Agassi
Βρείτε μας στο

Τη σειρά τα Φιλαράκια την ξέρετε. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τη γνωρίζει. Είναι μια κωμική σειρά. Από τις καλύτερες που έχουν υπάρξει. Μια σειρά που μπορεί να σου προκαλέσει άφθονο γέλιο, δάκρυα από το γέλιο, δάκρυα από κάποιες συγκινητικές στιγμές…αυτά πάνω κάτω. Ίσως και κάποια άλλα. Ένα πράγμα δεν προκαλεί. Νεύρα ώστε να σπάσεις την ακριβοθώρητη τροπαιοθήκη σου. Ακούς κύριε Andre Agassi;

Γιατί απευθυνόμαστε συγκεκριμένα στον πρώην τενίστα και έναν από τους 10 καλύτερους στην Ιστορία του αθλήματος; Γιατί ο «καράφλας» κατάφερε να σμπαραλιάσει όλα τα τρόπαια που είχε κατακτήσει ως το 1994 βλέποντας τη σειρά Φιλαράκια. Και δεν το έκανε γιατί γελούσε τόσο αδέξια που έπεσε πάνω της. Το έκανε από τα νεύρα με μια συγκεκριμένη σκηνή. Μάλιστα, μια σκηνή με τον Joey Tribbiani. Αν δηλαδή ήταν κάποιος από τους 6 ενοχλητικός σε τέτοιο βαθμό, τότε σίγουρα δεν θα ήταν ο χαρακτήρας του Mat LeBlanc.

Ένα Wimbledon, ένα US Open και κάμποσα ακόμα τρόπαια έγιναν σμπαράλια όταν ο Andre Agassi είδε τη σκηνή του Joey με την γυναίκα του Brooke Shields, που στο επεισόδιο που εμφανίστηκε είχε το όνομα Erica. Στην προηγούμενη πρόταση δεν υπάρχει καμία υπερβολή. Όντως ο Agassi διέλυσε ένα – ένα τα τρόπαια του, όπως είχε αποκαλύψει η Shields.

Τι περιελάμβανε η σκηνή που εξόργισε τόσο τον Agassi; Η Erica στο επεισόδιο του 1ου κύκλου υποδυόταν μια παλαβή θαυμάστρια του Drake Ramore. Του πλαστού χαρακτήρα του Joey στο Days of Our Lives. Η Erica θεωρούσε πως η σειρά ήταν πραγματικότητα. Έτσι απευθυνόταν σε εκείνον ως Drake και πίστευε πως όντως είναι γιατρός. Κατά την διάρκεια ενός δείπνου σε εστιατόριο, η Erica αρχίζει να γλείφει τα δάχτυλα του Joey ένα προς ένα, με την αιτιολογία ότι ήθελε να ασπαστεί αυτά τα τόσο θαυματουργά χέρια. Αυτό το σημείο έκανε τον τενίστα να υπερβεί τα όρια του. Σύμφωνα με την μαρτυρία της Shields, ο 47χρονος σήμερα Andre της είπε ότι τον γελοιοποίησε και οδήγησε από το Λος Άντζελες ως το Λας Βέγκας, όπου έκανε τις ζημιές. Ζημιές που χρειάστηκε 3 χρόνια για να τις επανορθώσει.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η αντίδραση του Agassi οφείλεται στην παράνοια που είχε ο χαρακτήρας της Shields στη σειρά. Πήρε σαν πραγματικότητα μια μυθοπλασία και βγήκε εκτός εαυτού. Εκείνη η έκρηξη ήταν η απαρχή για να τελειώσει ο γάμος των δύο. Η ηθοποιός εξηγεί μετά την περιγραφή του περιστατικού ότι τότε κατάλαβε πως ο γάμος τους απλά υπήρχε και δεν ήταν στ΄αλήθεια παντρεμένοι.