48 Ώρες σε ένα πάρτι του Πάολο Κοέλιο (Pics)
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

48 Ώρες σε ένα πάρτι του Πάολο Κοέλιο (Pics)

Οι 48 Ώρες μιλάνε στο Menshouse.gr για τον Πάολο Κοέλιο, τη συνεργασία με τον Πέτρο Κωστόπουλο και όλα εκείνα που… δε μάθαμε ποτέ...

 

Οι τύποι είναι ακριβώς όπως φαντάζεστε: Ωραίοι, θεότρελοι και καλά παιδιά. Οι «48 ώρες» είναι το αγαπημένο συγκρότημα μικρών, μεγάλων και του Πάολο Κοέλιο. Ο γνωστός συγγραφέας τους καλεί κάθε χρόνο στα πάρτι του γιατί κάτι έχει δει σε αυτούς; Τι; Ας μας απαντήσουν καλύτερα οι ίδιοι…

Απαντά σε πρώτο πρόσωπο ο τραγουδιστής Βαγγέλης Παναγόπουλος…

Πριν γνωρίσετε τον Κοέλιο τι γνώμη είχατε για αυτόν; Γνωρίζετε ασφαλώς ότι υπάρχουν πολλοί που (για να το θέσω κομψά) δεν κόβουν φλέβα γι’ αυτόν;

«Δεν είχαμε άποψη, τον ξέραμε από φήμης. Εμείς έχουμε δει και τις δύο αντιδράσεις από κόσμο. Και να τον κοροϊδεύουν αλλά και να τον θαυμάζουν. Εξάλλου, έτσι δε γίνεται με όλους τους celebrities; Από την άλλη γνωρίζοντaς τον και μαθαίνοντας γι’ αυτόν, αυτά που έχει καταφέρει και αυτά που έχει περάσει στη ζωή του, λες ότι μάλλον τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τώρα οι haters ας προσπαθήσουν να κάνουν κάτι ανάλογο και ας δουν αν μπορούν να έχουν την ίδια επιτυχία».

48 Ώρες σε ένα πάρτι του Πάολο Κοέλιο (Pics)

Μετά τη γνωριμία σας άλλαξε η γνώμη που είχατε; Τι τύπος είναι τελικά;

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

«Εγώ επιβεβαίωσα την άποψη που είχα, πως πρόκειται για έναν άνθρωπο πολύ απλό και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Ό,τι έχει να πει, το έχει πει μέσα από τα βιβλία του οπότε είναι ήρεμος στις εκφράσεις του. Ιδιαίτερα δραστήριος, όμως, στα έργα του. Εν τω μεταξύ ρίχνει τις ατάκες όπως ακριβώς τις βλέπουμε γραμμένες και στο Facebook: Την τρίτη φορά που παίξαμε στο πάρτι του, περνάει και μας λέει λακωνικά: “Έχετε γίνει κι εσείς μέρος αυτού του θεσμού!”».

Η γνωριμία σας πώς έγινε; Τον βρήκατε ή σας βρήκε;

«Προταθήκαμε να παίξουμε όταν ήρθε στην Αθήνα και τους άρεσε τόσο πολύ που μας είπε ότι θα μας φώναζε και τον επόμενο χρόνο, όπου αποφάσιζε να πάει. Και μετά ξανά και ξανά και ξανά…».

 Κάθε χρόνο κάνει το πάρτι του σε διαφορετικό μέρος; Εσείς πού έχετε πάει;

«2013 Αθήνα, 2014 Λισαβόνα, 2015 Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα, 2016 Πράγα, 2016 Γενεύη σε φιλανθρωπικό γκαλά που διοργάνωσε».

Περιγράψτε μας λίγο τι συμβαίνει στα πάρτι. Ξενέρωτοι celebrities κάνουν ότι διασκεδάζουν, ή όντως γίνεται χαμός;

«Και τα δύο: Οι ξενέρωτοι θα κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν για να βγάλουν το τυπικό μέρος της βραδιάς και θα αποχωρήσουν. Παίζει τους περισσότερους να μην τους έχουμε δει ποτέ καθώς μετά το δείπνο την κάνουν. Οι υπόλοιποι που είναι πιο τρελοί παραμένουν και παρτάρουμε παρέα. Έτσι είναι και καλύτερα γιατί έχουμε ένα ομοιογενές κοινό, αποφασισμένο για τα “χειρότερα”»!

 

Τι το ξεχωριστό είχε το πάρτι της Λισαβόνας και είναι το αγαπημένο σου Βαγγέλη;

«Παίξαμε στην εσωτερική αυλή ενός ξενοδοχείου στις όχθες του Ατλαντικού, το οποίο ήταν αναπαλαιωμένο φρούριο του 16ου αιώνα. Και το κάστρο και η τοποθεσία ήταν όλα τα λεφτά»!

Αληθεύει ότι σε ένα απ’ τα πάρτι, σας είδε και σας άκουσε ο Μάικλ Σένκερ;

«Ναι, στην Αθήνα. Ανέβηκε και τζαμάραμε στη σκηνή! Μάλιστα έκανε και “ζημιά”! Έχει πλάκα ότι οι άνθρωποι του εκδοτικού του οίκου μας έλεγαν πριν το πάρτι, για να μας καθησυχάσουν, ότι ο Πάολο δεν πίνει πολύ γιατί ξυπνάει πολύ πρωί για να γράψει και κοιμάται πολύ νωρίς και γενικά δεν είναι πολύ χαβαλές. Οπότε αν φύγει να μην το πάρουμε κατάκαρδα γιατί το κάνει πάντα.

Παίζουμε λοιπόν το πρώτο μας live στην Αθήνα και στις 2 τα ξημερώματα ο Πάολο ήταν επάνω στη σκηνή με ένα ποτήρι κρασί μαζί με το φιλαράκι του τον Schenker, παίρνουν την κιθάρα από το Φίλιππο (κιθαρίστας) και τζαμάραμε κομμάτια των Beatles. Έλουσαν και με λίγο κρασί το μπάσο του Ιάσονα αλλά εντάξει, τη γλιτώσαμε την ηλεκτροπληξία…».

Από φαγητά και ποτά τι διαθέτει το μενού;

«Το προσάρμοζε κάθε φορά σύμφωνα με την παράδοση της χώρας που βρισκόταν. Αυτό το έκανε και στο φαγητό και στη μουσική. Είχε παραδοσιακή μουσική στην αρχή και κατά τη διάρκεια του δείπνου και μετά… το στανταράκι: εμάς».

Κάθε πάρτι έχει τη δική του θεματολογία;

«Τα μέρη που γιορτάζει δεν τα επιλέγει καθόλου τυχαία. Είναι τοποθεσίες που έχει ζήσει κάποια έντονη εμπειρία ή τον έχουν εμπνεύσει να γράψει κάποιο από τα έργα του, οπότε το “θέμα” της βραδιάς έχει να κάνει με το λόγο που γίνεται το πάρτι εκεί».

Σε κλίμακα Κωστόπουλου τι τρέλα διαθέτει ο Κοέλιο;

 «Αν τον δεις θα πεις 0. Αν διαβάσεις τη ζωή του και τι έχει κάνει… 12»!

Πείτε ένα τρελό σκηνικό που συνέβη σε ένα απ’ τα πάρτι.

«Πέρυσι, εκτός από την Πράγα, που έκανε το πάρτι του, μας κάλεσε να παίξουμε και σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά που διοργάνωσε στην πόλη που μένει τα τελευταία χρόνια, τη Γενεύη. Μας είπαν ότι θα παίζαμε σε ένα ιδιωτικό μουσείο. Ε, λέμε κι εμείς θα έχει αγάλματα, πίνακες ή κάτι τέτοιο.

48 Ώρες σε ένα πάρτι του Πάολο Κοέλιο (Pics)

Μπαίνουμε μέσα, λοιπόν, σε μία μεγάλη αίθουσα που είχε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα μοντέλα της Ferrari! Φαντάζεσαι το σοκ και μετά πόσο σουρεαλιστικό ήταν να παίζει και να έχεις τύπους με σμόκιν και τις κυρίες με τις τουαλέτες να χορεύουν ανάμεσα στις Ferrari και κάπου ανάμεσα κάτι τύπους να κοιτάζουν άγρια μην τυχόν κάνουμε ζημιά στα αμάξια…».

Φέτος πού θα πάτε και πότε;

«Ποιος ξέρει… Εμείς δεν παίρνουμε τίποτα δεδομένο και βλέπουμε την κάθε φορά σαν να είναι η τελευταία».

Για να ξεφύγουμε λίγο από τον Κοέλιο, που θα σας πετύχουμε αν θέλουμε να σας ακούσουμε;

«Στα social media (γέλια)… Δεν έχουμε σταθερή βάση και, κάπως, το προτιμάμε έτσι. Παίζουμε μαζί με τη Λουκία σε όλα μας τα live τα τελευταία χρόνια, σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τώρα τελευταία όλο και περισσότερο στο εξωτερικό, οπότε αν θέλει κάποιος να ενημερωθεί για το που παίζουμε μπορεί να το δει βάζοντας “48 Ores” στο Facebook, Twitter ή Instagram.

Είναι τέτοια η χαρά που παίρνουν οι άνθρωποι στην επαρχία όταν τους δίνεται η ευκαιρία να σε δουν και να σε ακούσουν στην πόλη τους, που θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό. Πέρυσι, μάλιστα, παρόλο που παίζαμε με τον Νότη Σφακιανάκη όλη τη σεζόν, δε σταματήσαμε καθόλου τα ταξίδια».

Με τον Νότη πως τα πήγατε; Για πολιτική κουβεντιάσατε;

«Ε, ναι είναι κάπως αναπόφευκτο να πάει η κουβέντα στην πολιτική με τον Νότη, τώρα τελευταία… Κοίταξε, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε και ότι αγαπιόμαστε παρόλο που διαφωνούμε γιατί αν το συνεχίζαμε θα τρώγαμε όλη την πρόβα! Θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες».

48 Ώρες σε ένα πάρτι του Πάολο Κοέλιο (Pics)

Απ’ ό,τι καταλαβαίνω είστε συνέχεια στο δρόμο. Ελεύθερος χρόνος υπάρχει;

«Πολύ λίγος. Κοιτάμε να τον ευχαριστηθούμε με τις οικογένειες, τα παιδιά μας, τα σκυλιά μας και όλους τους κοντινούς ανθρώπους που τους λείπουμε συνέχεια».

Στις περιοδείες κάνετε αλητείες ή είστε «καλά παιδιά»;

«Πάνε αυτά, τώρα έχουμε σοβαρέψει. Τώρα έχει στήθια και μπούτια από κοτόπουλα, αρνιά, μοσχάρια και άλλα ήμερα ζώα… Ζούμε τη ζωή των ροκ σταρ, ανταλλάσσοντας συνταγές για ψήσιμο, κουβεντιάζοντας για τον Αντετοκούμπο, αν θα μπουν οι Μπακς στα playoff και τι θα κάνουμε με τα λεφτά από το Τζόκερ που δε θα πιάσουμε ποτέ…».

48 Ώρες σε ένα πάρτι του Πάολο Κοέλιο (Pics)

 Πόσες τραγουδίστριες έχετε αλλάξει ρε μάγκες; Συνέχεια με άλλη σας βλέπουμε!

«Ναι, τι να σου πω… Ή δεν παλεύονται αυτές, ή δεν παλευόμαστε εμείς. Ή κάπου στη μέση. Πάντως με τη Λουκία που συνεργαζόμαστε τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε ταιριάξει. Εκτός από φωνάρα, διαθέτει και γερό στομάχι για να αντέξει και εμάς και το τρελό μας πρόγραμμα. Ο Βουτσάς πάντως έχει πει ότι το μυστικό της ανανέωσης είναι η αλλαγή»!

Με τον Κωστόπουλο τι έγινε; Η εκπομπή σταμάτησε. Πόσο σας επηρέασε;

«Υπήρξε μια συνάντηση του Πέτρου με τους υπεύθυνους του καναλιού και συμφώνησαν να διακόψουν την εκπομπή γιατί διαπιστώθηκε ότι ήθελαν άλλα πράγματα. Τώρα για μας, είναι μια απώλεια γιατί μας δινόταν ένα βήμα στην τηλεόραση παίζοντας τη μουσική που γουστάρουμε, αλλά από την άλλη μας δημιούργησε άνοιγμα χρόνου για να γράψουμε μουσική, οπότε κάθε εμπόδιο για καλό».

Ετοιμάζετε κάτι αυτό τον καιρό;

«Ένα από τα αγαπημένα μας σημεία στο πρόγραμμά μας είναι το τραγούδι “Γουστάρω Να Χορεύω” από την ταινία “Μαδαγασκάρη”. Ετοιμάζουμε λοιπόν μια διασκευή του, όπου βάζουμε όλη μας την κουλαμάρα και την τρέλα από τον κόσμο που χορεύει μαζί μας και θα το κυκλοφορήσουμε με ένα ανάλογης κουλαμάρας βίντεο κλιπ σε πολύ λίγο καιρό.

Κατά τα άλλα γράφουμε μουσική πυρετωδώς εκμεταλλευόμενοι το μικρό άνοιγμα στα προγράμματά μας γιατί το καλοκαίρι έρχεται και θα είμαστε συνέχεια στο δρόμο»…