Από GoDfather έγινε DoGfather χάρη σε ένα ετοιμοθάνατο σκυλί
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

Από GoDfather έγινε DoGfather χάρη σε ένα ετοιμοθάνατο σκυλί

«Έδωσα την καρδιά μου. Την πήρα από τους δρόμους και τη χάρισα στα ζώα». Ο Τζέιμς Γκουλιάνι είναι ο μαφιόζος που απαρνήθηκε την παρανομία για να δοθεί ολοκληρωτικά στα ζώα που τον έχουν ανάγκη.

«Έχω καταδικαστεί για τα πάντα εκτός από φόνο. Οπλοκατοχή, απαγωγή, επίθεση, κατοχή ναρκωτικών , διακίνηση… Ήμουν νεκρός. Ένας άνθρωπος σκοτεινός και δεν ήθελα να αλλάξω».

Γράφει η Ματίλντα Καλλιοντζή

Ο Τζέιμς Γκουλιάνι, μέλος της μαφίας των Gambino στη Ν. Υόρκη, έχει παραδεχτεί πως ως μέλος μιας «φαμίλιας» αναγκάζεσαι να είσαι πάντα εκεί για την «οικογένεια». Όταν σου χρωστάνε λεφτά, η δουλειά σου είναι να τα συλλέγεις, με όποιο τρόπο. Όταν χρειάζεται να εξαφανιστεί ένα αυτοκίνητο, πρέπει να το εξαφανίζεις. Και αυτή ήταν η καθημερινότητά του.

«Πριν τα 35 μου, η ζωή μου ήταν σκληρή, έκλεβα, λήστευα, σνίφαρα 500 δολάρια κοκαΐνη τη μέρα και φυσικά το αλκόολ έρεε άφθονο. Ήμουν σαν ένα τραίνο που τρέχει με 60 χλμ/ώρα προς έναν τοίχο». Όμως το τραίνο αυτό άξαφνα άλλαξε πορεία.

Από GoDfather έγινε DoGfather χάρη σε ένα ετοιμοθάνατο σκυλί

Ιδρυτής του καταφυγίου Keno’s Animal Sanctuary, τα τελευταία 10 χρόνια, ο Τζέιμς έχει απαρνηθεί τις διακοπές μιας και για εκείνον χαλάρωση σημαίνει να περνάει χρόνο με τα αδεσποτάκια του και να τα εκπαιδεύει, ενώ το όνειρο της ζωής του πλέον είναι ένα. Να αποκτήσει μία έκταση 60 στρεμμάτων για να φιλοξενεί όσα περισσότερα ζώα τον χρειάζονται.

Πώς ξεκίνησαν όμως όλα;

Αφότου γνώρισε και παντρεύτηκε την Λένα, αποχώρησε από την μαφιόζικη φαμίλια και μετακόμισε στο Μπρούκλιν, όπου και εκεί δεν έδειχνε διατεθειμένος να αλλάξει την καταστροφική ρότα της ζωής του.

Από GoDfather έγινε DoGfather χάρη σε ένα ετοιμοθάνατο σκυλί

Διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, έκανε χρήση πολλών εξ αυτών, παράνομα τσιγάρα και κάθε λογής παρανομίες αποτελούσαν το θλιβερό παρόν του. Ούτε οι ικεσίες της ετοιμοθάνατης μητέρας του δεν ήταν ικανές να τον κάνουν να αλλάξει.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Η μοίρα όμως φαίνεται πως ήξερε τα αποθέματα αγάπης που έκρυβε μέσα του και αποφάσισε να παίξει το καλό της χαρτί. Κάποια ανώτερη δύναμη έστειλε στο δρόμο του ένα κακοποιημένο, ετοιμοθάνατο Σι Τζου Α σκύλο, το οποίο η γυναίκα του επέμενε να το πάνε σε κάποιον κτηνίατρο.

Και έτσι και έγινε. Ο Τζέιμς έσωσε τη ζωή του σκύλου πηγαίνοντάς το στο γιατρό. Και όταν επέστρεψε να τον πάρει, ο Μπρούνο με τη σειρά του, του άλλαξε την κοσμοθεωρία. Με ένα ευχαριστήριο βλέμμα και ένα γλείψιμο στο πρόσωπο, ο μικρόσωμος Μπρούνο ζέστανε την καρδιά του Τζέιμς και εν μία νυκτί τον έκανε να κλείσει για πάντα το παράνομο κεφάλαιο της ζωής του.

Από GoDfather έγινε DoGfather χάρη σε ένα ετοιμοθάνατο σκυλί

«Πιστεύω πως ο Θεός έστειλε στο δρόμο μου τον Μπρούνο. Εκατομμύρια άτομα πέρασαν δίπλα του και κανείς δεν τον βοήθησε. Αργότερα έμαθα ότι αργοπέθαινε στην άκρη του δρόμου περίπου 6 ώρες. Εκείνο το γλείψιμο μου άλλαξε τη ζωή. Αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν ένας σκύλος κακοποιημένος από άνθρωπο να με ‘’φιλάει’’  θα έπρεπε να με δαγκώνει. Εκείνη τη στιγμή άλλαξε η ζωή μου».

Όπως λέει ο Τζέιμς, μπορεί ο Μπρούνο να ήταν από τα πιο άσχημα σκυλιά, όμως τον αγάπησε, έστω και για λίγες μόνο στιγμές, αφού μερικούς μήνες μετά αναγκάστηκε να του κάνει ευθανασία μιας και δεν υπήρχε πλέον ελπίδα σωτηρίας.

Από GoDfather έγινε DoGfather χάρη σε ένα ετοιμοθάνατο σκυλί

«Αν θέλετε το πιστεύετε, ήταν το δυσκολότερο πράγμα που έχω κάνει μέχρι τώρα. Αυτός ο σκύλος έγινε ο κολλητός μου. Εκείνος με έκανε να νιώσω τη χαρά του να δίνεις, με έκανε να θέλω να βγάλω από μέσα μου το μίσος και την ιδιοτέλεια».

Και τα κατάφερε. Από τότε ο Τζέιμς σώζει οποιαδήποτε ψυχή τον χρειάζεται, όπως ο Μπρούνο έσωσε εκείνον. Έφτιαξε το καταφύγιο ζώων, το οποίο δεν έχει κλουβιά γιατί όπως ο ίδιος λέει «ζούσα χρόνια σε ένα κλουβί, ξέρω πως είναι».

Παράλληλα έχει δημιουργήσει το pet shop Diamond Collar, τα κέρδη του οποίου συντηρούν το καταφύγιο. Μπορεί να χρειάζεται 15 εσπρέσο και 2 πακέτα τσιγάρα, όμως η μέρα του Τζέιμς είναι αφιερωμένη στα αγαπημένα του ζώα.

Από GoDfather έγινε DoGfather χάρη σε ένα ετοιμοθάνατο σκυλί

Κι αν νομίζετε πως αστειεύεται, το καταφύγιό του φιλοξενεί σκύλους, γάτες, σαύρες, ρακούν, χελώνες, σκίουρους, πουλιά και οποιοδήποτε άλλο ζώο καλείται να διασώσει.

Σε συνέντευξή του έχει δηλώσει πως έχει σώσει ακόμα και γουρούνια που το έσκασαν από ένα κοντινό χασάπικο, με σχεδόν μισοκομμένο λαιμό.

Ο Τζέιμς πλέον έχει μια τεράστια αγκαλιά που χωράει κάθε πληγωμένο πλάσμα.

«Το καταφύγιό μας παρέχει ασφάλεια, αγάπη, και γίνεται ένα μέρος όπου τα ζώα μπορούν να πουν επιτέλους ‘’Ευχαριστώ άνθρωπε’’».

Ο Τζέιμς θα είναι για πάντα ευγνώμων στο Μπρούνο, τον φύλακα άγγελό του που μπήκε στη ζωή του, τον έσωσε και έφυγε. Και κάπως έτσι ο GoDfather μετατράπηκε σε DoGfather…