Το Βασίλειο των Ιλουμινάτι: Οι συμβολισμοί της παρουσίας τους στο πιο διάσημο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον
Βρείτε μας στο

Οι θεωρίες συνωμοσίας μπορεί να είναι εκνευριστικές -ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν την τάση να γίνονται… εμμονή σε πολλούς ανθρώπους- αλλά αν τις κοιτάξουμε αποστασιοποιημένα και δεν τις πάρουμε στα σοβαρά έχουν τη γοητεία τους και μπορούν να αποτελέσουν υλικό για πολύ διασκεδαστικές συζητήσεις.

Ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα ονόματα στις θεωρίες συνωμοσίας είναι οι Ιλουμινάτι. Η μυστική αίρεση των Πεφωτισμένων (που ενδέχεται να υπάρχει ακόμα αν φυσικά δεχθούμε πως υπήρξε κάποτε…) που ανακάλυπτε παγκόσμια μυστικά και τα… κρατούσε μυστικά ώστε να τα χρησιμοποιήσει σε ώρα ανάγκης στέλνοντας ωστόσο κρυφά μηνύματα περί αυτών σε όλη την ανθρωπότητα, είναι… βαρύ όνομα στον χώρο της συνωμοσιολογίας.

Ένα άλλο βαρύ όνομα των συνωμοσιολογικών συζητήσεων είναι ο Μάικλ Τζάκσον. Όχι τόσο όσο οι Ιλουμινάτι φυσικά αλλά όπως και να έχει βαρύ. Γιατί πέθανε; Πέθανε όπως φαίνεται ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τον θάνατό του; Και τελικά σίγουρα πέθανε;

Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δυο ονόματα συνδυάζονται σε μια θεωρία συνωμοσίας; Αποθέωση…

Μια εξ αυτών λέει ότι οι Ιλουμινάτι και ο Μάικλ Τζάκσον είχαν σχέσεις μεταξύ τους και αυτό υποτίθεται πως αποδεικνύεται περίτρανα το εξώφυλλο του «Dangerous», του ιστορικού άλμπουμ που έβγαλε ο θρύλος της ποπ το 1991.

Ο Μάρκ Ρίντεν, ζωγράφος του εξώφυλλου, έχει γεμίσει το έργο του με συμβολισμούς και αυτό κάνει μπαμ από χιλιόμετρα.

Το Βασίλειο των Ιλουμινάτι: Οι συμβολισμοί της παρουσίας τους στο πιο διάσημο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον

Η ζωγραφιά του απεικονίζει τον Μάικλ Τζάκσον να ξεπροβάλλει πίσω από ένα πολύχρωμο φόντο. Στα δεξιά του φαίνεται ένας σκύλος που φοράει το στέμμα και τη ρόμπα του Ναπολέοντα ενώ κάθεται και στο βασιλικό του θρόνο. Στα αριστερά του βρίσκεται ένα πουλί-βασιλιάς.

Στη θέση της μύτης του Μάικλ Τζάκσον υπάρχει ένα αστέρι που μοιάζει να είναι σύμβολο των Ιλουμινάτι ενώ διάφορα ζώα που περιβάλλουν μια είσοδο που αποτελείται από δυο τεκτονικούς στύλους (η αισθητική σύνδεση των Ιλουμινάτι με τον τεκτονισμό είναι από τα πιο χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα).

Ανάμεσά τους ένας ελέφαντας με ένα «9» στο μέτωπό του και λίγο πιο κάτω ένας μάγος με ένα «7» στο καπέλο του.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Στα αριστερά κάτι σαν τρενάκι ανηφορίζει και στις θέσεις του βρίσκονται ζώα και στα δεξιά, το κάτι-σαν-τρενάκι κατηφορίζει και δυο σκελετοί ζώων κάθονται στα καθίσματά του καθώς και ο ίδιος ο Μάικλ Τζάκσον σε νεαρή ηλικία και ένα παιδί με ένα μεγάλο «Μ» στη μπλούζα του.

Σύμφωνα με διάφορους αναλυτές των Ιλουμινάτι, αυτές οι εικόνες προσομοιάζουν σε μυστικά μηνύματα των τελευταίων, ενώ ο καραφλός άντρας στο κάτω μέρος μοιάζει με τον θρυλικό σατανιστή Άλιστερ Κρόουλι.

Το Βασίλειο των Ιλουμινάτι: Οι συμβολισμοί της παρουσίας τους στο πιο διάσημο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον

Στην παρακάτω εικόνα πάντως υπάρχει μια αναλυτική… ανάλυση του θρυλικού εξώφυλλου, έτσι όπως έχει προκύψει από τις θεωρίες περί σχέσεων Τζάκσον- Ιλουμινάτι.

Εσείς τι λέτε, έχουν βάση ή πρόκειται περί ακατάσχετης αερολογίας;

Το Βασίλειο των Ιλουμινάτι: Οι συμβολισμοί της παρουσίας τους στο πιο διάσημο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον