rock
Βρείτε μας στο

Στη συνέντευξη που έδωσε στο GQ για το τεύχος Ιουνίου, πέρασε μια ολόκληρη μέρα βγάζοντας breaking image φωτογραφίες. Ντυμένος με μπουκλέ περούκα, νέρντουλας, πουλώντας μπλουζάκια, με φτερά πεταλούδας. Ο αρθρογράφος αναφέρει επί λέξει ότι αν βρεθείς ποτέ σε κουβέντα με τον Ντουέιν Τζόνσον, ένα πράγμα θα συμβεί. Θα σε ρωτήσει τα πάντα για σένα και μετά δεν θα τα ξεχάσει ποτέ. Εκτός κι αν είσαι παιδί, οπότε θα πάρεις ένα μεγαλοπρεπέστατο high five. Ο πάλαι ποτέ The Rock είναι ένας από τους πιο δραστήριους ανθρώπους στις ΗΠΑ, ένας από τους πιο χαμογελαστούς και έχει κάνει τον κόσμο να παραληρεί μαζί του.

Αν μας έλεγε κάποιος την εξέλιξη που θα είχε ο wrestler The Rock, μάλλον θα μηδιούσαμε. Σκέψου μόνο ότι σε παιδική ηλικία έκαναν έξωση στην οικογένεια του από ένα μικρό δωμάτιο, ενώ ο ίδιος συνελήφθη αρκετές φορές για μικροκλοπές και αψιμαχίες. Το ποδόσφαιρο ήταν η διέξοδος του προς μια ελπίδα για καλύτερη ζωή. Από την ικανότητα του σε αυτό κέρδισε υποτροφία σε κολλέγιο. Το κολλέγιο του έδωσε εφόδια, τα οποία τώρα αξιοποιούνται στον πληρέστερο βαθμό.

Ξυπνάει κάθε μέρα στις 4 το πρωί. Κάνει τρέξιμο και γυμναστική μέχρι τις 6. Μετά ακολουθεί το πρωινό. Μετά το προ-μεσημεριανό. Πάλι γυμναστική. Μεσημεριανό. Το βράδυ ξανά λίγη γυμναστική, με ένα γεύμα πριν και ένα μετά. Πολλές θερμίδες κατανάλωσης που οδήγησαν σε αυτούς τους μύες. Ο ίδιος διατείνεται ότι δεν παίρνει κρεατίνες και άλλα συναφή. Παλιότερα δεν θα τον πιστεύαμε. Για το σήμερα είναι πιθανό τέτοιο σενάριο.

Το πρόγραμμα της καθημερινότητας του είναι και ένα γοητευτικό στοιχείο προς τις μάζες. Ένας από τους λόγους που σε πρόσφατη δημοσκόπηση βγήκε πάνω από τον Τραμπ και το 70% των Αμερικάνων έβλεπαν με καλό μάτι την προοπτική του για Πρόεδρο. Εξ ου και ο μονόλογος στο SNL.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε στην αρχή ως πλάκα. Όμως όταν ο The Rock είδε τι buzz έχει γίνει και το μέγεθος της θετικής ανταπόκρισης, τότε η σοβαρότητα της κατάστασης άπλωσε τα χέρια της σταθερά στην καρέκλα. Στην κεντρική καρέκλα του μυαλού. «Είναι μια αρκετά ρεαλιστική πιθανότητα» απαντά σε ερώτηση για το 2020. Αν η χώρα καταφέρει να φτάσει σώα ως εκεί.

Για τον ίδιο η καταγωγή του είναι ένα ακόμα στοιχείο. Μισά γονίδια μαύρου και άλλα μισά από Σαμόα. Τα χαρακτηριστικά της εικόνας του σαγηνεύουν όλες τις εξωτικές μειονότητες των ΗΠΑ και τους Αφροαμερικάνους. Ορισμένοι, λέει, τον περνάνε μέχρι και για Έλληνα. Κάποιοι πιο συντηρητικοί Αμερικάνοι μπορεί να αντικρύζουν στον Τζόνσον έναν ανίκητο τύπο που σπανίως θα ηττάται σε πολιτικό επίπεδο. Μπορεί να σκέφτονται ότι θα προκαλεί τρόμο και δέος στους συνομιλητές του. Αυτά είναι τα αίτια που εντοπίζονται στον ίδιο τον Τζόνσον. Η πραγματική εξήγηση όμως που τον φέρνει σε τέτοια περίοπτη αποδοχή και εκτίμηση είναι στοιχεία εδράζοντα στην αμερικανική ψυχολογία. Είναι η ίδια που προκάλεσε χαρά στο άκουσμα ότι ο Μπιλ Μάρεϊ θα κατέβαινε για Πρόεδρος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ή ο Κάνιε Γουέστ το 2020. Εντάξει, το τελευταίο παράδειγμα έχει πολλές διαφορές και είναι περισσότερο για τον ευτελισμό της πολιτικής και του αξιώματος.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

rock

Για τον The Rock δεν ισχύει επ΄ουδενί κάτι τέτοιο. Οι Νεοϋρκέζοι, οι πολίτες της Ουάσινγκτον και γενικά οι περισσότεροι εχέφρονες ψηφοφόροι έχουν εναποθέσει εντελώς τις ελπίδες τους στους σελέμπριτι. Είναι πασιφανής η δύναμη και η επιρροή που ασκούν. Πολλοί εξ αυτών μπλέκονται με οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ ή η Unicef και είναι πρέσβεις.

Ο Τζόνσον έχει τρομερή κοινωνική προσφορά. Ιδίως τώρα που είναι στους 10 πιο ακριβοπληρωμένους του Χόλιγουντ, με έσοδα το 2016 στα 60 εκατομμύρια. Η λέξη «πρότυπο» βρίσκει πρωτόφαντα βάθη στην περίπτωση του. Ό,τι είχε συμβεί και στο άκουσμα ότι ο Κλούνι με την Αμάλ χτίζουν από τώρα τις πιθανότητες τους για να κυβερνήσουν τη χώρα. Ο Τζόνσον είναι κομμάτι μιας αλυσίδας, ενός μοτίβου. Πλέον, οι παλαιοί πολιτικοί κύκλοι είναι από καιρό υποταγμένοι σε συμφέροντα. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό. Επομένως στρέφεται σε αυτούς χωρίς προτεραία σχέση με την πολιτική. Τέτοιος βέβαια είναι και ο Τραμπ. Ίσως η παραδοξότητα της ανάδειξης του να ήταν η αναγκαία μετάβαση από το ένα στο άλλο.

Στην Ευρώπη κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο να συμβεί στην επόμενη δεκαετία. Η αντίληψη αυτής της πλευράς του Ατλαντικού έχει την τάση να καταγγέλλει την κουλτούρα της διασημότητας στην πολιτική. Ίσως γιατί μας διακατέχει αυτή η αίσθηση ανωτερότητας πνεύματος σε σχέση με τους Γιάνκηδες. Στις ΗΠΑ όμως δεν διαφαίνεται πιο σοφή λύση από αυτή. Αν θα είναι ο The Rock ή κάποιος άλλος δεν το ξέρουμε. Ότι θα βγει από το ίδιο καλούπι είναι μάλλον πολύ κοντά στο μέλλον!

Πηγή: GQ.com

Φωτογραφία: GQ