Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι να δουν αν μ’ έχουν χώσει φυλακή»
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι να δουν αν μ’ έχουν χώσει φυλακή»

Ηθοποιός, σύζυγος και πατέρας. Ένας άντρας, πολλοί ρόλοι. Ακριβώς όπως συνέβη και στην καριέρα του....

Τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση δύσκολα θα τον αντιμετωπίσεις σαν «ξένο» γνωρίζοντας τον, καθώς μέσα από τους τηλεοπτικούς του χαρακτήρες τον έχεις βάλει για τα καλά στη ζωή σου.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση μαζί του;

Φωτογραφίες: Θοδωρής Κώτσικας

Ο ίδιος, μας υποδέχτηκε στο «Θέατρο Ιλίσια» ώρες πριν την έναρξη της παράστασης «Το Τίμημα» του Άρθουρ Μίλερ στην οποία πρωταγωνιστεί, έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Ένα άδειο θέατρο, εμείς και ο… Βαγγέλης Φατσέας (ή Αποστόλης Κουτρουμπάς ή  Μπάμπης Καραγκούνης –όπως θέλει τον λέει κανείς-) σε μια συζήτηση που είχε τα πάντα: Συγκίνηση, νοσταλγία, θυμό.

Από την πρόσφατη περιπέτειά του με το παραπλανητικό εξώφυλλο γνωστής εφημερίδας που τον παρουσίαζε να εμπλέκεται σε όργια, στον έρωτα και τη σχέση του με τη Μπέσσυ Μάλφα και από την ηθοποιό που ο ίδιος δεν μπορούσε να σταματήσει να φλερτάρει από τη στιγμή που τη γνώρισε στο μεγάλο «μυστικό» του τηλεοπτικού Βαγγέλη Φατσέα, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μίλησε για όλα.

Με μία του φράση, όμως, μας έκανε να τον αγαπήσουμε λιγάκι περισσότερο. «Στον φακό και τη φάτσα μου χρωστάω πολλά», λέει χαμογελώντας και η συνέντευξή μας ξεκινά κάπως έτσι…

Άρθουρ Μίλερ. Από τους ελάχιστους συγγραφείς που δεν είχατε μέχρι τώρα στο ενεργητικό σας.

«Είναι από τους πολύ αγαπημένους μου συγγραφείς και είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που επιτέλους δοκιμάζομαι στον Μίλερ. Υπάρχουν κάποιοι συγγραφείς που σαν ηθοποιός έχει απωθημένο να τους παίξεις. Πλέον, μου έχουν μείνει μόνο ο Τσέχωφ και ο Σαίξπηρ απ’ την τριάδα των αγαπημένων μου. Όσο για το έργο, είναι εξαιρετικό.

Βέβαια, ομολογώ πως δέχτηκα πριν το διαβάσω γιατί και μόνο η παρουσία του Γιώργου του Μιχαλακόπουλου –με τον οποίο έχουμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν- ήταν δέλεαρ για μένα. Δεν έβλεπα την ώρα και τη στιγμή να ξαναβρεθούμε πάνω στη σκηνή. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια».

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι να δουν αν μ’ έχουν χώσει φυλακή»

Ποια ατάκα του έργου θα ξεχωρίζατε ως απόλυτα χαρακτηριστική του;

«Είναι πολλές. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία, θα ήταν αυτή που μου’ χε κάνει εξαρχής εντύπωση: ‘’Σήμερα όλα είναι μίας χρήσης. Και οτιδήποτε διαρκεί δεν μας ευχαριστεί’’. Είναι στη φύση μας να μη μας ευχαριστεί οτιδήποτε μας δεσμεύει. Μου έκανε εντύπωση γιατί έχει γραφτεί τόσα χρόνια πριν. Και να σκεφτείς πως πίστευα ότι αυτό είναι φαινόμενο της εποχής μας…».

Είστε από τους ηθοποιούς που παρά το γεγονός πως έχετε παίξει σε δεκάδες παραστάσεις, το ευρύ κοινό σας έχει ταυτίσει με τους τηλεοπτικούς σας ρόλους. Νιώθετε λίγο αδικημένος από αυτό;

«Όχι, γιατί είμαι ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα τηλεοπτικές δουλειές μου. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τουλάχιστον. Είναι φυσικό ο κόσμος να με γνωρίζει από την τηλεόραση, το θεατρόφιλο κοινό είναι πολύ μικρό. Δύσκολα μπορεί να κρατήσει στην επιφάνεια κάποια ονόματα».

Πρόσφατα ακούσαμε τον Πέτρο Φιλιππίδη να δηλώνει πως ο ίδιος και ο Παύλος Χαϊκάλης είναι δύο «κορυφαίοι κωμικοί ηθοποιοί». Θεωρείτε πως η εν λόγω δήλωση ήταν λίγο άστοχη;

«Είναι δύο κορυφαίοι κωμικοί ηθοποιοί και είναι δικαίωμά του να το λέει!».

 Σας έχουν φερθεί καλά οι δημοσιογράφοι στη μέχρι τώρα πορεία σας;

«Με εξαίρεση την τελευταία σεζόν, ναι».

Αναφέρεστε στο εξώφυλλο περί οργίων και κοκαΐνης που στην πραγματικότητα αφορούσε στη σειρά «Suburra» του Netflix. Ισχύει ότι έχετε κινηθεί νομικά;

«Ναι, ήταν πολύ σοβαρό όλο αυτό».

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι να δουν αν μ’ έχουν χώσει φυλακή»

Στεναχωρηθήκατε ή εκνευριστήκατε με την έκταση που πήρε το θέμα;

«Με ενόχλησε για τους δικούς μου ανθρώπους όπως με ενοχλούσε, με ενοχλεί και θα συνεχίσει να με ενοχλεί αυτού του είδους η δημοσιογραφία. Με εξοργίζει».

Πώς μάθατε το τι ακριβώς είχε συμβεί όσον αφορά στο εξώφυλλο εκείνο;

«Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι να δουν αν μ’ έχουν χώσει φυλακή κι αν είμαι καλά. Η παρουσίαση ήταν τέτοια που έδινε λάθος εντύπωση. Για μένα αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα και μηνύσιμα. Υπάρχουν παιδιά και γονείς στην επαρχία που δεν ξέρουν τι συμβαίνει. Έστω και στιγμιαία, μπορεί να πάθουν πανικό».

Μετανιώσατε ύστερα από όλα αυτά για τη συμμετοχή σας στη σειρά;

«Όχι βέβαια! Είμαι περήφανος που το έκανα, είναι μία εξαιρετική παραγωγή. Για μένα αυτή η σειρά ήταν έτσι κι αλλιώς μια υπέρβαση, δεν είχα κάνει ποτέ γυμνό. Το γυμνό, φαντάσου, ήταν και ο λόγος που είχα αρνηθεί να συμμετάσχω στο θεατρικό ‘’Άντρες έτοιμοι για όλα’’, που αποδείχθηκε τεράστια επιτυχία».

Με τα παιδιά σας πώς το διαχειριστήκατε;

«Μιλήσαμε ,τους εξήγησα τι συνέβη και πώς να το διαχειριστούν. Ειδικά στο γιο μου που είναι μικρός, 12 ετών… Οι κόρες μου είναι μεγάλες πια. Στον μικρό  λειτούργησα με μεγαλύτερη προσοχή για το ενδεχόμενο στο σχολείο να αντιμετωπίσει οποιασδήποτε μορφής σχόλια για τον πατέρα του».

Σε ποιον τηλεοπτικό σας ρόλο έχετε ιδιαίτερη αδυναμία;

«Δεν είναι ένας. Τον Φατσέα τον θυμάμαι πολύ γλυκά γιατί αυτό που συνέβη ήταν μοναδικό. Μία φορά μπορεί να συμβεί να ταυτιστεί έτσι ένας άνθρωπος με έναν ρόλο σε σημείο που να τον φωνάζουν… Φατσέα στον δρόμο. Ακόμα έτσι με φωνάζουν, τους είναι πιο οικείο.

Και τον Αποστόλη Κουτρουμπά απ’ τα ‘’Μαύρα Μεσάνυχτα’’ τον έχω αγαπήσει. Το ίδιο και τον Καραγκούνη από τον ‘’Αστέρα Ραχούλας’’. Ήταν εξαιρετικό το σενάριο, αλλά δεν συνεχίστηκε η σειρά λόγω οικονομικών και στρατηγικής. Το κανάλι δεν ήθελε να το στηρίξει άλλο. Οι συντελεστές λυπηθήκαμε πολύ που τελείωσε. Εγώ προσωπικά με το που διάβασα το σενάριο είπα ‘’Επιτέλους, ένα σίριαλ με άρωμα Ελλάδας’’!».

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι να δουν αν μ’ έχουν χώσει φυλακή»

Πώς θα χαρακτήριζε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης τον Βαγγέλη Φατσέα;

«Ήταν ένας γλυκός μαλάκας! Είχε μια γλύκα που σε έκανε να του συγχωρείς τα πάντα. Αλλά δεν έπαυε να είναι… μαλάκας! Εγώ απορούσα πώς ερχόντουσαν γυναίκες και μου έλεγαν ότι τους αρέσει ο Φατσέας. Έλεγα ‘’Μα καλά, τι σας αρέσει απ’ αυτόν τον τύπο;’’.

Στην αρχή δεν ήθελα να παίξω τον ρόλο του. Διάβασα το σενάριο και είπα στον Χάρη Ρώμα ‘’Άπαπα, δε μ’ αρέσει, είναι πολύ αρνητικός’’. Η γυναίκα μου με έπεισε να το κάνω».

Τι σας είπε η Μπέσσυ Μάλφα;

«Μου λέει ‘’Είσαι τρελός; Αυτός είναι ο ρόλος σου’’! Λέω ‘’Δε μου πάει, είναι πολύ χάλια’’. Στο τέλος το έκανα και τα βρήκαμε με τον Φατσέα. Τον έφερα κι εγώ λίγο στα μέτρα μου, όμως, για να μπορέσω να τον αντέξω. Αυτή τη γλύκα που κατέληξε να έχει, εγώ δεν την είδα στο σενάριο. Αναγκάστηκα να τον κάνω εγώ πιο γλυκό, με μια αφέλεια. Είχα ανάγκη να τον κάνω συμπαθή στον κόσμο. Έβαλα κι εγώ την προσωπική μου σφραγίδα».

Οι ατάκες ήταν όλες μέσα στο σενάριο ή κάπου αυτοσχεδιάζατε κι εσείς;

«Οι περισσότερες ήταν εντός σεναρίου. Απλώς από ένα σημείο και πέρα, οτιδήποτε δεν ήταν λάθος μου χτυπούσε στο αυτί, δεν το ήθελα. Εκεί αυτοσχεδίαζα και το έκανα σε στυλ Φατσέα. Σε ολόκληρη τη σειρά μία μόνο σωστή φράση βγήκε από το στόμα του κι αυτή σκόπιμα».

Πολύς κόσμος αναρωτιέται πού βρίσκεται σήμερα η τηλεοπτική Ματούλα – κατά κόσμον Χαρά Σμύρου. Έχει εγκαταλείψει την υποκριτική;

«Έχει φύγει. Ζει στην Αμερική, παντρεύτηκε κι έχει κάνει δύο παιδιά. Το ‘’Καφέ της Χαράς’’ ήταν η πρώτη της τηλεοπτική δουλειά».

Ήταν άβολες οι ερωτικές σκηνές με μια τόσο νεαρή ηθοποιό;

«Δεν υπήρξε τίποτα σπουδαίο, ούτε φιλί δεν είχαμε. Δεν ήταν και τόσο μικρή, πάντως, έδειχνε μόνο! Ήταν μεγαλύτερη από τα άλλα παιδιά».

Τα χρήματα που κερδίσατε από τη σειρά ήταν ανάλογα της επιτυχίας της;

«Κανείς δεν ήταν ακριβοπληρωμένος, αλλά όλοι ήμασταν καλά. Έχουμε βγάλει και κάποια χρήματα από τις επαναλήψεις».

Φατσέας και Κουτρουμπάς είχαν ένα κοινό στοιχείο: Το άξεστο του χαρακτήρα τους. Σας έχει στιγματίσει αρνητικά αυτός ο τύπος άνδρα που υποδυθήκατε με διαφορά λίγων ετών;

«Όχι, ξέρεις τι συμβαίνει; Μάλλον τους κακούς χαρακτήρες του υποδύομαι καλύτερα από ό,τι άλλους. Είναι πιο εύκολο για μένα. Το αγαπάω, μου βγαίνει κάποιες φορές, είναι εκτόνωση. Ίσως είναι κρυμμένο μέσα μου το στοιχείο του… μαλάκα που λέγαμε πριν».

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι να δουν αν μ’ έχουν χώσει φυλακή»

Δε νιώθετε πως αυτοί οι δύο χαρακτήρες υποτιμούσαν λίγο τη γυναίκα;

«Ναι, ειδικά ο Φατσέας. Ο Κουτρουμπάς όχι και τόσο… Την κουμπάρα –την κατά κόσμον σύζυγό μου- την είχε απωθημένο! Καλύφθηκε, βέβαια με τη Σιλβή και έζησε αυτό που λένε πως ‘’άλλο η γυναίκα μου και άλλο όλες οι υπόλοιπες’’… (γέλια)».

Ποτέ δεν σας είδαμε σε ρόλους Ζεν Πρεμιέ, ωστόσο είχατε δίπλα σας πολύ ωραίες γυναίκες…

«Έχω παίξει με πολλές ωραίες γυναίκες. Αλλά δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Οι ρόλοι του Ζεν Πρεμιέ δε μου άρεσαν ποτέ. Παραδέχομαι, όμως, ότι ζήλευα γιατί ως αρσενικό ήθελα να είμαι ο… γαμάω»!

Ήσασταν από εκείνος που θέλατε να συνεχιστούν τα «Μαύρα Μεσάνυχτα»;

«Φυσικά, όλοι ήμασταν. Ίσως ο Πάνος Κοκκινόπουλος κρατούσε κάποιες αντιστάσεις, είχε κουραστεί. Εμείς τον παρακαλάγαμε. Ήμασταν ωραία παρέα, περνούσαμε καλά, είχαμε άλλη σχέση. Τον αδερφό μου, ας πούμε, τον Θράσο Κουτρουμπά, τον υποδύθηκε ο Στέλιος Μάινας που μας έχει παντρέψει με τη Μπέσσυ.

Ήταν απ’ τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα στον χώρο, παίζαμε μαζί στο ‘’Λούφα και Παραλλαγή’’ του 1984. Ο ρόλος μου ήταν τέτοιος που δεν με βλέπατε και συνέχεια. Ευτυχώς εκείνη την περίοδο έπαιζα και στο ‘’Χαρά Αγνοείται’’ και ήμουν απασχολημένος. Και λέω ‘’ευτυχώς’’ γιατί αν καθόμουν σπίτι μου και απλώς έβλεπα τα επεισόδια θα μου κόστιζε πολύ».

Ποιον χαρακτήρα θα θέλατε να είχατε υποδυθεί αν όχι τον Αποστόλη;

«Αυτόν του Λάζαρου, του μπράβου, που υποδύθηκε εξαιρετικά ο Βασίλης Ρίσβας».

Ήμουν σίγουρη ότι θα μου λέγατε κάποιον απ’ τους δύο μπράβους!

«Το’ χω! Και οι δύο μου άρεσαν πολύ, αλλά νομίζω στον Λάζαρο θα τα κατάφερνα καλύτερα από ό,τι με τον ρόλο του Ζαν Κλοντ».

Υπάρχει κάποιος χαρακτηριστικό του Γεράσιμου που ο κόσμος δεν θα πίστευε ποτέ πως θα είχατε;

«Υπάρχει. Αλλά δε μπορώ να πω τι είναι! (γέλια)».

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι να δουν αν μ’ έχουν χώσει φυλακή»

Πιστεύετε πως ο φακός σας αγαπάει;

«Πιστεύω πως ναι. Παρότι εγώ βλέπω το αντίθετο, το γεγονός πως οι άλλοι μου λένε πως πράγματι με αγαπάει, ίσως ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα.

Ξέρεις κάτι; Η σχέση με τον φακό είναι σχεδόν ερωτική. Είναι σα να κοιτάς μια ωραία γκόμενα και να ξέρεις ότι σε κοιτάει κι αυτή. Φλερτάρεις. Στον φακό και τη φάτσα μου χρωστάω πολλά».

Είστε ιδιαίτερη φυσιογνωμία…

«Έχω σκατόφατσα, πώς να το κάνουμε; Στα 20 μου δεν ήμουν έτσι, ήμουν ένας μπούλης και μισός. Είναι εγκληματική η φάτσα μου, το ξέρω. Είναι το βασανάκι μου, γιατί με γνωρίζουν παντού. Δεν υπάρχει αυτό που ζω. Με έχουν φωνάξει ‘’Φατσέα’’ μέσα από φιμέ τζάμια αυτοκινήτου περνώντας από ένα χωριό έχω από την Αράχωβα. Και αναρωτιόμουν ‘’Μα πού στο διάολο με είδε;’’.

Τα ίδια και στο καρναβάλι της Πάτρας, είχα 8 περούκες, 32 καπέλα, 4 μύτες ψεύτικες και φωνάζανε ‘’Γεια σου ρε Φατσέα’’! Τι άλλο να κάνω δηλαδή; Μόνο ο πλαστικός με σώζει με αυτή τη φάτσα».

Σας έχουν πλησιάσει γυναίκες επηρεασμένες από κάποιον ρόλο σας;

«Ε… ναι. Το αντιμετωπίζω με χιούμορ. Κατάλαβα ότι αν δεν ήμουν αυτός που είμαι θα με είχε γραμμένο… να μην πω πού. Ήρθε απλά να μιλήσει και να φλερτάρει με αυτόν που βλέπει στην τηλεόραση».

Μήπως τελικά οι γυναίκες έχουν χάσει λίγο τον ρόλο τους;

«Όχι ερήμην τους. Τους δώσαμε κι εμείς χώρο, κάναμε πίσω».

Η αλήθεια είναι τις περασμένες δεκαετίες ο άντρας ήταν αυτός που διεκδικούσε.

«Κι αυτό ήταν καλό»;

Ε, δεν ήταν; Θα σας άρεσε να έρθει μια γυναίκα να σας μιλήσει πρώτη αν δεν υπήρχε η κυρία Μάλφα;

«Αν δεν υπήρχε η κυρία Μάλφα, ναι, θα μου άρεσε μια χαρά! (γέλια)».

Και σας είχα για πιο παραδοσιακό…

«Είμαι, αλλά γιατί να μην με… ξεκουράσει κι εκείνη; Μόνος μου να κυνηγάω το θήραμα;».

Τη σύζυγό σας έχει τύχει να τη φλερτάρουν μπροστά σας;

«Δεν έχει γίνει κάτι ακραίο –που να με φέρει σε δύσκολη θέση-, ήταν πολύ διακριτικό φλερτ. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη, το χειρίστηκε μόνη της. Εγώ απλώς ήμουν σε… επιφυλακή! Ξέρεις, μη χρειαστεί να παρέμβω».

Τι θαυμάζετε περισσότερο σε εκείνη;

«Έχει μια οξυδέρκεια ‘’αντρική’’, ένα ιδιαίτερο μυαλό. Δεν έχει πολλά από αυτά τα γυναικεία ‘’κουσούρια’’ που κάποια στιγμή σε κουράζουν. Είναι ένας άνθρωπος που μπορώ να βλέπω ερωτικά και ταυτόχρονα να τον βλέπω και σα φίλο».

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι να δουν αν μ’ έχουν χώσει φυλακή»

Δεν περνάει αυτό με τα χρόνια;

«Δεν περνάει, αντικαθίσταται. Το ερωτικό πάθος του πρώτου καιρού εξασθενεί και τη θέση του παίρνουν άλλα πράγματα, πιο δυνατά. Μετά υπάρχει αγάπη. Βλέπεις ένα κορμί που το αγαπάς πολύ, που θες να το αγγίξεις, που θες να το χαϊδέψεις, που θες να το φιλήσεις».

Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που κάνει έναν άντρα αρσενικό και μια γυναίκα να αποπνέει θηλυκότητα;

«Τον άντρα τον κάνει η μπέσα του. Αυτό είναι που λείπει και από τους άντρες αλλά και από τις γυναίκες. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται πια να τηρήσουν τον λόγο τους και τις σχέσεις τους. Όσον αφορά στη γυναίκα, θηλυκό με την παραδοσιακή έννοια της λέξης την κάνει το νάζι της. Ένα κράμα στοιχείων, λίγο ευαισθησία, λίγο χαριτωμενιά, λίγο να την προσέξεις να μην πάθει τίποτα».

Ποια Ελληνίδα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά;

«Αυτό όλο το είχε πολύ έντονα η Αλέκα Παΐζη. Την είχα γνωρίσει μεγάλη, περίπου 80 ετών. Και σχεδόν τη φλέρταρα! Εκείνη μου το ‘’γέννησε’’ αυτό. Έγινα χώμα μπροστά σε αυτό που απέπνεε. Έδινε την εντύπωση πως είχε ανάγκη από προστασία. Ήταν ντελικάτη και τόσο ευαίσθητη που σε έκανε να νιώθεις πολύ άντρας».

Έχετε αρχίσει να προβληματίζεστε σχετικά με τους άντρες που πλησιάζουν τις κόρες σας;

«Το’ χω αυτό. Αλλά δόξα τω Θεώ έχουμε καλά παιδιά με τη Μπέσσυ. Δεν έχει τύχει να ανακατευτώ μέχρι στιγμής αλλά το θέμα αυτό είναι από αυτά που λέω πως μπορούν να με βγάλουν από τα όριά μου…».

Και ο γιος;

«Αυτός με ανησυχεί για άλλο λόγο. Είναι πιο μικρός, 12 χρόνων. Είναι ένα παιδί που σέβεται υπερβολικά τον άλλο σε σημείο που του λέω ‘’Χαλάρωσε, κοίτα να περάσεις κι εσύ καλά, όχι μόνο οι άλλοι’’. Η μεγάλη μου ανησυχία, όμως, είναι να μην ακολουθήσει κι αυτός την ίδια δουλειά. Και ο γιος ηθοποιός; Είμαστε ήδη τέσσερις ηθοποιοί στο σπίτι, βαριέμαι».

Είναι πιο εύκολα τα πράγματα για τις κόρες σας, έχοντας πίσω τους δυο γονείς που είναι χρόνια στο επάγγελμα;

«Φέτος τελειώνουν τη σχολή τους. Το χειρίζομαι από απόσταση γιατί μέχρι στιγμής η παρουσία μου μάλλον κακό τους έχει κάνει στη δουλειά. Ας πούμε μια σχολή που είχαν διαλέξει αρχικά, δεν ήθελε να τις πάρει και τις δύο. Μας είπαν ‘’Είναι υπερβολή να πάρουμε και τα δύο παιδιά του Σκιαδαρέση, θα πάρουμε το ένα’’. Και στο τέλος δεν πήγε καμία από τις δύο.

Δε θα μπορούσα εγώ ποτέ να διαλέξω ποια θα πάει και ποια θα μείνει εκτός. Και σε δουλειές έχει τύχει να τις αντιμετωπίσουν περίεργα λόγω ονόματος. Αλλά είμαι περήφανος γι’ αυτές γιατί ό,τι έχουν πετύχει μέχρι στιγμής, το έχουν πετύχει χωρίς τη βοήθειά μας».

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι να δουν αν μ’ έχουν χώσει φυλακή»

Υπάρχει κάποια συνεργασία που δεν θυμάστε ευχάριστα;

«Ναι. Λίγες φορές έχω βγει έξω από τα όριά μου. Συνήθως είμαι ψύχραιμος. Τιμώ τις συνεργασίες μου και ποτέ δεν έχω αφήσει δουλειά στη μέση. Κάποια στιγμή, όμως, κόντεψα  να πιαστώ στα χέρια, να δείρω άνθρωπο. Ήταν μια πολύ κακή συνεργασία. Έχω φτάσει σε σημείο να αδιαφορώ για τη δουλειά, να ντρέπομαι για τον εαυτό μου που δεν την υποστηρίζω όσο θα ’πρεπε. Αισθανόμουν ντροπή που ήμουν εκεί».

Με τη Μπέσσυ Μάλφα κλείσατε φέτος 20 χρόνια γάμου. Τι συμβουλή θα δίνατε στους νεότερους όσον αφορά στο πώς κρατιέται ένας γάμος;

«Δε δίνω συμβουλές, είναι χαμένος κόπος! Κανείς δεν έμαθε ποτέ τίποτα από τις συμβουλές. Εμείς από τη φύση μας είμαστε φτιαγμένοι να κάνουμε τις ίδιες μαλακίες μέχρι να πάρουμε το μάθημά μας. Γιατί να αλλάξει αυτό;».

Είστε από τους ηθοποιούς που προβήκατε σε σπατάλες τη «χρυσή» εποχή της τηλεόρασης;

«Έβγαλα χρήματα αλλά δεν τα χάλασα άσκοπα. Δεν έκανα ποτέ μεγάλη ζωή.  Δεν έχω καμία σχέση με τα οικονομικά και η Μπέσσυ είναι ακόμα χειρότερη. Είμαστε μια οικογένεια που χρειάζεται λογιστή οπωσδήποτε. Παρόλα αυτά, κατάφερα με τον ερχομό των παιδιών να κάνω κάποιες αλλαγές στο σπίτι και να αγοράσω ένα εξοχικό για την οικογένειά μου. Τώρα που το σκέφτομαι, βέβαια, σιγά την επένδυση. Όλο ΕΝΦΙΑ πληρώνεις».

Τη σύζυγό σας της είδαμε ως μέλος της κριτικής επιτροπής στο «Your Face Sounds Familiar». Ήσασταν υπέρ της παρουσίας της εκεί;

«Βεβαίως. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι μεταμορφώσεων, χωρίς αποχωρήσεις, που είχε να κάνει και με τη δουλειά μας. Δεν πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει μία τηλεόραση χωρίς τηλεπαιχνίδια ή ριάλιτι. Και η χαζοεκπομπή και το κουτσομπολιό χρειάζεται. Θα κάτσω να χαζέψω κι εγώ τέτοια προγράμματα, είναι μια ψυχαγωγία».

Εσάς σας έχει γίνει πρόταση να συμμετάσχετε σε κάτι τέτοιο;

«Όχι, ποτέ. Αλλά όταν έβλεπα το πρώτο Survivor, στο Mega, είχα πει ‘’Ναι, αυτό θα το παρουσίαζα’’. Το δεύτερο παραήταν ριάλιτι, δεν είχε να κάνει με την επιβίωση».

Είχατε δηλώσει πως η αναγνωρισιμότητα στο ξεκίνημα της καριέρας σας σάς τρόμαζε. Εξακολουθεί να συμβαίνει το ίδιο;

«Ναι, ακόμα με τρομάζει. Δεν την ήθελα ποτέ ούτε την επεδίωξα. Έχω χάσει μια ιδιωτικότητα που μου άρεσε. Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως με ενοχλεί ο κόσμος που έρχεται να μου μιλήσει»…