ιστορίες
Βρείτε μας στο
Παιχνίδια

Κουίζ: Μπορείς να ξεχωρίσεις τις αληθινές από τις ψεύτικες ιστορίες στο «Φτιάξε καφέ να στα πω»;

Το κουίζ για την εκπομπή με τις τηλεφωνικές μαρτυρίες τηλεθεατών που δεν ξέρεις αν είναι αλήθεια ή ψέματα.

Το τι είναι αληθινό και το τι είναι ψεύτικο απασχολεί τον άνθρωπο και τα υπόλοιπα ζωντανά είδη από την αρχή της δημιουργίας τους. Μια από τις πιο παλιές ερωτήσεις που δημιουργείται στη συνείδησή μας και που καθημερινά δίνουμε μάχες για να την απαντήσουμε. Όπως είναι φυσικό ένα τόσο παλιό ερώτημα η τέχνη θα προσπαθούσε να το εκμεταλλευτεί. Ταινίες όπως το Μάτριξ, πίνακες ζωγραφικής με οφθαλμαπάτες, τραγουδιστές στο Super Star Academy που τραγουδούν δήθεν ζωντανά μέχρι να αποκαλυφθεί ότι ήταν playback. Και είναι αυτό το κανάλι που φιλοξενεί το Super Star Academy Που φαίνεται ότι έχει πάρει επ ώμου το βαρύ αυτό φορτίο. Το δυσβάστακτο φορτίο του να πρέπει να ελέγχει τη δυνατότητα του ανθρώπου να ξεχωρίζει τις αληθινές από τις ψεύτικες ιστορίες. Το αληθινό από το ψεύτικο της μικρής οθόνης. Και πώς το πετυχαίνει αυτό θα ρωτήσετε; Με το πρωινό του θα σας απαντήσω ευθαρσώς.

Την πρωινή εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και των λαμπρών πανελιστών της. Το κλασικό πλέον Φτιάξε Καφέ Να στα Πω. Την λατρεία που έγινε συνήθεια σε εκατομμύρια νοικοκυρών που ξυπνούν και φτιάχνουν καφέ. Ένα καφέ που θέλουν να τον συνοδέψουν λέγοντας μια προσωπική ιστορία τους στην τηλεόραση. Και τόσο καιρό δεν έβρισκαν μία φιλόξενη συχνότητα να το κάνουν. Από την εποχή του μεσημεριανού του Νίκου Μουτσινά, της Μαρίας Ηλιάκη και της Κατερίνας Καραβάτου είχαμε να ζήσουμε ένα τέτοιο κόνσεπτ. Εξομολογήσεις, μαρτυρίες, προσωπικές ιστορίες που κόβουν την ανάσα. Όχι όμως με τη συνοδεία του μεσημεριανού γεύματος αλλά του πρωινού καφέ σας.

Κουίζ: Μπορείς να ξεχωρίσεις τις αληθινές από τις ψεύτικες ιστορίες στο «Φτιάξε καφέ να στα πω»;

Οι ιστορίες που εκμυστηρεύονται οι τολμηρές ακροάτριες η μία πιο απίστευτη και πρωτότυπη από την άλλη. Θα έλεγε κανείς κακόπιστος ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που κάθεται και τις γράφει σαν σενάριο. Και κάθε φορά προσπαθεί να ξεπεράσει σε μυθοπλαστικό οίστρο τον εαυτό του. Μήπως όμως η τόση αλήθεια που αποπνέουν αυτές οι ιστορίες δημιουργούν μία εσφαλμένη συνήθεια στον τηλεθεατή ότι τα πάντα που θα διαβάσει στη λεζάντα της εκπομπής είναι αληθινά; Μήπως η τόση αλήθεια που μοιράζει η Κατερίνα Καινούργιου κάθε φορά που φτιάχνει καφέ μάς κακομαθαίνει; Μήπως στο τέλος δε θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το αληθινό από το ψεύτικο;

Το Menshouse δε θα μπορούσε να σε αφήσει με αυτό τον σπόρο αμφιβολίας που το ίδιο σου έσπειρε στην προηγούμενη παράγραφο. Γι’ αυτό ετοίμασε ένα κουίζ για να σε βγάλει από αυτή την ανασφάλεια. Ένα κουίζ που αφορά τις ιστορίες που έχουν ακουστεί στο Φτιάξε Καφέ Να Στα Πω.

Κουιζ: Πόσο εύκολα μπορείς να ξεχωρίσεις το αληθινό από το ψεύτικο στις ιστορίες του Φτιάξε Καφέ Να Στα Πω;

Δεν έχεις παρά να επιλέξεις ανάμεσα στο ΑΛΗΘΙΝΟ και ΨΕΥΤΙΚΟ σε κάθε λεζάντα που θα διαβάσεις. Με ΑΛΗΘΙΝΟ διαλέγουμε τις λεζάντες που πιστεύουμε ότι πράγματι ακούστηκαν στην εκπομπή. Με ΨΕΥΤΙΚΟ τις λεζάντες που προέρχονται από ιστορίες που ποτέ δεν ακούστηκαν στο πρωινό της Κατερίνας Καινούργιου. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Δοκίμασε τις δυνάμεις και τις γνώσεις σου. Δοκίμασε να αποδείξεις ότι είσαι ο μεγαλύτερος φαν της Κατερίνας Καινούργιου, που είναι τόσο αληθινή εξωτερικά, που σε κάνει να ξεχωρίζεις για πλάκα μία αληθινή ιστορία από μία κατασκευασμένη.

Κουίζ: Μπορείς να ξεχωρίσεις τις αληθινές από τις ψεύτικες ιστορίες στο «Φτιάξε καφέ να στα πω»;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ