8 τραγούδια που μπέρδευες πάντα ποιος τα εκτέλεσε πρώτα
Βρείτε μας στο
EXTRAS

8 τραγούδια που μπέρδευες πάντα ποιος τα εκτέλεσε πρώτα

Το μασονικό στερέωμα και ο αμερικάνικος καπιταλισμός σου επέβαλλαν πολιτισμό, ήθη, έθιμα και μουσική. Όμως η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Όχι στους Sex Pistols!

Ευτυχώς κυρίες και κύριοι που υπάρχει η ελληνική τελεόραση και μαθαίνουμε πράγματα που τα ίντερνετς μας τα κρατάνε κρυφά. Εμείς δεν είμαστε βλέπετε η κυρία Σούλα να ξεψαχνίζουμε το γουορτγουάιτ γουέπ και να μαθαίνουμε τα πάντα από το edomonoalithiespousaskrivoun.blogspot.gr. Παρακολουθούμε τηλεόραση και ξέρουμε ότι οι ειδήσεις θα μας τα πουν φιλτραρισμένα, συγκεκαλυμμένα και με φόβο ίσως. Σόου όπως το The Voice όμως δεν δειλιάζουν και τα λένε χύμα. Η Έλενα Παπαρίζου εν προκειμένω που μας άνοιξε τα μάτια για την παγκόσμια ραδιουργία στην ελληνική μουσική και τα τραγούδια της.

Μιλάμε για εκείνα τα τραγούδια που η παγκοσμιοποίηση, εξ Αμερικής ορμώμενη, μας τα επέβαλλε ως έμπνευση και πνευματική ιδιοκτησία άλλων λαών. Η Έλενα που κινείται στις ευρωπαϊκές στοές μουσικής, ανακάλυψε αλήθειες που πονάνε. Το Child in Time φερ΄ειπείν μπορεί ο κόσμος να το έμαθε από τους Deep Purple, αλλά ήρθαν δεύτεροι και το καπηλεύτηκαν. Κανονικά το τραγούδι είχε γραφτεί για τη φωνή του Θοδωρή Μαραντίνη. Δεν είχε γεννηθεί όμως τότε και αναγκαστικά το δάνεισαν οι συνθέτες στον Γκίλαν και τους άλλους. Εκτός από το Child in Time υπάρχουν και άλλα τραγούδια που τα δεν τα έμαθες από τους ορίτζιναλ καλλιτέχνες.

1. Nothing Else Matters: Η Φωτεινή Δάρρα αποφάσισε πριν λίγο καιρό να αποκαλύψει την αλήθεια. Ο Χέτφιλντ της έκλεβε τη δόξα όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ο Χρήστος Χολίδης τραγούδησε το Nothing Else Matters είδε το πλήρωμα του χρόνου για να αποκαλυφθεί.

2. Paradise City : Η Τάμτα και η Ευρυδίκη έδωσαν το αποκλειστικό στο Μένιο Φουρθιώτη κι εκείνος το έδωσε αποκαλυπτικά. Οι Guns N’ Roses έκαναν διάσημο και διαχρονικό το Paradise City. Μόνο που δεν γνωρίζαμε ότι ο Axl και ο Slash είναι σαν τους Milli Vanilli. Ανοιγόκλειναν απλά το στόμα τους κι από πίσω ακούγονται οι φωνές των Τάμτα και Ευρυδίκη, οι οποίες υπέστησαν επεξεργασία για να μην τις αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Ντροπή!

3. Last Christmas : Ο παλιοκλέφτης ο Τζορτζ Μάικλ έκανε τη φωνή του συνώνυμη με τα Χριστούγεννα και εκτόπισε από τον θρόνο του τον Στράτο Τζώρτζογλου που έφαγε τα νιάτα του να κάνει ορθοφωνία, φωνητικά και ασκήσεις γύρω από τη μουσική. Ο χρόνος όμως είναι πανδαμάτωρ και πάντα φωτίζει την αλήθεια.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

4. Suspicious Minds : Αν δεν είχε πεθάνει ο Έλβις Πρίσλεϊ, ακόμα θα νομίζαμε ότι το Suspicious Minds του ανήκει. Η πρώτη και πραγματική εκτέλεση δεν ανήκει στον ντεμέκ Βασιλιά του ροκ ‘ν’ ρολ. Ο μόνος αυθεντικός Έλβις είναι αυτός με τα καλαμάκια στο Μεταξουργείο. Το Suspicious Minds είναι του Σάκη και μόνον αυτού.

5. Rock ‘n’ roll Queen : Subways γατιά, πάντε να δείτε αν ερχόμαστε, για να τα ακούσετε και Σαλονικιώτικα από τη Δέσποινα Βανδή. Η Queen D. είναι η κυρία για την οποία γράφτηκε το κομμάτι και όλα αυτά τα χρόνια προετοιμαζόταν για να βγει από την κουρτίνα. Λίγο μετά το Άπαπα και πριν το Κορίτσι Πράμα, το Δεσποινάκι το έριξε στο ροκενρόλα.

6. Careless Whisper : Τα είπαμε και πιο πάνω. Ο Τζορτζ Μάικλ είναι μια βιτρίνα, ένας μπροστινός της εμπορευματοποίησης της δεκαετίας του ’90. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και πριν τον Στράτο, υπήρξε ο Περικλής. Ένας είναι ο Περικλής. Όχι αυτός της Ασπασίας. Ο άλλος του Fame Story. Αυτός ο σέντερ ολκής που σκοράρει στα δίχτυα των γυναικών. Ένας γυπαετός για τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Περικλής Στεργιανούδης one and only.

7. Yesterday : Όταν οι Μέλισσες κλήθηκαν να κάνουν αφιέρωμα στους Beatles τα πράγματα έγιναν λίγο άβολα. Για δεκαετίες ολόκληρες κρατούσαν κρυφό ότι το Yesterday πρωτοεκτελέστηκε από αυτούς, αντί του Τζον Λένον. Είχε φτάσει η στιγμή για να εκδηλωθούν. Ο Χρήστος Μάστορας είχε εμφανές τρακ στην πρώτη δημόσια ερμηνεία του τραγουδιού του, αλλά ξεπέρασε το άγχος για το πως θα υποδεχτεί το κοινό την αλήθεια. Μάλιστα, το ντεσού της δημιουργίας του θρυλικού Yesterday λέει ότι τότε είχε αναμειχθεί με την άλλη επιτυχία του συγκροτήματος, το Πίκι Πίκι, με τον Λένον να κάνει μελωδική αφαίρεση για να μην κατηγορηθεί για plagiarism.

8. Seven Nation Army : Όλοι μας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεμπάστιαν Λέτο γιατί χάρις σε αυτόν μάθαμε τι τζόγος είχε παιχτεί πίσω από το κομμάτι. Οι White Stripes καμώνονταν τους σπουδαίους, μέχρι που ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ αποφάσισε να κάνει το step up.