Κουίζ - κρεμάλα μαγειρικής: Σου δίνουμε τα βασικά υλικά - Μπορείς να βρεις τα 10 φαγητά;
Βρείτε μας στο

To ΜasterChef και τα άλλα μαγειρικά σόου έβαλαν στη ζωή μας τα γκουρμέ φαγητά, τις εξεζητημένες τεχνικές και τα ευπαρουσίαστα πιάτα με τις καλοστημένες δημιουργίες. Όταν όμως η κοιλιά γουργουρίζει αυτό που ψάχνουμε είναι μία παραδοσιακή συνταγή ενός φαγητού γευστικά κοντινό στη μεσογιακή κουζίνα, με σπάταλα τα υλικά και μεγαλειώδεις μερίδες.

Φαγητά που όλοι έχουμε φάει από γονείς, παππούδες ή και επαγγελματίες μάγειρες. Τις συνταγές τους τις ξέρουμε όλοι. Τα βασικά υλικά τουλάχιστον.

Οι λεπτομέρειες στα δευτερεύοντα υλικά, τη δοσολογία, τον χρόνο μαγειρέματος και τα συνοδευτικά είναι που κάνουν κάθε συνταγή και κάθε άνθρωπο που θα τη φτιάξει να βγάζει μικρές παραλλαγές του ίδιου πιάτου και να το κάνει εντελώς δικό του. Ένα δικό του έργο τέχνης που μπορεί να υπερηφανεύεται.

Πόσο καλά θυμάσαι όμως αυτές τις συνταγές των παραδοσιακών πιάτων που σίγουρα έχεις φάει;

Μπορείς να κάνεις 10/10 και να αποδείξεις ότι εκτός από καλοφαγάς, έριχνες πού και που και ένα βλέμμα την κατσαρόλα, το ταψί ή το τηγάνι την ώρα του ψησίματος;

Μην καθυστερήσεις όμως. Έχεις μόνο 3 λεπτά και ο χρόνος τρέχει. Όπως και τα σάλια σου όταν ολοκληρώσεις το κουίζ και έχεις βρει και τα δέκα ζητούμενα υλικά.

Καλή επτυχία αλλά κυρίως καλή… όρεξη.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΕΚΚΙΝΗΣΗ