Κουίζ: Νομίζεις ότι ξέρεις τα νομίσματα αυτών των 12 χωρών;
Βρείτε μας στο

Όταν ήμασταν μικρά εφευρίσκαμε πολλούς τρόπους για να το παίξουμε έξυπνοι στους φίλους και συμμαθητές. Ένα από αυτά που ήταν στην πραγματικότητα χαζά, αλλά νιώθαμε φωστήρες που το λέγαμε ήταν η λέξη νομίσματα. «Εγώ νομίζω ότι αυτό είναι έτσι» έλεγε ο διπλανός για το πρόβλημα μαθηματικών. «Νομίσματα» του απαντούσαμε με κομπορρημοσύνη.

Με τις γνώσεις σου στα νομίσματα θέλει να αναμετρηθεί και το κουίζ που φτιάξαμε. Όχι αυτό που νομίζεις. Αλλά αυτό που ξέρεις. Στην αρχή σκεφτήκαμε να σου βάλουμε τις χώρες της Ευρώπης στην προ ευρώ εποχή. Αλλά πιθανότατα να έπιανες εύκολα το 100%. Γι΄αυτό κοιτάξαμε 12 χώρες από τις υπόλοιπες ηπείρους του πλανήτη και το νόμισμα τους. Για κάποιο λόγο το να γνωρίζεις το νόμισμα μιας χώρας συγκαταλέγεται στις γνώσεις γεωγραφίας. Οπότε είναι μια ακόμα ευκαιρία για σένα να δείξεις αν ήσουν καλός σε αυτό το μάθημα ή όσα σου έλεγε η καθηγήτρια ήταν μπενάκης και βγενάκης.

Μπόλικη Ασία, αρκετή Αφρική και ολίγη από Αμερική και Ωκεανία θα τεστάρουν τις ικανότητες σου στα νομίσματα των χωρών.

Έχοντας δώσει τα διαπιστευτήρια σου σε κουίζ όπως αυτό, δεν περιμένουμε από σένα τίποτα λιγότερο από ένα 80%. Βάλε τα δυνατά σου και μη μας απογοητεύσεις!