18 χρόνια μετά: Η «Μαρίνα Κουντουράτου» αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που τελείωσαν οι «Δυο Ξένοι»

Καταρρίπτονται οι μύθοι που είχαν ακουστεί κατά καιρούς…

Ήταν μια απ’ τις πιο αγαπημένες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Οι «Δυο ξένοι», το σήριαλ των Ρήγα-Αποστόλου κατάφερε να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό, κάνοντας εξωπραγματικά για την εποχή του νούμερα τηλεθέασης.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι φίλοι της σειράς, είναι τον λόγο για τον οποίο δεν βγήκε ποτέ ο πολυαναμενόμενος τρίτος κύκλος, αλλά μπήκαν οι τίτλοι τέλους τόσο απότομα, χωρίς κανείς να το περιμένει.

Τα σενάρια που είχαν ακουστεί όλα αυτά τα χρόνια πολλά. Κάποιοι μίλησαν για οικονομικές διαφορές, κάποιοι άλλοι για κακές σχέσεις των πρωταγωνιστών του σήριαλ που δεν επέτρεψαν τη συνέχεια των γυρισμάτων.

Τι είχε συμβεί στα αλήθεια όμως; Η Εβελίνα Παπούλια, η Μαρίνα Κουντουράτου της σειράς, έδωσε μιλώντας στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ tv» και την Εύη Βαλή, την δική της εξήγηση και τον πραγματικό λόγο που δεν είδαμε ποτέ τον τρίτο κύκλο των «Δυο Ξένων»:

Πώς νιώθετε όταν βλέπετε τον εαυτό σας στις επαναλήψεις;

Πάρα πολύ ωραία! Πιστεύω ότι είναι πολύ ωραίο να έχουν αγαπηθεί πράγματα που έχεις κάνει. Να μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο σε σχέση με το πόσο το κοινό ακόμα το αγαπάει, το να έχεις τέτοιου είδους επιτυχίες στην καριέρα σου είναι μεγάλη χαρά.

Τελικά γιατί δεν είδαμε μια ακόμα σεζόν από το σίριαλ “Δύο Ξένοι”;

Νομίζω ότι απλώς υπήρχε μια γενικότερη ασυνεννοησία, δεν υπήρχε όμως κάτι άλλο. Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσες να πεις ότι ήταν τόσο τραγικό για να μη συνεχιστεί η σειρά.

Η ασυνεννοησία των συντελεστών της σειράς ήταν σύμφωνα με την Εβελίνα Παπούλια ο λόγος που μπήκαν οι τίτλοι τέλους, αν και το σενάριο του τρίτου κύκλου ήταν έτοιμο. Τι θα γινόταν σε αυτόν;

Ο τρίτος κύκλος των Δυο Ξένων

Κωνσταντίνος και Μαρίνα έχουν αφήσει πίσω τους την Ελλάδα και ζουν, πλέον, στο (γνώριμο για τον Μαρκορά) Λονδίνο, μακριά από τα φώτα και τα φλας των παπαράτσι. Τα παιδιά τους είναι εσώκλειστα σ’ ένα διάσημο σχολείο προκειμένου ν’ αποκτήσουν «σωστή» ανατροφή.

Ο Μαρκοράς ανεβάζει παραστάσεις στην σκηνή της πόλης και γίνεται, επιτέλους, πασίγνωστος, τη στιγμή που η Κουντουράτου έχει αφήσει πίσω της τις μέρες «Ουάααααααουυυυ!!!» κι έχει γίνει μια  κουλτουριάρα εκδοχή του πρότερου εαυτού της.

Ντένη

Η καθημερινή τριβή, όμως, και η απότομη αλλαγή της Μαρίνας δεν ενθουσιάζουν ακριβώς τον Κωνσταντίνο, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι καβγάδες και οι δυο τους να χωρίσουν και πάλι!

Η Κουντουράτου επιστρέφει στην Αθήνα, τη στιγμή που ο Μαρκοράς μένει στο Λονδίνο…

Τον πικραμένο πρωταγωνιστή των «Δύο Ξένων» σπεύδει να παρηγορήσει η Μάρα (η σεναριογράφος της δραματικής σειράς του Μαρκορά), η οποία μετά από μια βραδιά πάθους μένει κι αυτή έγκυος κι έτσι έρχεται ακόμα ένα παιδί για τον Κωνσταντίνο!

Όλα αυτά τα βλέπουμε μέσω συνεχών flashbacks, τα οποία καλύπτουν το χρονικό κενό της πενταετίας που πέρασε από την σκηνή με το πλοίο και το (υποτιθέμενο) φινάλε.

Ο Μαρκοράς επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές του την αίγλη του Έλληνα σκηνοθέτη με τη διεθνή επιτυχία. Την ίδια στιγμή, η Μαρίνα προσπαθεί να επιστρέψει στην τηλεόραση, όμως βρίσκει παντού κλειστές πόρτες, καθώς η κουλτουριάρικη «μετάλλαξή» της δεν την βοηθά.

Καταλήγει σ’ ένα κανάλι τρίτης διαλογής να βγάζει τα λογύδριά της ανάμεσα σε διάφορα βίντεο κλιπ. Ωστόσο, όταν ο Κωνσταντίνος αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενός καναλιού προσπαθεί, παρασκηνιακά πάντα, να την βοηθήσει να κάνει το μεγάλο comeback.

Στο ενδιάμεσο, όμως, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο «πικάντικα»: οι δυο τους οδηγούνται στα δικαστήρια, ούτως ώστε να καθοριστεί ποιος θα έχει την κηδεμονία των παιδιών.

Το κερασάκι στην τούρτα; Δικαστής της υπόθεσης είναι η Μίνα, η οποία έφτασε μια ανάσα από το να παντρευτεί τον Μαρκορά!

«Μύλος»…