε αυτή την ιστορία- και το μόνο που μπορεί να ισχύει- είναι ότι δεν ξέρεις τους συμφοιτητές σου και με ποιον δίνεις εξετάσεις, γιατί πατάς στη σχολή κάθε δεύτερη πανσέληνο.

Κατά τα άλλα, κανείς δε γνωρίστηκε έτσι. Το πραγματικό σενάριο είναι ότι κοιταχτήκατε στη καφετέρια μετά το μάθημα και σε έκανε add στο facebook.

Η βόλτα και ο αυθόρμητος χορός

Περπατάτε οι δυο σας κατά μήκος της παραλίας ή κάποιας ρομαντικής γέφυρας, λέτε ιστορίες από τα παιδικά σας χρόνια, το περιστατικό στο σχολείο που σας στιγμάτισε, γελάτε, συνειδητοποιείτε πόσο φτιαγμένοι είστε ο ένας για τον άλλον. Ξαφνικά, ένας πλανόδιος μουσικός με σαξόφωνο σιγοπαίζει το “Strangers in the night” κι εσείς χορεύετε τρυφερά ενώ αρχίζουν να πέφτουν ανεπαίσθητες στάλες βροχής.

Πραγματικότητα VS Σινεμά: 5 πράγματα στη σχέση που γίνονται μόνο στις ταινίες

Εντάξει, στην πραγματικότητα είστε στο αμάξι, γυρίζετε από το ποτό και ο διάλογος είναι κάτι σαν «Μου την έσπασε πολύ η Ζωή σήμερα.  Πρόσεξες πόσες φορές είπε ότι πήρα καινούργιο αυτοκίνητο;»,  και καταλήγει στο αν θα σταματήστε ή όχι για σουβλάκια.

Office Romance

Τρακάρατε στην κίνηση, εσύ πάνω στη νότα της πρωινής σύγχυσης τον χαρακτήρισες με την πρώτη λέξη από Μ που έρχεται στο μυαλό του κάθε έλληνα (εντάξει, κάποιοι ίσως σκέφτηκαν τη «μουσταλευριά»). Τελικά, αυτός δεν είναι άλλος από τον σέξι διευθυντή της πολυεθνικής στην οποία πας για συνέντευξη. Και μολονότι θα έπρεπε να σε κόψει, αυτός βρήκε τον τσαμπουκά σου γοητευτικό και ένα φλογερό love story γεννιέται στο γραφείο. #NOT…

Στην πραγματικότητα είναι απλώς ένας τύπος στη δουλειά που σου την πέφτει και εσύ τελευταία άρχισες να το βλέπεις διαφορετικά.

Χωρισμός

Ο γλυκός χωρισμός που γυροφέρνεις ανήσυχη στο διαμέρισμά σου κρατώντας ένα scotch με τη σατέν ρόμπα να σέρνεται στο πάτωμα. Να κάθεσαι στο περβάζι του παραθύρου, να ακούγεται το

“It must have been love, but it’s over now” και στο μυαλό σου να παρελαύνουν όλες σας οι στιγμές, η επεισοδιακή γνωριμία, ο χορός στην γέφυρα, το χαστούκι που του έδωσες λίγο πριν το τέλος και να κοιτάς το τηλέφωνο που δε χτυπάει.

Αυτός, την ίδια ώρα, είναι στο γραφείο του, κοιτάζει έξω από το παράθυρο και θυμάται που του είπες πως ακόμη κι αν δεν είστε μαζί, θα μπορεί πάντα να κοιτάξει τη μεγάλη άρκτο στον ουρανό και θα ξέρει ότι βλέπετε το ίδιο.

Έτσι αποφασίζει να στείλει μήνυμα, που λέει «Βλέπεις την μεγάλη άρκτο;»

Πρόταση γάμου

Η απόλυτη έκπληξη πρόταση γάμου, που εσύ ανέμελη δεν υποψιάζεσαι ούτε στιγμή τι πρόκειται να συμβεί και όταν σου κάνει την πρόταση, πέφτεις από τα σύννεφα- για την ακρίβεια πέφτεις από τον πύργο του Άιφελ, γιατί εσύ νόμισες πως ήρθατε στο Παρίσι για να φάτε μαλλί της γριάς στο Τροκαντερό. Τι φανταστική έκπληξη! Oh mon Dieu!

Πραγματικότητα VS Σινεμά: 5 πράγματα στη σχέση που γίνονται μόνο στις ταινίες

Και κάπου στην πραγματικότητα το έχετε συζητήσει αυτό από πριν καμιά εικοσαριά φορές, αποφασίζοντας ότι θα κάνετε πολιτικό για αρχή και μετά βλέπετε αν είναι.

Ανάλογα πώς θα τα φέρει η ζωή.

Και η ζωή είναι ωραία… Εξ ου και την μιμείται και  ο κινηματογράφος.