γαστρονομικοί
Βρείτε μας στο

Σε μιαν άλλη εποχή αυτό το κουίζ ίσως γινόταν ο εφιάλτης σου. Τώρα όμως, μετά από μια 7ετία που οι εκπομπές μαγειρικής έχουν καταργήσει τη λογική και πληθύνονται με τρελό ρυθμό, μπορεί και να είναι ευκολάκι για σένα. Οι γαστρονομικοί όροι που μπήκαν στο εύρος γνώσεων σου για την κουζίνα αυξήθηκαν γεωμετρικά. Υπάρχουν κάποιοι που εμείς προσωπικά δεν καταφέραμε ποτέ να μάθουμε.

Κι επειδή θεωρούμε ότι μαζί μιλάμε την ίδια γλώσσα, ανήκεις κι εσύ στην ίδια κατηγορία με μας. Αν δεν ταιριάζαμε, δε θα συμπεθεριάζαμε. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι εμείς οι άντρες χωριζόμαστε σε τρεις κατηγορίες ως προς τις μαγειρικές μας γνώσεις. Είναι οι επαγγελματίες που ξέρουν τα πάντα. Είναι αυτοί που έχουν φτάσει μέχρι το παστίτσιο. Είναι και ο φοιτητής. Αυτός που ξέρει να βράζει τα καλύτερα μακαρόνια. Αυτός που μπορεί να περάσει δυο βδομάδες με μακαρόνια, γαριδάκια και ένα γιαούρτι.

Οι γαστρονομικοί όροι αυτού του κουίζ, αλλά και του κάθε κουίζ για μαγειρική, του είναι άγνωστοι. Και η δεύτερη κατηγορία ας μην επιχαίρει. Επειδή έμαθε να φτιάχνει μπεσαμέλ, δε σημαίνει ότι ετοιμάζεται να φάει τον Άκη Πετρετζίκη. Ή να ξεπεράσει τις γνώσεις του Ηλία Φουντούλη. Μέχρι Μαλιάτσης πας-πάμε και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε.

Αν μπορέσεις να βρεις πάνω από 6/11, τότε μπαίνεις σε μια ειδική κατηγορία. Σε ένα 10%. Μέχρι και στη Mensa θα μπεις. Νιώσε Master Chef για μία μέρα. Ή για 5 λεπτά που διαρκεί το κουίζ!