Koh Tao: Η πρωτεύσουα της ταϊλανδέζικης μαφίας και ο τρόμος των ξένων «εισβολέων»
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

Koh Tao: Η πρωτεύσουα της ταϊλανδέζικης μαφίας και ο τρόμος των ξένων «εισβολέων»

Ένα νησί που εξωτερικά μοιάζει με ένα παραδεισένιο μέρος μπορεί να αποδειχθεί το συνώνυμο της κόλασης αν δεν είσαι απλά ένας τουρίστας.

Κάπου στην Ταϊλάνδη υπάρχει ένα μικρό νησί με μόλις 2000 κατοίκους, που εκ πρώτης όψεως φαντάζει πραγματικός παράδεισος. Λέγεται Koh Tao και η ομορφιά του είναι το κάτι άλλο: μαγευτικές παραλίες, τοπία από άλλο πλανήτη, πεντανόστιμα φαγητά και πάει λέγοντας.

Όμως πίσω από την φανταχτερή βιτρίνα, το Koh Tao είναι κάτι πολύ πιο τρομακτικό. Στην πραγματικότητα είναι η πρωτεύουσα της ταϊλανδέζικης μαφίας και ο νόμος της τελευταίας βρίσκει εκεί την απόλυτη εφαρμογή του.

Οι τουρίστες που έφταναν εκεί δεν είχαν ούτε ακουστά το ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του νησιού. Μόνο οι ντόπιοι ήξεραν την αλήθεια. Ακόμα και οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί τουρίστες που μαγευόντουσαν από την φυσική της ομορφιά και μετακόμιζαν εκεί εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι για αυτούς η ζωή στο νησί θα ήταν πολύ φθηνή, δεν είχαν ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Koh Tao: Η πρωτεύσουα της ταϊλανδέζικης μαφίας και ο τρόμος των ξένων «εισβολέων»

Τα περίεργα τρακαρίσματα, οι μυστηριώδεις πνιγμοί, οι ανεξήγητες αυτοκτονίες ίσως να έκαναν τα αυτιά της ιδιότυπης και μικρής αμερικάνικης παροικίας να ιδρώνουν για λίγο, αλλά σε γενικές γραμμές οι Αμερικάνοι και Βρετανοί φίλοι μας ζούσαν στον… κόσμο τους. Μέχρι που το 2014, οι δολοφονίες δυο Βρετανών που είχαν μετακομίσει στο νησί, τους «ξύπνησαν» ξαφνικά και τα δυτικά ΜΜΕ έστρεψαν εντελώς απότομα το βλέμμα τους σ’ αυτό το μυστηριώδες νησί.

Η Independent μίσθωσε έναν Βρετανό κάτοικο του νησιού προκειμένου να κάνει ένα ρεπορτάζ. Το πρώτο πράγμα που έκανε αυτός ήταν να προσπαθήσει να πάρει συνεντεύξεις από τους κατοίκους για την αληθινή κατάσταση στο νησί. Φυσικά, αρνήθηκαν όλοι να μιλήσουν: σε ένα νησί που μένουν μόλις 2.000 άνθρωποι και κάνει κουμάντο η μαφία, το πιθανότερο είναι πως η τελευταία θα σε βρει εύκολα αν θέλει.

Koh Tao: Η πρωτεύσουα της ταϊλανδέζικης μαφίας και ο τρόμος των ξένων «εισβολέων»

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Διάφοροι κάτοικοι, πάντως, έδωσαν μερικές ανεπίσημες πληφορορίες στον ενοχλητικό Βρετανό δημοσιογράφο. Σύμφωνα με αυτές, μια οικογένεια ήταν αυτή που έκανε κουμάντο στην περιοχή, επέβαλλε με την βία το συμφέρον της και, φυσικά, έλεγχε την αστυνομία.

Το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας των Βρετανών έκανε την αστυνομία να συλλάβει δύο εκτελεστές, οι οποίοι προφανώς δεν μίλησαν ποτέ ανοιχτά για τα αφεντικά τους και απλά την πλήρωσαν οι ίδιοι με φυλάκιση.

Όμως, οι δυο Βρετανοί ήταν απλά οι πρώτοι. Μέσα στον επόμενο χρόνο άλλοι δυο ξένοι πέθαναν.

Πρώτα ένας ακόμα Άγγλος που βρέθηκε πνιγμένος στη θάλασσα και στη συνέχεια ένας Γάλλος τουρίστας που βρέθηκε κρεμασμένος σε δημόσια θέα με τα χέρια του δεμένα στην πλάτη. Ο δημοσιογράφος της Independent ξαφνικά ένιωσε πολύ τυχερός που ήταν ακόμα ζωντανός, παρά το γεγονός ότι σκάλιζε την υπόθεση και βλέποντας πως οι μυστηριώδεις θάνατοι των ξένων του νησιού συνεχίζονταν μάζεψε τα μπογαλάκια του και έφυγε άρον άρον. Μέσα σε τρία χρόνια, από το 2014 μέχρι και σήμερα, οι θάνατοι των ξένων του νησιού έχουν φτάσει τους εφτά!

Koh Tao: Η πρωτεύσουα της ταϊλανδέζικης μαφίας και ο τρόμος των ξένων «εισβολέων»

Προκειμένου φυσικά να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο η μαφία της περιοχής ξεκίνησε ξαφνικά να σκοτώνει τους ξένους που επιχειρούσαν εγκατασταθούν στο νησί, αρκεί απλά να ρίξει μια ματιά στο τι προσπαθούν να κάνουν οι τελευταίοι: ανοίγουν μαγαζιά με τουριστικά είδη, νοικιάζουν βάρκες σε τουρίστες, επιχειρούν με άλλα λόγια να εμπλακούν στην τουριστική βιομηχανία του νησιού που μάγεψε και τους ίδιους.

Μόνο που αντί να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να ζήσουν μια χαλαρή ζωή σε έναν παράδεισο (που όμως είναι παράδεισος μόνο για τους τουρίστες) σπάνε το μονοπώλιο των τοπικών γκάνγκστερ-επιχειρηματιών. Οι τελευταίοι απλά κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: «καθαρίζουν» με τον ανταγωνισμό.

Και ίσως να μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό: η τοπική μαφία ενός μικρού νησιού στην Ταϊλάνδη έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο τον δυτικό κόσμο. Τους είπε: «μην μπλέκετε μαζί μας, να έρχεστε εδώ μόνο για να περνάτε καλά ως τουρίστες, έτσι σας θέλουμε».

Και ο δυτικός κόσμος απλά υπάκουσε…