Το κρυφό χριστουγεννιάτικο Breaking Bad στο βίντεο των H&M
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Το κρυφό χριστουγεννιάτικο Breaking Bad στο βίντεο των H&M

Χρειαζόμαστε επειγόντως γιατρό και μετά από αυτή τη σκοτεινή αλλαγή σε μια τόσο χαρούμενη ιστορία θα χρειαστείτε και εσείς.

Ένα διαφημιστικό βίντεο των καταστημάτων H&M, της γνωστής σουηδικής εταιρείας ρούχων έγινε viral τις τελευταίες ημέρες κυρίως για την αισθητική του, αποτέλεσμα της σκηνοθεσίας του από τον γνωστό σκηνοθέτη Wes Anderson. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης των κριτικών ακολουθεί και σε αυτό το βίντεο τη συνηθισμένη του τεχνική με τα κεντραρισμένα πλάνα και τους πρωταγωνιστές στο κέντρο της συμμετρίας.

Το βίντεο έχει θέμα το πέρασμα ενός τραίνου μέσα από κάποια χιονισμένη περιοχή την παραμονή των Χριστουγέννων και πως οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτό σε συνεργασία με τους επιβάτες του κάνουν μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη στον ασυνόδευτο από τους γονείς του μπόμπιρα που επιβαίνει στο τρένο.

Δείτε εδώ το βίντεο να πάρετε μια γεύση τι εννοούμε και ξαναγυρίστε γιατί ξαφνικά τα φαινομενικά αθώα πλάνα παίρνουν μια ανεξέλεγκτη τροπή.

Μια πολύ συγκινητική ιδέα αναμφίβολα μέχρι να αρχίζεις να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις, τους συμβολισμούς, τα αρχικά των λέξεων. Χρειάζεται ένα αρρωστημένο μυαλό για να υποτιτλίσει όπως αυτό φαντάζεται αυτό το βίντεο και τότε αυτή η ιστορία ανθρώπινης αλληλεγγύης μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια σκοτεινή ιστορία απόλυτου ξεπεσμού, όπως αυτή του Walter White στο Breaking Bad.

Πραγματικά πολύ αρρωστημένα τα μυαλά μας. Δεν υιοθετούμε απλά σας παρουσιάζουμε την αρρώστια μας σε 25 φωτογραφίες. Όσες και οι ημέρες που δείχνει το ημερολόγιο στο τραίνο. Ακόμα ένας άρρωστος συμβολισμός.