Βγήκε αληθινό αίμα: Το θρυλικό τελευταίο ματς του πιο χαρισματικού παλαιστή στην ιστορία του WWE (Vid)
Βρείτε μας στο

Αν κάνεις ένα γκάλοπ μέσα στον χώρο του ποδοσφαίρου για το ποιος είναι ο πιο εντυπωσιακός παίκτης που έχουν δει τα μάτια μας, νικητής θα έβγαινε μάλλον ο Ροναλντίνιο. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν θεωρείται και ο καλύτερος ή όχι. Μπορεί διάφοροι να έχουν άλλους αγαπημένους παίκτε,ς αλλά ο Ροναλντίνιο, όπως οι περισσότεροι παραδέχονται, ήταν ο πιο εντυπωσιακός.

Ο «Ροναλντίνιο του WWE», λοιπόν, δεν είμαι άλλος από τον μεγάλο, τον θρυλικό Shawn Michaels.

Ρωτήστε οποιδήπουε αστέρι του WWE θέλετε ή οποιονδήποτε φανατικό οπαδό ποιος είναι ο πιο χαρισματικός παλαιστής όλων των εποχών. Δεν παίζει να μην δώσουν οι περισσότεροι την ίδια απάντηση: ο Shawn Michaels, που έγινε πρόσφατα 52 ετών, έχει κερδίσει με το σπαθί του αυτόν τον τίτλο.

Γεμάτος αυτοπεποίθηση και με επιβλητική παρουσία, ο παλαιστής από το Τέξας ξεκίνησε την πορεία του στα ρινγκ ως το… 1/2 των μεγάλων Rockers στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Στα χρόνια που διένυσε μέσα στον σκληρό και απαιτητικό κόσμο του WWE κέρδισε κάθε μεγάλο τίτλο, αγαπήθηκε από τον κόσμο, κόντραρε όλους τους μεγάλους θρύλους του αθλήματος, μπήκε και ο ίδιος στο WWE Hall of Fame και τελικά έκλεισε την πλούσια καριέρα του με ένα κλασικό πλέον παιχνίδι κόντρα στον Undertaker (άλλη επική μορφάρα και αυτός).

Αλλά σε αυτό το τεράστιο παιχνίδι θα επανέλθουμε αργότερα…

Οι «σκοτεινές» στιγμές

Παρά τον δεδομένο σεβασμό προς το πρόσωπό του ωστόσο, η πορεία του στα ρινγκ είχε και… τις σκοτεινές της στιγμές. Μια από αυτές είναι ο τρόπος με τον οποίο «έσπασε» η συνεργασία του με τον Marty Jannetty, το έτερο μέλος των Rockers, με τις φήμες να λένε πως μεταξύ τους υπήρξε ένας επικός καυγάς τεραστίων διαστάσεων κατά την διάρκεια του οποίου ο Michaels χτύπησε πολύ άσχημα τον Jannetty με αποτέλεσμα μέχρι και η αστυνομία να έρθει για να τον συλλάβει!

Αλλά πολλά ακούγονται περί αληθινού καυγά και ανάμεσα στον ίδιο και τον Hit Man στα πλαίσια του μεγάλου τελικού του WWE το 1997. Ο Michaels νίκησε τον Hit Man αλλά οι αντιδράσεις του τελευταίου δεν θύμιζαν και ακριβώς αντιδράσεις κάποιου που απλά είχε ηττηθεί σε ένα παιχνίδι. Ο Hit Man ξεκίνησε να βρίζει, να φτύνει και να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του με τον Michaels να φεύγει με την χρυσή ζώνη από το ρινγκ λες και έφευγε από εχθρική περιοχή!

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Κιτς προφίλ, δερμάτινα ρούχα και αυτοαποκαλούμενος ως… «Sexy Boy», ο Shawn Michaels είδε την φήμη του να εδραιώνεται για τα καλά σε ένα τεράστιο ματς εναντίον του Razor Ramon όταν νικητής του ματς θα εβγαινε όποιος… ανέβαινε σε μια σκάλα και έπαιρνε ο ίδιος την χρυσή ζώνη!

Μιλάμε για επικές καταστάσεις:

Η απόσυρση και η επιστροφή

To 1998 και έπειτα από μια δεκαετία περίπου στα ρινγκ, ο Michaels βίωσε έναν πολύ άσχημο τραυματισμό στην πλάτη, αποτέλεσμα του ριψοκίνδυνου και εντυπωσιακό τρόπου που έπαιζε. Παραλίγο να του πρόκληθει μόνιμο πρόβλημα αλλά την γλύτωσε. Αποσύρθηκε από τα ρινγκ για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και… έγινε άλλος άνθρωπος.

Παντρεύτηκε, έγινε πατέρας, στράφηκε στη θρησκεία και άνοιξε μια δικιά του σχολή με παλαιστές. Το 2002, αν και αρχικά δεν το συζητούσε καν, η ιδέα να επιστρέψει στα ρινγκ ωρίμασε για τα καλά στο μυαλό του. Μόλις στην πρώτη χρονιά της επιστροφής του έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής και το 2005 αντιμετώπισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Hulk Hogan, τον μεγάλο θρύλο του WWE. Δεν κατάφερε να κερδίσει αλλά το παιχνίδι έμεινε ιστορικό…

Το μεγάλο αντίο

Επιστροφή -όπως σας είχαμε πει και στην αρχή αυτού του κειμένου- στο μεγάλο παιχνίδι με τον Undertaker με το οποίο και έκλεισε η μεγάλη καριέρα του.

Ήταν λοιπόν το 2010 όταν η συμφωνία του Μichaels με τον Undertaker ήταν πως ο νικητής στο μεταξύ τους παιχνίδι θα πάρει όλους τους τίτλους του άλλου και πως ο χαμένος δεν θα αγωνιστεί ποτέ ξανά! Ο Μichaels έχασε, αλλά ήταν το πιο επικό φινάλε που θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ, όλοι οι οπαδοί του WWE έχουν να ΄λένε για αυτό το έπος! O μύθος λέει πως αληθινό αίμα βγήκε σε εκείνο το ματς.

Η στιγμή του αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα στους δυο εχθρούς έκανε όλο το κοινό του WWE να δακρύσει: