Ο τολμών δεν νικά: Πέντε ιερά τέρατα των extreme sports που είναι (πλέον) μόνο πόστερ
Βρείτε μας στο

Τα extreme sports δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αλλά αντίθετα μια πολύ… extreme κατάσταση. Αυτοί που τα κάνουν γουστάρουν να ζουν στα άκρα και το απολαμβάνουν αλλά αυτό είναι μια υπόθεση με πολλούς κινδύνους. Το να χάνουν την ζωή τους πολλοί άνθρωποι που την συνέδεσαν με την ασχολία του με κάποιο extreme sport δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.

Πιο πρόσφατη απόδειξη περί αυτού, το δυστύχημα με τον Ουέλι Στεκ. Ο θρυλικός Βρετανός ορειβάτης δεν βρίσκεται πια στη ζωή καθώς έπεσε κατά τη διάρκεια προετοιμασιών για ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Για πολλούς ήταν ο διασημότερος ορειβάτης στον κόσμο!

Ο τολμών δεν νικά: Πέντε ιερά τέρατα των extreme sports που είναι (πλέον) μόνο πόστερ

Με αφορμή την απώλεια του μεγάλου Ουέλι Στεκ θυμόμαστε πέντε περιπτώσεις ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωη τους στα extreme sports αλλά γνώρισαν τραγικούς θανάτους:

1/ Αντουάν Μοντάντ – 2011

Ο τολμών δεν νικά: Πέντε ιερά τέρατα των extreme sports που είναι (πλέον) μόνο πόστερ

Ο Αντουάν Μοντάντ είχε καταφέρει στα 33 του να είναι ένας από τους πιο διάσημους αλεξιπτωτιστές του κόσμου και ίνδαλμα στον χώρο των extreme sports. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το 2011 στην οροσειρα των γαλλικών Άλπεων όταν και το αλεξίπτωτο του Γάλλου δεν άνοιξε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί πέφτοντας από χιλιάδες πόδια. Π Μοντάντ ήταν επίσης εκπαιδευτής σκι και δάσκαλος παραπληγικών ανθρώπων. Για την ενασχόλησή του με τα extreme sports είχε σαν χορηγό την Red Bull.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

2/ Μικαέλ Ιμπάρα – 2012

Ο τολμών δεν νικά: Πέντε ιερά τέρατα των extreme sports που είναι (πλέον) μόνο πόστερ

Δημοσιογράφος που κάλυπτε τα extreme sport και από ένα σημείο και μετά ένας από τους αθλητές τους, ο Ιμπάρα όταν δεν ήταν στο γραφείο γράφοντας για τα κατορθώματα άλλων ήταν ένας διάσημος ορειβάτης. Δυστυχώς, η ανάβασή του στην κορυφογραμμή του Yosemite’s Sawtooth θα ήταν η τελευταία του. Ο βετεράνος έπεσε περίπου 200 πόδια από το έδαφος στην προσπάθεια του να προσεγγίσει μια μια κορυφή που μπορούσαν να την φτάσουν μόνο πολύ υψηλού επιπέδου ορειβάτες όπως ο ίδιος. Τα κομμάτια του στους New York Times είναι πλέον κλασικά και αντανακλούν στο έπακρο την αγάπη του για τα exreme sports. Ήταν μόλις 45 ετών.

3/ Σάρα Μπερκ – 2012

Ο τολμών δεν νικά: Πέντε ιερά τέρατα των extreme sports που είναι (πλέον) μόνο πόστερ

Η 30χρονη Σάρα Μπερκ ήταν μια Καναδή επαγγελματίας σκιέρ που ειδικευόταν στο freestyle σκι. Είχε κερδίσει 4 χρυσά μετάλλια στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και προετοιμαζόταν για την διοργάνωση του 2014 όταν σκοτώθηκε. Το ατύχημα συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 2012 στη Γιούτα όταν δεν κατάφερε να προσγειωθεί ορθά σε ένα άλμα αλλά αντίθετα με το κεφάλι της. Έπεσε σε κώμα και τελικά πέθανε από τα τραύματά της κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα αργότερα. Όντας ένα τόσο γνωστό άτομο στα extreme sports, ο θάνατός της προκάλεσε μια τεράστια διαμάχη σχετικά με το ίδιο το freestyle σκι και κατά πόσο πρέπει να αναγνωρίζεται ως άθλημα.

4/ Σέιν Μέρφι – 2012

Ο τολμών δεν νικά: Πέντε ιερά τέρατα των extreme sports που είναι (πλέον) μόνο πόστερ

Στα αθλήματα αλμάτων, ο Σέιν Μέρφι ήταν ένας από τους πιο γνωστούς αθλητές όλων των εποχών. Ειδικός στο Wingsuit, άθλημα στο οποίο πηδάς από ψηλά σημεία φορώντας ένα ειδικό κουστούμι που σου επιτρέπει να «πετάς» (με ειδικά εξαρτήματα κάτω από τα μανίκια) προτού προσγειωθείς, ο Μέρφι είχε κάνει πάνω από 1.000 επιτυχημένα άλματα στην εντυπωσιακή καριέρα του. Το άλμα του από την κορυφή των Άλπεων ήταν και το τελευταίο του. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατό του, η γαλλική πόλη απαγόρευσε τα συγκεκριμένα άλματα.

5/ Πατρίκ Ντε Γκαγιαρντόν – 1998

Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των extreme sports, ένας πρωτοπόρος στον χώρο. Άπειροι άνθρωποι άνθρωποι είχαν ως ίνδαλμα τον Πατρίκ Ντε Γκαγιαρντόν. Οι πειραματισμοί του υπήρξαν πρωτοποριακοί. Ήταν ένας από τους πρώτους που επιχείρησε άλμα από ουρανοξύστη και που προσπάθησε να εμπλουτίσει τον αλεξιπτωτισμό με σανίδες σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει απίστευτες ακροβατικές κινήσεις στον αέρα. Ήταν επίσης πολύ γνωστός για τα ακροβατικά του στον αέρα. Δυστυχώς, ο Ντε Γκαγιαρντόν δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένος με τα ίδια ακροβατικά του, καθώς πάντα αναζητούσε τρόπους για να βελτιώσει τον εαυτό του. Πέθανε προσπαθώντας να δοκιμάσει ένα νέο κόλπο που έκανε με το αλεξίπτωτό του.