Mario Kart
Βρείτε μας στο
Παιχνίδια

Είναι το Mario Kart το πιο όμορφα εθιστικό παιχνίδι;

25 χρόνια μετά παραμένει ο καλύτερος λόγος για να μαζευτεί η παρέα.

Όταν συζητάς με τους φίλους και κανονίζετε να μαζευτείτε σε ένα σπίτι, ποιο είναι το κίνητρο σας; «Να μαζευτούμε, να παίξουμε Fifa και να φάμε» είναι η ατάκα. Μόνο που δεν είναι υποχρεωτικό να εννοείς όσα λες. Όπως όταν λέμε «πάμε για καφέ» και δεν πίνεις απαραίτητα καφέ. Έτσι, με τους φίλους δεν είναι δεδομένο ότι θα παίξετε Fifa. Θα το τιμήσετε βέβαια. Αλλά είναι κάτι άλλο που θα σας κρατήσει όρθιους όλο το βράδυ. Το Mario Kart.

Πρωτοβγήκε το 1992 και από τότε παραμένει η πιο σταθερή αξία. Να πάρεις εσύ τον Bowser, να πάρει ο κολλητός τον Waluigi, ο άλλος τον Toad, ο τέταρτος τον Mario και να ξεκινήσετε τον αγώνα. Φυσικά στο πρώτο πρώτο δεν υπήρχαν τόσοι χαρακτήρες. Σήμερα, εν έτει 2017, το Mario Kart βρίσκει τρόπο να παρουσιάζεται συνεχώς όλο και πιο ολοκληρωμένο. Κι ας ακούγεται αρκετά αδόκιμο αυτό. Είναι σαν ένα προϊόν. Ξέρει ότι είσαι ικανοποιημένος με αυτό που έχεις. Αυτό δεν το εμποδίζει από το να δοκιμάσει να σε κατακτήσει με κάτι διαφορετικό. Με κάτι extra. Και πάντοτε το καταφέρνει.

Μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια το Mario Kart έχει κυκλοφορήσει 12 φορές με διαφορετική έκδοση. Το 2005 ήταν δύο μαζεμένες. Μία για το DS και μία για το Nintendo σε arcade φάση. Η έκδοση του 1996 για το Nintendo 64 είναι μία από τις δύο κορυφαίες μέχρι σήμερα. Η δεύτερη είναι και η πιο πρόσφατη. Το Deluxe του 2017. Πληθώρα χαρακτήρων, μεγάλες πίστες, άπειρα features και ικανότητα να κρατάς δύο weapons ταυτόχρονα. Ένα τρομερά στημένο περιβάλλον.

Ακόμα και το Mario Kart Wii, που δεν μπαίνει καν στα 5 πρώτα, πούλησε 40 εκατομμύρια αντίτυπα. Γιατί είχε να προσφέρει πίστες υψηλής δυσκολίας, με διακλαδώσεις, που σε κρατούσαν για ώρα. Όπως η Maple Treeway ή η Coconut Mall. Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Nintendo απέναντι στις περισσότερες ανταγωνιστικές εταιρείες. Ξέρει να προσαρμόζει στην κονσόλα και στην εποχή τα παιχνίδια της. Επίσης, έχει μια πληθώρα χαρακτήρων να διαλέξεις. Πέρα από τους κλασσικούς του Super Mario σύμπαντος, έχουν προστεθεί οι Inkling, ενώ συνολικά μιλάμε για 42 επιλογές στην 8 Deluxe.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά πάνω απ΄όλα για το συναίσθημα της ανταγωνιστικότητας που προκαλεί στην παρέα, το Mario Kart είναι ένα από τα 2-3 καλύτερα παιχνίδια που έχουμε κρατήσει. Και το 1992, και το 1996, και το 2005 και σήμερα!