Φαινόμενο Γεράι Άλβαρες: Το πουλέν του Ερνέστο Βαλβέρδε περιφρονεί ξανά τον καρκίνο
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Φαινόμενο Γεράι Άλβαρες: Το πουλέν του Ερνέστο Βαλβέρδε περιφρονεί ξανά τον καρκίνο

Ο Γεράι Άλβαρες όμως δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση αθλητή. Από πιτσιρικάς έχει κηρύξει «πόλεμο» στη στασιμότητα. Από το 2008 έως το 2016 τον διακρίνει ένα σπάνιο επίτευγμα. Κάθε επόμενη σεζόν έπαιζε σε (μία) μεγαλύτερη κατηγορία από την προηγούμενη!

Τα μαντάτα της έκτακτης συνέντευξης Τύπου είναι σοκαριστικά για τον οργανισμό της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Εντελώς παράφωνα με το κλίμα των ημερών. Προπαραμονή Χριστουγέννων του 2016, ο πρόεδρος του συλλόγου Χοσού Ουρούτια και ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ Γιότσεαν Λέκουε ανακοινώνουν ότι ο Γιεράι Άλβαρες αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μια εξέταση ρουτίνας εξελίσσεται σε διάγνωση καρκίνου στους όρχεις και ο παίκτης – αποκάλυψη της σεζόν για τους Βασκούς πρέπει να μπει άμεσα στο χειρουργείο για ορχεκτομή.

«Δεν φοβάμαι τίποτα», δηλώνει ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός, που πραγματοποιεί αποθεραπεία – ρεκόρ και στις 4 Φεβρουαρίου ξεκινάει βασικός στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα! Έχει ήδη γνωρίσει την αποθέωση από το κοινό του «Σαν Μαμές», παρακολουθώντας ως θεατής το 2-1 επί της Σπόρτινγκ Χιχόν, μία εβδομάδα νωρίτερα. Οργανικά είναι εφικτό μετά από μια τέτοια επέμβαση να επαναφέρεις το σώμα και τα πνευμόνια σου στην πρότερη κατάσταση εντός 40 ημέρων. Αυτό που πηγαίνει τους αθλητές πίσω σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η επήρεια του ψυχολογικού σοκ, καθώς η προσπάθεια πνευματικής ανασυγκρότησης κρατά συνήθως μήνες.

Φαινόμενο Γεράι Άλβαρες: Το πουλέν του Ερνέστο Βαλβέρδε περιφρονεί ξανά τον καρκίνο

Ο Γεράι Άλβαρες όμως δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση αθλητή. Από πιτσιρικάς έχει κηρύξει «πόλεμο» στη στασιμότητα. Από το 2008 έως το 2016 τον διακρίνει ένα σπάνιο επίτευγμα. Κάθε επόμενη σεζόν έπαιζε σε (μία) μεγαλύτερη κατηγορία από την προηγούμενη! Τον λες και προσωποποίηση της εξέλιξης.

Γέννημα – θρέμμα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, εντάχθηκε σε ηλικία 13 ετών στο φυτώριο της και η συνεχής πρόοδος του κορυφώθηκε φέτος, με την ένταξη (και) του Ερνέστο Βαλβέρδε στο προσωπικό… fan club του. Είναι ένας από τους τρεις παίκτες της β’ ομάδας που ο τεχνικός του συλλόγου παίρνει το καλοκαίρι στην προετοιμασία των Ανδρών και στις 15 Σεπτεμβρίου τον ρίχνει στα βαθιά, ως βασικό στο εκτός έδρας ματς με τη Σασουόλο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Με πολύ υψηλό το επίπεδο αντίληψης του παιχνιδιού, εξαιρετική τεχνική για τη θέση του και (αναμενόμενα) ποδοσφαιρικό θράσος, ο Γεράι μόνο περαστικός δεν είναι από την 11αδα των Βάσκων. Καθιερώνεται σε αυτήν άμεσα και παρότι δίνει μεσούσης της σεζόν μάχη με τον καρκίνο την ολοκληρώνει με 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 8 στο Γιουρόπα Λιγκ και 4 στο Κόπα ντελ Ρέι!  

Η επιβράβευση είναι ένα επαγγελματικό συμβόλαιο έως το 2022, με ρήτρα παραχώρησης στα 30 εκατ. ευρώ. H Έβερτον ήδη τον παρακολουθεί στενά.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Δικαίως αναγνωρίζεται ως ένα από τα σπουδαιότερα project της Αθλέτικ Μπιλμπάο τα τελευταία χρόνια και ως τέτοιο κάνει ντεμπούτο τον Μάρτιο στην Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας. Η συμμετοχή στο φιλικό με την Ιταλία στις 27 Μαρτίου του στοιχίζει ένα κάταγμα μύτης, αλλά την πρωταπριλιά είναι κανονικά στο γήπεδο για το εκτός έδρας 2-1 της Αθλέτικ επί της Οσασούνα!

Φαινόμενο Γεράι Άλβαρες: Το πουλέν του Ερνέστο Βαλβέρδε περιφρονεί ξανά τον καρκίνο

Αυτές τις μέρες διεκδικούσε μέσω προπονήσεων μια θέση στη βασική ενδεκάδα της u21 για το επερχόμενο Euro 2017. Οι μάχες που θα δώσει προσεχώς όμως δεν θα είναι με τους αντιπάλους της Ισπανίας στον όμιλο, αλλά (ξανά) με τον καρκίνο. Όλα δείχνουν μετάσταση, καθώς αυτή τη φορά ο Γεράι διαγνώστηκε με λεμφαδενοπάθεια και η νέα τρίμηνη θεραπεία στην οποία θα υποβληθεί περιλαμβάνει και χημιοθεραπείες.

Όταν άλλοι στα 22 τους έχουν καριέρα στρωμένη με ροδοπέταλα και σκέφτονται από ποια ομάδα θα πάρουν περισσότερα, αυτός χρειάζεται να αναμετρηθεί δις με το πιο άπληστο θανατηφόρο «τέρας».

Ε και; Οκ., κανείς δεν περίμενε από τον ατρόμητο Βάσκο να τον πάρει από κάτω, αλλά αυτός φαίνεται ότι ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ψυχικής δύναμης.

«Όταν φαίνεται ότι τον έχεις ρίξει κάτω, επιστρέφει και σε ξαναχτυπάει, αλλά με ηρεμία θα δώσω τη μάχη μου και θα νικήσω με όλο αυτό τον κόσμο που με στηρίζει. Και εάν πρέπει να τον νικήσω ξανά, θα το κάνω και θα σηκωθώ 1.000 και μία φορές», ανέφερε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, λίγο αφότου εγκατέλειψε την αποστολή της Εθνικής Ισπανίας!

«Πρέπει να παραμείνει δυνατός και αισιόδοξος, με τη σκέψη ότι όλα είναι περαστικά. Αυτό είναι που θα τον βοηθήσει να παλέψει με μεγαλύτερη δύναμη», συμβουλεύει ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Σέρχιο Αραγονέσες, που επέστρεψε δις στην ενεργό δράση έχοντας νικήσει ισάριθμες φορές τον καρκίνο. «Όταν ενημερώνεσαι για κάτι τέτοιο, το ψυχολογικό χτύπημα είναι πολύ βαρύ. Μιλώντας όμως με τους γιατρούς για τους τρόπους αντιμετώπισης και την προοπτική, αντιλαμβάνεσαι ότι οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μεγάλες», προσθέτει ο πρώην γκολκίπερ των Μπιλμπάο και Τενερίφη.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τη διάγνωση για καρκίνο στους πνεύμονες ο Γιόχαν Κρόιφ είχε δηλώσει αξέχαστα ότι «το ματς είναι στο ημίχρονο και αισθάνομαι να προηγούμαι 2-0». Πέντε μήνες αργότερα άφησε την τελευταία πνοή του, καθώς αποδείχτηκε ότι τα είχε βάλει με τον πιο ύπουλο και σκληρό αντίπαλο της ζωής του.

Αν για κάποιον πάντως θα μπορούσε να πάρει όρκο, από εκεί ψηλά, ο θρυλικός Ολλανδός ότι θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για να πάρει «ρεβάνς» το ποδόσφαιρο απ’ το «κτήνος», αυτός δεν είναι άλλος από τον Γεράι Άλβαρες. Τον παίκτη – φαινόμενο ψυχικής θέλησης που διαισθάνεσαι ότι θα μετατρέψει και αυτή τη φορά τον καρκίνο σε έναν… άμπαλο αντίπαλο επιθετικό.