Jay-Z
Βρείτε μας στο

Το ξεκίνημα του 2015 βρήκε το τότε ζευγάρι Τέιλορ Σουίφτ και Κάλβιν Χάρις να απολαμβάνουν την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο πλούσια ζευγάρια της χρονιάς. Τα περίπου 130 εκατομμύρια που είχαν μαζί ως έσοδα – εννοείται η Σουίφτ είχε τη μερίδα του λέοντος – τους έφερναν σε παρασάγγας απόσταση από την Μπιγιονσέ και τον Jay-Z. Ένα χρόνο μετά η Σουίφτ και ο Χάρις δεν ήταν ζευγάρι.

Ένα χρόνο μετά η Μπιγιονσέ κυκλοφορούσε το Lemonade. Ένα καινοτόμο πρότζεκτ της μουσικής της πορείας, αλλά και μια πρωτοπορία στη μουσική εν γένει. Μαζί με τις διαρκώς αυξανόμενες συνεργασίες και επαγγελματικές δραστηριότητες του Jay-Z, έγιναν το πιο επικερδές ζευγάρι στην παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος. Το πιο επικερδές ζευγάρι σε οποιοδήποτε τομέα. Το 2016 τους απέφερε έσοδα 147 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Μπιγιονσέ είχε μερίδιο στα 105 και ο σύζυγος της στα υπόλοιπα. Παρά το γεγονός ότι το 2015 τους άφησε μια δημόσια κρίση να διαχειριστούν και το 2016 είχε πολλά σενάρια απιστίας του Jay-Z, κρατήθηκαν ενωμένοι και πλέον οδεύουν στο μέλλον με μια μεγάλη κληρονομιά.

Το Tidal (η μουσική υπηρεσία στην οποία είναι συνιδιοκτήτες), η Roc Nation, η συνεργασία με την Live Nation, η εταιρεία σαμπάνιας Armand de Brignac, το ιδιωτικό νησί που αγόρασαν έναντι 4 εκατομμυρίων και η βίλα τους στα Χάμπτονς ανέβασαν την χρηματιστηριακή τους αξία στο 1.16 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένα ποσό εξωπραγματικό που δεν τους κάνει να εφησυχάζουν. Τα 850 εκατομμύρια του Jay-Z και τα 350 περίπου της Bey φιλοδοξούν να αυγατιστούν.

Jay-Z και Μπιγιονσέ: Το ζεύγος του 1.16 δισ. δολαρίων

Ήδη ο 48χρονος ράπερ ετοιμάζεται για τουρ που θα του αποφέρει κοντά στα 20 εκατομμύρια. Παράλληλα, με το συμβόλαιο που έχει με την Live Nation θα εμπλουτίσει την περιουσία του με 200 εκατομμύρια plus, ακόμα κι αν δεν κάνει τίποτα άλλο. Το νέο του άλμπουμ με τίτλο 4:44 που κυκλοφόρησε έγινε talk of the town. Ερχόμενο ως απάντηση στο Lemonade της συζύγου, ο Jay-Z επιβεβαίωσε με τους στίχους του την απιστία που του είχε καταλογίσει η Bey. Κυρίως όμως, έβαλε πάνω στο τραπέζι της δημόσιας σφαίρας την σεξουαλικότητα της μητέρας του. Η Γκλόρια Κάρτερ φαίνεται πως όλα αυτά τα χρόνια καταπίεζε τις σεξουαλικές της επιθυμίες. Και ο Jay-Z την ήρε ως πρότυπο για κάθε άτομο που ντρέπεται ή φοβάται να αποδεχτεί αυτό που είναι. Σε επίπεδο μάρκετινγκ τέτοιες κινήσεις είναι που μεγεθύνουν το legacy του εκάστοτε καλλιτέχνη. Και τον τραπεζικό του λογαριασμό κατ΄επέκταση.

Επίσης, η εμπορική εκμετάλλευση καλλιτεχνών και η διεύρυνση των ανθρώπων που ανήκουν στην δική του δισκογραφική – προσφάτως ανακοινώθηκε συνεργασία με τον Ντέιμιαν Μάρλεϊ, γιο του Μπομπ – θα χτίσει ένα μεγάλο δίκτυο για τον ράπερ. Παράλληλα, η Μπιγιονσέ βρίσκεται σε διαδικασία παραγωγής νέου άλμπουμ. Εικάζεται ότι θα κυκλοφορήσει στην αυγή του 2018 και αναμένεται να έχει ξανά κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της μουσικής μέχρι σήμερα. Ιδίως όσον αφορά στο μάρκετινγκ και τον τρόπο κυκλοφορίας του.

Jay-Z και Μπιγιονσέ: Το ζεύγος του 1.16 δισ. δολαρίων

Μέσα σε όλα τα προσθέστε το σπίτι που νοικιάζουν στο Λος Άντζελες με 400.000 δολάρια το μήνα, που σκοπεύουν να το αγοράσουν αντί 120 εκατομμυρίων. Το εστιατόριο που θέλουν να ανοίξουν στο LA. Τις ιδιοκτησίες που έχουν στην Καραϊβική και την Ευρώπη. Ξαφνικά έχει δημιουργηθεί μια τεράστια στοίβα. 

Αυτό που γίνεται αντιληπτό στην περίπτωση τους είναι το λεγόμενο τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δηλαδή, το 2004 δεν έγιναν απλώς ένα ζευγάρι. Έγιναν ένα thrust. Καθένας από τους δύο βλέπει τον εαυτό του ως εταιρεία. Και στη νέα εποχή των συνεργασιών, ο γάμος τους, ο έρωτας τους, η οικογένεια τους αποκτά και μια τέτοια διάσταση. Κάποιος ρομαντικός θα τους ψέξει. Όμως αυτοί έτσι όρισαν τη σχέση τους και μοιάζουν να αγγίζουν τον μεγαλύτερο βαθμό ευτυχίας!

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»