Η νέα θεωρία για την μυστηριώδη ταυτότητα του Zodiac (Pics)
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

Η νέα θεωρία για την μυστηριώδη ταυτότητα του Zodiac (Pics)

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ βρίσκει μια νέα θεωρία...

Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε μέσα από την ομώνυμη ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ το 2009. Ωστόσο υπήρξε ένας αληθινός φόβος και τρόμος για πάρα πολύ κόσμο και στην πραγματική ζωή. Ο λόγος για τον Zodiac, τον διαβόητο δολοφόνο που έδρασε κατά βάση την δεκαετία του ’60 στις ΗΠΑ και του οποίου η αληθινή ταυτότητα ενδέχεται αποκαλύφθηκε πριν μερικά χρόνια.

Προτού όμως σας πούμε ποιος ενδέχεται να ήταν τελικά ο διαβολικός Zodiac πρέπει πρώτα να σας θυμίσουμε (αν έχετε δει την ταινιάρα του Φίντσερ) ή να σας μάθουμε (αν δεν την έχετε δει) τι ακριβώς ήταν αυτός ο τύπος που κάποτε είχε σκορπίσει τον πανικό στην αμερικάνικη κοινωνία.

Ο Zodiac ήταν ένας μυστηριώδης μαυροντυμένος άνδρας που δρούσε για χρόνια στην Καλιφόρνια, σκοτώνοντας κατά βάση νεαρά ζευγάρια ξεμοναχιαζόντουσαν . Στα γράμματα που έστελνε στην αστυνομία έλεγε πως σκοπό τους ήταν να «συλλέξει σκλάβους για την επόμενη ζωή του» και αν και σύμφωνα με την αστυνομία οι απόπειρες δολοφονίας που διέπραξε ήταν μόλις εφτά, ο ίδιος κάνει λόγο για 37 δολοφονίες!

Η νέα θεωρία για την μυστηριώδη ταυτότητα του Zodiac (Pics)

Από τις εφτά «επίσημες» απόπειρες που έχει οι πέντε άνθρωποι πέθαναν ενώ οι άλλοι δύο έζησαν. «Zodiac» ήταν το όνομα που έδινε ο ίδιος στον εαυτό του μέσα από τα 20 περίπου γράμματά του στην αστυνομία, τα οποία ήταν γραμμένα με ελληνικά, αστρολογικά και καιρικά σύμβολα όπως επίσης και σύμβολα ναυτικών μαζί με χαρακτήρες του κώδικα Μορς. Είναι χαρακτηριστικό πως η αποκρυπτογράφησή τους δυσκόλεψε μέχρι και τους πιο έμπειρους επαγγελματίες του είδους.

«Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί είναι πολύ διασκεδαστικό. Πιο διασκεδαστικό από το να σκοτώνεις άγρια ζώα στο δάσος γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο από όλα. Είναι τρομερά διεγερτικό. Είναι καλύτερο και από το να κάνω σεξ με γυναίκα. Το καλύτερο είναι ότι όταν πεθάνω θα ξαναγεννηθώ στον παράδεισο και αυτοί που σκότωσα θα γίνουν δούλοι μου. Δεν θα σας δώσω το όνομά μου γιατί θα προσπαθήσετε να καθυστερήσετε τη αυτή τη συλλογή μου από δούλους», ανέφερε σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γράμματά του.

Αυτός ήταν (;)

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Σύμφωνα με διάφορες ενδείξεις λοιπόν το όνομα του Zodiac ήταν Ερλ Βαν Μπεστ Τζούνιορ. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο γιος του συγκεκριμένου, Γκάρι Στιούαρτ ο οποίος αν και δεν τον γνώρισε ποτέ πιστεύει πως αυτό είναι η αλήθεια στο μυστήριο.
Η νέα θεωρία για την μυστηριώδη ταυτότητα του Zodiac (Pics)

Αυτό που τον οδηγεί στη συγκεκριμένη διαπίστωση είναι πως ο πατέρας  του –που πέθανε το 1984- ήταν φτυστός με ένα σκίτσο υπόπτου για την ταυτότητα του Zodiac. Μάλιστα, έκανε ολόκληρη έρευνα για τον βιολογικό του πατέρα και γνωστοποιεί τα συμπεράσματά του, τα οποία καταλήγουν στο ότι πρόκειται όντως για τον Zodiac στο βιβλίο του, ««The most dangerous animal of all».

Η νέα θεωρία για την μυστηριώδη ταυτότητα του Zodiac (Pics)

Η μητέρα του Στιούαρτ τον γέννησε όταν ήταν 14 χρονών και αν και ο βιολογικός του πατέρας ήταν ο Ερλ Βαν Μπεστ Τζούνιορ (που είχε 13 χρόνια διαφορά με την μητέρα του) δεν τον έζησε ποτέ. Το βιβλίο στο οποίο ο Στούαρτ αναπτύσσει την θεωρία πως ο πατέρας του ήταν ο συγκεκριμένος θρυλικός δολοφόνος έχει γίνει ανάρπαστο στις ΗΠΑ με πολύ κόσμο πάντως να μην αποδέχεται τη συγκεκριμένη θεωρία και να πιστεύει πως το μυστήριο παραμένει ακόμα άλυτο.