Η Ειρήνη Χειρδάρη στο Menshouse: «Το… μέγεθος είναι η μεγαλύτερη ανασφάλεια του άντρα»

Χειρδάρη
Οι απαντήσεις σε όσα δε θα τολμούσες ποτέ να τη ρωτήσεις…

Είναι απελευθερωμένη, μάστερ του σεξ και… πολύ πολύ σέξι. Η Ειρήνη Χειρδάρη μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί η «ιδανική γυναίκα». Η πιο διάσημη sex coach της Ελλάδας -που αν και γυναίκα τόλμησε να κάνει την επιστήμη του σεξ επάγγελμα- είναι η μοναδική που μπορεί να λύσει κάθε σου απορία. Χωρίς διπλωματικές απαντήσεις, πέρασε με επιτυχία το τεστ του Menshouse.gr, απαντώντας στις πιο… ερωτικές ερωτήσεις. Χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος τολμά να αποκαλύψει τα μυστικά ανδρών και γυναικών και να δώσει τις δικές της λύσεις για το «κακό» σεξ.

Και το καλύτερο; Η sex coach που μας έκανε κυριολεκτικά να κρεμόμαστε από τα χείλη της δίνει την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα: Είναι το μέγεθος που μετράει ή η τεχνική;

Ετοιμάζεσαι για το Erotic Art Festival 2017 στο οποίο θα συμμετέχεις. Πώς κρίνεις την επιμονή ορισμένων να κρίνουν αρνητικά τη διεξαγωγή ενός τέτοιου φεστιβάλ στην Ελλάδα;

«Αναφέρεσαι στην παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη; Ο οποίος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, ακύρωσαν την απόφαση του Δ.Σ του ΟΑΚΑ να γίνει το Erotic Festival εκεί; Eίχε ήδη κλείσει η εμπορική συμφωνία και είχε ήδη στηθεί το φεστιβάλ στο ΟΑΚΑ πρέπει να πω όταν παρενέβη ο υφυπουργός. Απαίτησε μάλιστα την παραίτηση του Δ.Σ!

Πιστεύω ότι ήταν μεγάλο φάουλ για αριστερή κυβέρνηση. Εγώ δεν έχω τα τρελά άγχη των διοργανωτών του Erotic Festival, οι οποίοι έπρεπε τελευταία στιγμή να βρουν άλλο χώρο και να ξαναστήσουν από την αρχή, οπότε παρακολούθησα ψύχραιμα όλη αυτή την ιστορία. Μου φαίνεται απίστευτο να αφήνουν τα στάδια ανεκμετάλλευτα και να ρημάζουν, να πετάνε 25.000 ευρώ και να οδηγούν σε παραίτηση το Δ.Χ του O.A.K.A.

Πόσω μάλλον τη στιγμή που το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα ήταν να δείξει τα καλά της αριστερής κυβέρνησης: Ότι όντως είναι πιο φιλελεύθερη (σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων). Η δική μου λογική αδυνατεί να δώσει εξήγηση.

Όπως δε μπορούσα να δώσω εξήγηση στη Δρ. Ρουθ, την διάσημη ηλικιωμένη Αμερικανίδα σεξολόγο, την οποία είχα καλέσει να ανοίξει τα σεμινάρια σεξουαλικής εκπαίδευσης του πρώτου Erotic Art Festival, και με πίεζε να της πω γιατί δεν υπάρχει σεξουαλική εκπαίδευση για τα παιδιά στην Ελλάδα. Ήθελε να μάθει ποιος φταίει, η Εκκλησία δεν θέλει ή οι πολιτικοί αδιαφορούν απλά, αλλά, ειλικρινά, δεν γνωρίζω. Μερικά πράγματα στην χώρα μου μού είναι Xfiles».

Για ποιες κατηγορίες ανθρώπων το σεξ εξακολουθεί να θεωρείται ακόμα ταμπού;

«Mόνο για τους Έλληνες πολιτικούς, απ’ ό,τι φαίνεται… Οι υπόλοιποι Έλληνες, διψάνε για γνώσεις γύρω από το σεξ, και ανησυχούν πάρα πολύ για τις σχέσεις και τους γάμους τους, να κρατήσουν την έλξη και την ανανέωση».

Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να εξασκεί το δικό σου επάγγελμα; Έχεις αισθανθεί να σε αντιμετωπίζουν με καχυποψία οι άνδρες ;

«Όχι, ακριβώς το αντίθετο. Τελικά είναι τρελοί οι άντρες, είναι βέβαιο. Ξαφνικά μια γυναίκα που ασχολείται με το σεξ, και κανονικά θα έπρεπε να την φοβούνται ε, με αυτήν θέλουν σχέση, γάμο και παιδιά. Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή… Αλλά ξέρεις γιατί πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό; Γιατί τα έχουν κάνει μπάχαλο στις ερωτικές τους σχέσεις, και πιστεύουν ότι μια γυναίκα που ασχολείται επαγγελματικά με αυτές θα μπορέσει να τους δώσει  καλύτερης ποιότητας σχέση από αυτές που είχαν μέχρι τώρα.

Σε γενικές γραμμές έτσι είναι, όντως, μόνο που… it takes two to tango! Ψάχνω κι εγώ πλέον επαγγελματία πάνω στις ερωτικές σχέσεις για να σχετιστώ (γέλια)…

Αν δεν μιλάς τώρα για αυτούς με τους οποίους σχετίζομαι ερωτικά, αλλά για το ευρύ κοινό, ε ναι, στην αρχή της καριέρας μου, όχι σαν sex coach όμως, πιο πριν, όταν υπήρξα η πρώτη sex editor της Ελλάδας, -δημοσιογράφος δηλαδή για θέματα σεξ- ναι, εκεί αντιμετώπισα σχεδόν κοινωνικό εξοστρακισμό.

Αλλά ήταν λογικό, ήμουν καινούριο φρούτο, έπρεπε να αποδείξω τη δουλειά μου, οπότε δεν έδινα καθόλου σημασία σε αυτά που γράφονταν για μένα. Ήξερα ότι θα με αγαπήσετε όλοι με τον καιρό (γέλια)!  Ευτυχώς ο πατέρας μου στήριξε πάρα πολύ την επιλογή καριέρας μου. Έτσι, κατάφερα να το αντέξω όλο αυτό τότε. Είμαι το κλασσικό κορίτσι του μπαμπά, όλα τα κάνω για να έχω τον θαυμασμό του. Και για να δοκιμάζω την εμπιστοσύνη του πού και πού…».

Σε τι διαφέρουν άντρες και γυναίκες όσον αφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζουν το σεξ;

«Πλέον δεν διαφέρουν και πολύ, έχουν λίγο χαθεί οι ρόλοι. Κανονικά, η θηλυκή ενέργεια είναι ερωτική, και η αντρική σεξουαλική. Σήμερα, όμως, βλέπεις και ακριβώς το αντίθετο. Γυναίκες επιθετικές και σεξουαλικές και άντρες πιο παθητικούς και ερωτικούς».

Πιστεύεις στη χημεία, το μέγεθος ή την… τεχνική;

«Πιστεύω στην χημεία, γιατί χωρίς αυτήν δεν πας πουθενά, και πιστεύω στο πάθος. Η τεχνική είναι κάτι που μαθαίνεται, δεν είναι τίποτα. Το μέγεθος ούτε κατά διάνοια, μου φαίνεται αστείο. Η τεχνική μετράει πολύ περισσότερο από το μέγεθος».

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανασφάλεια ενός άνδρα στο σεξ;

«Το μέγεθος»!

Υπάρχει μονογαμία ή πρόκειται για ακόμα έναν μύθο;

«Η μονογαμία είναι επιλογή. Εννοείται ότι είμαστε εκ φύσεως πολυγαμικά όντα οι άνθρωποι, αλλά δεν μας κυβερνούν τα ένστικτά μας, έχουμε επιλογή. Όταν ερωτευτείς βαθύτατα και αγαπήσεις έναν άλλον άνθρωπο, επιλέγεις –συνήθως- τη μονογαμία. Είτε γιατί δεν μπορείς να κάνεις σεξ με άλλον, είτε διότι πρόκειται για το απόλυτο αντικείμενο του πόθου σου, είτε γιατί δεν θέλεις να τον πληγώσεις και να φέρεις τοξικότητα στη σχέση σας».

Τελικά πόσο σεξ χρειάζεται σε μια σχέση για να μη χαθεί το πάθος;

«Δεν έχει σημασία η ποσότητα, αλλά η ποιότητα του σεξ. Για αυτό φτιάξαμε το Sex Academy με τους συνεργάτες μου, για αυτό διοργανώνω σεμινάρια σεξ για αντρικά και γυναικεία γκρουπ στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών. Γι’ αυτό οι γιατροί μου εμπιστεύονται τους ασθενείς τους σε συνεδρίες. Συνήθως το θέμα στύσης ή γρήγορης εκσπερμάτισης είναι και θέμα κακής ποιότητας σεξουαλικής ζωής».

Το «κακό» ή το ανύπαρκτο σεξ είναι λόγος να τελειώσει μια σχέση;

«Αναμφισβήτητα. Η ερωτική σχέση προϋποθέτει τον έρωτα».

Αν σου ζητούσαν μία και μόνο συμβουλή για να κρατήσεις έναν άνδρα ή μία γυναίκα δίπλα σου, ποια θα ήταν αυτή;

«Θα συμβούλευα να χτίσουν την σχέση μαζί του σε 4 θεμέλια: 1. Εμπιστοσύνη. 2. Σεβασμό/αγάπη (τα βάζω μαζί, γιατί η αγάπη, για μένα, έρχεται από τον σεβασμό. 3. Πολύ καλή επικοινωνία. 4. Πολύ καλό σεξ. Να προσέξουν πάρα πολύ να τα διατηρήσουν, γιατί αν ένα από αυτά τα 4 σπάσει, αρχίζει να καταρρέει το οικοδόμημα που λέγεται σχέση».

Έχεις την διοργάνωση σεμιναρίων στο φετινό Erotic Festival?

«Τα είχα όλα έτοιμα κι εγώ, καλεσμένους σεξολόγους, coaches, δασκάλες τάντρα και τα πάντα, αλλά τελευταία στιγμή έπρεπε να τα ακυρώσω τα σεμινάρια μέσα στο φεστιβάλ, γιατί το Gazi Music Hall, παρότι είναι απίστευτος και πολύ πιο γκλαμουράτος χώρος, δεν έχει απομονωμένες αίθουσες όπου δεν ακούγεται η μουσική, για να μπορεί ο κόσμος που θέλει να ενημερωθεί να παρακολουθήσει συγκεντρωμένος.

Τελικά, φτιάξαμε στον δεύτερο όροφο ένα σαλόνι, κάτι σαν σπίτι, με καναπέδες, πολυθρόνες και τραπεζαρίες, όπου εκεί o κόσμος θα μπορεί να βρίσκει εμένα και τους συνεργάτες μου, σεξολόγους, ψυχολόγους, sex coaches και gay – bi coaches και να τους λύνουμε τις προσωπικές απορίες τους καθώς και να κουβεντιάζουμε μαζί τους πάνω στην σεξουαλική τους ζωή και στις σχέσεις τους.

Εκεί θα παρουσιάσουμε και το Sex Academy. Είναι μια συγκλονιστική εκπαίδευση πάνω στο σεξ, για ζευγάρια, singles, straight και gay που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θα έχει τα πάντα, ολοκληρωτική εκπαίδευση στο ταντρικό σεξ για ζευγάρια, μασάζ για το λίνγκαμ (μόριο) και το γόνι (αιδοίο), πρακτικές ταϊλανδέζικου body massage, τεχνικές για γυναικείο οργασμό σε όλο το σώμα, για αντρικό οργασμός με ή χωρίς εκσπερμάτιση, θα έχει μαθήματα στριπτίζ, τεχνικές στοματικού σεξ, παραλλαγές στάσεων για μέγιστη ηδονή, πώς να μιλάς στο σεξ και τί να λες, όλες τις λεπτομέρειες πάνω στις σημαντικότερες αντρικές και γυναικείες φαντασιώσεις και πώς να τις εκπληρώνεις, λεκτικά ή  ρεαλιστικά, BDSM πρακτικές και πολλά άλλα. Γίνονται οι εγγραφές λοιπόν στo Εrotic Art Festival  και από Σεπτέμβριο ξεκινά η εκπαίδευση της Ακαδημίας στο κοινό του φεστιβάλ».

Πού αλλού μπορούμε να σε βρούμε αυτή την εποχή;

«Στις 9 και 10 Ιουνίου, διεξάγεται στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα, το Congress of Human Sexuality & Reproduction. Το μεγαλύτερο συνέδριο για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και ανυπομονώ για αυτό.  Τα θέματα που θα συζητηθούν ξεκινούν από τις τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική και την ιατρική, που άλλαξαν για πάντα το σεξ και τη σεξουαλικότητα, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες εργασίες για τη φιλοσοφία του έρωτα, καθώς και για τα θέματα για τη διαδικτυακή σεξουαλικότητα και cybersex. Θα θιγούν και θέματα – ταμπού για την ελληνική κοινωνία, όπως πώς άλλαξε η προσφυγική κρίση τη σεξουαλική ζωή (Η είσοδος είναι δωρεάν, με κατοχύρωση θέσης στο humansexuality2017.gr ).

Εγώ μιλάω την δεύτερη μέρα, το Σάββατο  10 Ιουνίου, για το sex coaching, τί είναι λοιπόν αυτά τα ειδικά φροντιστήρια σεξ που έχουν ξεσπάσει στον κόσμο, και γιατί σήμερα, τί άλλαξε και ξαφνικά και ψαχνόμαστε τόσο πολύ με την ερωτική μας ζωή.

Θα έχω έρθει κατευθείαν από  παγκόσμια συνάντηση sex coaches που γίνεται σε Πανεπιστήμιο στην Πράγα, και στην οποία μετεκπαιδευόμαστε κι εμείς σε ένα τέτοιο ειδικό φροντιστήριο, με ανώτερες γνώσεις όμως για το σεξ.

Στα περισσότερα μαθήματα, εμείς οι ειδικοί είμαστε γυμνοί. Το παρακάνουν λίγο οι δάσκαλοί μας, αλλά θέλουν να τσεκάρουν πόσο αλήθεια άνετοι είμαστε με το σώμα μας για να διδάσκουμε την σεξουαλική αυτοεκτίμηση ο καθένας μας στους ανθρώπους της χώρας του. Οπότε θα σας μεταφέρω το κλίμα ακριβώς, και τί συμβαίνει αυτή την στιγμή με το sex coaching στον υπόλοιπο κόσμο.

Ελπίζω να έρθετε να με ακούσετε»!