Οι 10 μεγαλύτερες «πατάτες» του κολοσσού Ντε Νιρο (vids)
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Οι 10 μεγαλύτερες «πατάτες» του κολοσσού Ντε Νιρο (vids)

O 74χρονος, πλέον, ογκόλιθος του Χόλιγουντ έχει βαλθεί τα τελευταία χρόνια να καταστρέψει εντελώς το βαρύ σαν ιστορία όνομά του.

Ας ξεκινήσουμε με τα προφανή μη τυχόν και πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας: ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που γίνεται 74 χρονών (ζωή να έχει…), είναι ένας τεράστιος ηθοποιός. Ένας υποκριτικός ογκόλιθος, ένα ιερό τέρας του Χόλιγουντ.

Αλλά, μεταξύ μας, τα τελευταία χρόνια έχει πάρει λίγο την κάτω βόλτα. ‘H, για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία καλή ταινία του. Πρέπει να έχει να παίξει σε ταινία αντάξια του ονόματος του από την δεκαετία του ’90!

Ίσως, για να τιμήσουμε τα γενέθλιά του, θα έπρεπε να φτιάξουμε μια λίστα με τις καλύτερες ταινίες του και να… παίξουμε στα σίγουρα: Ταξιτζής, Νονός ΙΙ, Οργισμένο Είδωλο, Καλά Παιδιά, Καζίνο, Heat κτλ κτλ κτλ. Όμως, τα προβλέψιμα «δώρα» τα βαριόμαστε όλοι.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα ιδιαίτερο δώρο στον αγαπημένο Ντε Νίρο φτιάχνοντας ένα τοπ-10 με τις κορυφαίες… «πατάτες» του:

10 THE BIG WEDDING (2013)

Γνωστός και καταξιωμένος γιατρός, ο Ντε Νίρο δηλαδή, είναι διαζευγμένος με την γυναίκα του, την Νταϊάν Κίτον. Όμως, πρέπει να προσποιηθούν ότι δεν έχουν χωρίσει ποτέ γιατί έχουν να πάνε ως ζευγάρι στο γάμο του θετού τους γιού. Του οποίου, σημειωτέον, η βιολογική μάνα είναι πολύ θρήσκα. Ε, και καταλαβαίνετε, πρέπει να δώσουν ένα μικρό σόου.

Εντάξει, δεν χρειάζεται να δείτε την ταινία για να καταλάβετε πόσο κακή είναι. Απλά διαβάζεις το σενάριο. Το αξιοσημείωτο είναι πως σε αυτό το έκτρωμα, εκτός από τον Ντε Νίρο και την Κίτον παίζουν και άλλοι σοβαροί ηθοποιοί όπως η Σούζαν Σάραντον και ο Ρόμπιν Ουίλιαμς.

9 MEET THE FOCKERS (2004)

Το μεγάλο αστείο αυτής της ταινίας βασίζεται στο επίθετο των πεθερικών του Μπεν Στίλερ που λέγονται Φόκερς και στα αγγλικά γίνονται σπαρταριστοί συνειρμοί με την λέξη «fuck». Δηλαδή, το ‘πιάσατε, έτσι; Χιούμορ επιπέδου δημοτικού και βγάλε.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Ο ορισμός του κακού γούστου, μέσα στον σεξισμό και την χοντράδα, και μερικά πολύ μεγάλα ονόματα εκτός από τον Ντε Νίρο, όπως ο Ντάστιν Χόφμαν και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, να ξεφτιλίζονται για μια αρπαχτή, για ένα ανέμπνευστο σίκουελ μιας, έτσι κι αλλιώς, μέτριας πρώτης ταινίας.

8 HIDE AND SEEK (2005)

Θριλεράκι που ξεκινάει με καλές προθέσεις αλλά καταλήγει τεράστια πατάτα:  ο Ντε Νίρο υποκρίνεται έναν χήρο που προσπαθεί να ξεπεράσει την ξαφνική αυτοκτονία της γυναίκας του. Η μικρή του κόρη αρχίζει σιγά-σιγά κάτι περίεργα για έναν φανταστικό φίλο που έχει, γίνεται λίγο μεταφυσική η όλη κατάσταση και τελικά δεν μπορείτε να πιστέψετε τι θα συμβεί.

Ψέματα.

Μιλάμε για το πιο προβλέψιμο και ανέμπνευστο σενάριο εβερ συνοδευόμενο από κακές, πολύ κακές, ερμηνείες και αντίστοιχα κακή σκηνοθεσία. Κρίμα.

7 – GODSEND (2004)

Άλλο ένα θρίλερ που θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη τύχη αν δεν ήταν τόσο ξεπέτα. Ο Ντε Νίρο είναι ένας γενετιστής που βοηθάει ένα ζευγάρι που μόλις έχασε το γιο του. Συγκεκριμένα, προσφέρεται να το κλωνοποιήσει και με έναν ακαταλαβίστικο τρόπο, το ζευγάρι να αποκτήσει πάλι πίσω τον γιο του.

Ε, το ζευγάρι δέχεται αλλά τα πράγματα πάνε στραβά. Θα ήθελε να είναι πολύ τρομακτικό, αλλά τελικά αποδεικνύεται τρομακτικά γελοίο. Είναι να απορεί κανείς τι σκεφτόταν ο Ρόμπερτ όταν δεχόταν να παίξει σε αυτή την- ο θεός να την κάνει- ταινία.

6. SHOWTIME (2002)

Κλάσικο δίδυμο μπάτσων που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους: ο ένας είναι ο Ντε Νίρο, ο άλλος είναι ο Έντι Μέρφι. Δέχονται να παίξουν σε ένα ριάλιτι σόου που θα ακολουθεί τα βήματα τους. Δεν καταλαβαίνετε πόσο χάλια είναι. Μια αστυνομική κωμωδία που καταφέρνει να μην είναι ούτε αστυνομική και σίγουρα ούτε κωμωδία.

Οσο να πεις, θέλει προσπάθεια για να βγει ένα τόσο κακό τελικό αποτέλεσμα.

5 ANALYZE THAT (2002)

Σίκουελ του απίστευτα αστείου «Analyse Τhis» στο οποίο οι Ντε Νίρο και Μπίλι Κρίσταλ έδιναν πραγματικό ρεσίταλ, με τον πρώτο να αυτοσαρκάζεται με ασύλληπτα υπέροχο τρόπο.

Δυστυχώς, εδώ όλα πάνε στραβά. Είναι τόσο καλή η πρώτη ταινία που είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε αυτό το «αποκρουστικό» σίκουελ, αλλά δεν μπορούμε: μας έχει πιάσει ένα ψυχικό τραύμα από την ώρα που το είδαμε. Αντι-παράδειγμα σίκουελ, πραγματικά.

4 NEW YEAR’S EVE (2011)

Ρομαντική κομεντί. Κακή ρομαντική κομεντί. Πραγματικά κακή ρομαντική κομεντί. Αλλά ας προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό του Ντε Νίρο μπας και τον καταλάβουμε: Είσαι ο Ντε Νίρο, σου λένε να παίξεις σε μια ρομαντική κομεντί μαζί με τον Άστον Κάτσερ, την Χάλι Μπέρι, την Τζέσικα Μπιέλ και την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Ειλικρινά, τι περίμενες; Τι σε κάνει να πιστεύεις πως αυτό θα μπορούσε να έχει θετική κατάληξη;

3 LITTLE FOCKERS (2010)

Δεν έφταναν οι δυο πρώτες- ειδικά η δεύτερη- κακές ταινίες με τον Ντε Νίρο να κάνει τον σατανικό πεθερό του Μπεν Στίλερ. Έπρεπε να το δούμε και τρίτη φορά για να εμπεδώσουμε το ανύπαρκτο χιούμορ και την αισθητική επιπέδου ελληνικής επιθεώρησης των ’80s.

Α! Και να ξεφτιλιστεί και ο Χάρβεϊ Καϊτέλ…

2 RIGHTEOUS KILL (2008)

Το 1995 το Heat έγραψε ιστορία όταν οι Πατσίνο και Ντε Νίρο συνυπήρξαν σε μια ιστορική αστυνομική ταινία. Μάλιστα, σ’ εκείνο το φιλμ οι δυο τους συναντιούνται στο πανί μόλις δύο φορές, καθώς ο ένας ήταν ο μπάτσος και ο άλλος ο κλέφτης τραπεζών.

Ε, το Χόλιγουντ δεν κρατιόταν. Έπρεπε να καταστρέψει και αυτό τον μύθο βάζοντας τους δυο θρύλους να συναντηθούν ξανά και κάνοντας αυτή τη φορά τους συνεργάτες. Α,ν δηλαδή, στο Heat τους είδαμε με το ζόρι σε δυο σκηνές, εδώ τους φάγαμε στη μάπα σε κάθε πλάνο. Μόνο να κοιμούνται μαζί δεν μας τους έδειξαν.

Αλλά αυτά είναι πταίσματα. Το πραγματικό έγκλημα είναι πως αυτή η ταινία είναι ένα τερατούργημα. Και εντάξει, είναι γνωστό πως οι παραγωγοί του Χόλιγουντ είναι κατά βάση κάτι ανισόρροποι τύποι. Οι Ντε Νίρο και Πατσίνο έπρεπε να δεχθούν; Έχουν βάλει άραγε κάποιο στοίχημα για το αν θα καταφέρουν στα τελευταία τους να καταστρέψουν όλη την καριέρα τους;

Είναι, πραγματικά, ν’ απορεί κανείς.

1 KILLING SEASON (2013)

Ο πόλεμος της Σερβίας έχει τελείωσει αλλά «για μερικούς στρατιώτες οι πόλεμοι δεν τελειώνουν ποτέ», που λέει και το τρέιλερ της ταινίας. Οπότε, ένας Σέρβος (ο Τζον Τραβόλτα) και ένας Αμερικάνος (ο Ντε Νίρο) κυνηγιούνται σε κάτι δάση και σε κάτι καλύβες και μας κάνουν να πεθαίνουμε από την βαρεμάρα.

Μιλάμε για τόσο κακή ταινία που βγήκε κατευθείαν σε DVD. Το διανοείστε; Ταινία με τόσο βαριά ονόματα, όπως ο Ντε Νίρο και ο Τραβόλτα, και βγήκε κατευθείαν σε DVD! Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, ο πιο αστείος (με την κακή έννοια) εδώ είναι ο Τραβόλτα, ο οποίος  δίνει ερμηνεία για χρυσό βατόμουρο.

Ειδικά η σέρβικη προφορά του είναι για να τραβάς παρατεταμένα τα μαλλιά σου!