Jesus
Βρείτε μας στο

Ομολογώ πως όταν ανακοινώθηκε το ανέβασμα του στη σκηνή του Ακροπόλ και με το συγκεκριμένο καστ, υπήρχε μια αμφιβολία για το πόσο θα καταφέρουν να αποδώσουν το μεγαλοπρεπές έργο των Βέμπερ και Ράις. Η παρουσία της Θέμιδας Μαρσέλλου στη σκηνοθεσία ήταν ένα εχέγγυο, αλλά τα υπόλοιπα δεν προδιέθεταν για κάτι καλό. Ευτυχώς οι αμφιβολίες διαψεύστηκαν από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, αφού το Jesus Christ Superstar εμφανίστηκε αντιστρόφως ανάλογο της ταμπουρωμένης και αναχρονιστικής σκέψης που επικρατούσε καθημερινά έξω από το θέατρο με τους υποστηρικτές της παρωπίδας να ουρλιάζουν, να φωνάζουν και να απειλούν.

Η παράσταση ολοκληρώνει τον κύκλο της αυτή την Κυριακή 1 Απριλίου, με τις τελευταίες παραστάσεις να απέχουν ελάχιστα από το sold out. Μια μέρα πριν ξεκινήσει η ελληνική Μεγάλη Εβδομάδα, η πρώτη ροκ όπερα που ανέβηκε στο Broadway, μεταφράστηκε σε 20 γλώσσες και παίχτηκε σε 42 χώρες, κλείνει μια επιτυχημένη πορεία και στα ελληνικά δρώμενα. Ο 30μελής θίασος και η 10μελής ορχήστρα επιτελούν άψογα τον ρόλο τους επί σκηνής και μεταφέρουν με τον δικό τους τρόπο τα μηνύματα της παράστασης και των αρχικών τους δημιουργών, με την Θέμιδα Μαρσέλλου να βάζει την δική της πινελιά.

Τι ακριβώς είναι το Jesus Christ Superstar; Είναι μια μιουζικαλίστικη αποτύπωση της εβδομάδας των Παθών, με έναν τρόπο που επικάθεται στην άλλη πλευρά των γεγονότων. Που δίνει μια άλλη χροιά στους πρωταγωνιστές, αλλά δεν παραλλάσσει ούτε κατ΄ελάχιστο το νόημα της ιστορίας του Χριστού και της ζωής του στους ανθρώπους. Απαλλαγμένη από θρησκευτικούς δογματισμούς και τον άκρατο φονταμενταλισμό, η συγκεκριμένη ροκ όπερα είναι μια εμπειρία που σε γεμίζει.

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης που υποδύεται τον Ιησού έχει αποκομίσει πολύ θετικά σχόλια για την ερμηνεία του. Ο Ησαΐας Ματιάμπα απέδειξε ότι έχει πολύπλευρο ταλέντο που μπορεί να ανταποκριθεί και εκτός τραγουδιού. Ο Νίκος Μουτσινάς έφερε αυτή την χιουμοριστική νότα, στον ρόλο του Ηρώδη που πρέπει ως συμβολισμός να αποδομηθεί και να γίνει καρικατούρα.

Αν δεν την έχεις δει, έχεις ακόμα μια ευκαιρία. Μέχρι την Κυριακή. Μην το χάσεις.

Ταυτότητα Παράστασης:

Σκηνοθεσία – απόδοση: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική διεύθυνση – Διδασκαλία ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Φωνητική διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Σχεδιασμός video: Κάρολος Πορφύρης

Πρωταγωνιστούν:
Ιησούς: Αιμιλιανός Σταματάκης
Iούδας: Ησαίας Ματιάμπα
Mαρία Μαγδαληνή: Ήβη Αδάμου και η Αντιγόνη Ψυχράμη για συγκεκριμένες παραστάσεις
και ο Νίκος Μουτσινάς στο ρόλο του Ηρώδη

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Πιλάτος: Βασίλης Αξιώτης, Kαιάφας: Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Άννας: Στέλιος Κέλλερης, Σίμων Ζηλωτής: Φραντζής Κωνσταντίνος, Πέτρος: Πετκίδης Μάριος, στους άλλους ρόλους οι Γιαννίμπας Γιώργος, Κίτσος Απόστολος, Ζαράγκαλης Γιάννης, Βλάχος Αντώνης, Μπέκας Σταύρος, Μωσαϊδης Χάρης, Μωσαϊδης Αιμίλιος, Ιωάννου Πέτρος, Κριτούλης Ραφαήλ, Κρανιώτης Βαγγέλης, Φαρίντ Φαίδων, Κοσμάτου Μαρία, Μπαλάφα Νία, Κτίστη Κατερίνα, Χυτήρη Ιωάννα, Σιδηροπούλου Αγγέλα, Στρατηγοπούλου Έλενα, Καρακατσάνη Αλεξάνδρα

Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

Διεύθυνση: Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, 10679, Αθήνα
Σταθμός μετρό: Πανεπιστήμιο
Τηλέφωνο: 2103648303 (2103648303)
Ωράριο προπώλησης από τα ταμεία του Θεάτρου Ακροπόλ:
Καθημερινά: 10:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ.
Διάρκεια: 120′