Γιατί το λαϊκό παιδί Ζάζα Πατσούλια πρέπει να είναι βασικός στο All Star
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Γιατί το λαϊκό παιδί Ζάζα Πατσούλια πρέπει να είναι βασικός στο All Star

Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση των ψήφων για το All Star Game της Νέας Ορλεάνης ο σέντερ των Warriors βρίσκεται στη 2η θέση των ψηλών της Δύσης, πράγμα που σημαίνει πως διεκδικεί με αξιώσεις φανέλα βασικού. Κάποιοι έχουν ξεκινήσει ήδη τον πόλεμο, αλλά δε θα τους περάσει…

Αν είσαι αγνός φαν του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, τότε βλέπεις αυτό το “439.675” (το σύνολο των ψήφων που έχει λάβει μέχρι τώρα ο Πατσούλια) κι αγαλλιάζει η καρδιά σου, ξέροντας πως τούτος ο τίμιος γίγαντας αναγνωρίζεται, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, για την τεράστια προσφορά του στο κάτι-σαν-μπάσκετ που παίζει.

Γιατί το λαϊκό παιδί Ζάζα Πατσούλια πρέπει να είναι βασικός στο All Star

Αν αρνείσαι, όμως, να βγάλεις τις οπαδικές σου παρωπίδες, τότε στέκεσαι σε κάτι πράγματα μικρά, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως οι 5.2 πόντοι και τα 5.8 ριμπάουντ που έχει για μέσο όρο είναι νούμερα που παραπέμπουν όχι σε All Star, αλλά σ’ εποχή που οι παίχτες φορούσαν All Star (εκεί γύρω στα τέλη των 40s) και τα ματς τελείωναν 48-46 μετά από 3 παρατάσεις.

Αυτό το ξαφνικό, ανηλεές bullying που δέχεται ο δικός μας άνθρωπος επιβάλλεται να σταματήσει χθες, καθώς ο 33χρονος σέντερ πρέπει και θα είναι στη Νέα Ορλεάνη στις 19 του Φλεβάρη, προκειμένου ν’ ακούσει από τα μεγάφωνα το όνομα του ανάμεσα στους βασικούς.

Βλέπεις, ο Ζάζα αξίζει να βρίσκεται στην 5αδα της Δύσης, για 8 πολύ σημαντικούς λόγους:

1) Γιατί μπορεί να μην έχει πλούσιο ταλέντο όπως οι υπόλοιποι συμπαίκτες στην ομάδα του, όμως είναι παιδί της εργατιάς και τα δίνει όλα για να στήσει τίμια και φτωχικά (συγκριτικά με τον Μπόγκουτ πέρυσι) σκριν στους διάφορους Κάρι, Ντουράντ και Τόμπσον που πυροβολούν ασταμάτητα από την περιφέρεια. Δείτε τους κάλλους που έχει βγάλει στις αρθρώσεις από την προσπάθεια- οι κόποι του πρέπει ν’ ανταμειφθούν.

2) Γιατί πρέπει να του αναγνωριστεί πως περιφέρεται με περισσό στυλ πάνω- κάτω στο παρκέ, ακουμπώντας την μπάλα σε κάθε 27η κατοχή και κάνοντας όλη τη χαμαλοδουλειά. Ο Ζάζα είναι ο μοναδικός παίχτης αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο το ΝΒΑ που ακόμα κι αν αφαιρέσουν την μπάλα του μπάσκετ από τους αγώνες, το παιχνίδι του δε θα επηρεαστεί καθόλου.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Γιατί το λαϊκό παιδί Ζάζα Πατσούλια πρέπει να είναι βασικός στο All Star

3) Γιατί κατάγεται από την μπασκετομάνα Γεωργία που έχει βγάλει ιερά τέρατα κατά καιρούς, όπως ο αξεπέραστος Νικολόζ Τσκιτισβίλι και ο Τζέικ Τσακαλίδης- ο άνθρωπος που έκανε τον Γιάννη Ιωαννίδη να καπνίζει για πάρτη του τέσσερα στρέμματα καπνού/ώρα.

4) Γιατί λέγεται «Ζάζα» και ήρθε η στιγμή ν’ ανατραπεί η θεωρία που λέει ότι «Με τέτοιο όνομα δε γ@$σε κανείς». Ο Ζάζα και θα παίξει στο Allstar και θα γ#%σει (2 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 32 δεύτερα συμμετοχής).

5) Γιατί μπορεί να είναι αγωνιστικά φτωχός, όμως το τούτο του είναι πεντακάθαρο. Καμαρώστε και μόνοι σας περήφανο «τούτο»:

Γιατί το λαϊκό παιδί Ζάζα Πατσούλια πρέπει να είναι βασικός στο All Star

6) Γιατί  είναι η επιτομή του άοκνου εργάτη- ή, ακριβέστερα, του άοκνου αδικημένου εργάτη: 14 γεμάτες σεζόν στο ΝΒΑ με μέσους όρους που προκαλούν δέος ακόμα και στον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (7.1 πόντοι/ 6 ριμπάουντ) κι ένας π#$στης δε σκέφτηκε να τον καλέσει μια φορά- έτσι, για το γαμώτο- στο All Star Game.

7) Γιατί αποτελεί κράμα μπασκετμπολίστα και Νουρέγιεφ: κάθε φορά που πετυχαίνει καλάθι (αυστηρά κάθε 3 και 17 του μηνός) πανηγυρίζει με κάτι από “So you think you can dance?” και η απάντηση είναι, φυσικά, καταφατική- ναι, ο Πατσούλια can dance καλύτερα κι από τον Τζον Τραβόλτα όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο:

8) Γιατί χάρη σ’ αυτόν τα παιδάκια από τη Γεωργία παράτησαν τη γεωργία και απέκτησαν υψηλότερα όνειρα: «Ναι», λένε, «αφού τα κατάφερε στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ αυτό το λαϊκό παιδί, ο σύγχρονος Βασίλης Λυπηρίδης, τότε μπορούμε κι εμείς».

Γι’ αυτό, αφήστε στην άκρη το «σπρώξιμο» στον Γιάννη Αντετοκούνμπο– έχει γεμίσει η αρχική μας στο Facebook με τα μηνύματα για τον Greek Freak, που θα τα καταφέρει ούτως ή άλλως- και πάμε να κάνουμε το όνειρο του Ζάζα πραγματικότητα.

Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτές τις 440 χιλιάδες ψήφους, που έχει πάρει μέχρι στιγμής, 4 τρισεκατομμύρια. Να σπάσουμε τα κοντέρ για χάρη αυτού του λαϊκού παιδιού.

Μία είναι η λύση και την ξέρετε όλοι:

Zaza Pachulia #NBAVOTE