wahlberg
Βρείτε μας στο

Βλέποντας τον τίτλο είμαι σίγουρος ότι περιμένεις να δεις ένα τρομερό κραξίδι στον κύριο Wahlberg. Ευτυχώς για εκείνον και περισσότερο για μένα, δεν θα το δεις. Ούτε το ακριβώς αντίθετο θα δεις. Αλλά κάτι κοντά στο αντίθετο. Πρώτον γιατί δεν θέλω να με δει στο δρόμο και να με πλακώσει στα μπουκέτα και δεύτερον γιατί δεν θέλω να το πάρει κατάκαρδα. Κάθε μέρα τον πετυχαίνω στη γειτονιά. Ας μην γίνουν άβολα τα πράγματα.

Λοιπόν που λέτε, με τον Mark συμβαίνει κάτι αξιοσημείωτο και σχετικά δύσκολο να εξηγηθεί. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στιγμή που να πει κάποιος για εκείνον «ΤΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΡΕ ΦΙΛΕ;». Ή έστω ένα «καταπληκτικός ο Wahlberg». Κι όμως, παρόλα αυτά, επιβιώνει για πλάκα στο Hollywood. Όχι μόνο γιατί σε μια ομάδα χρειάζονται και οι ρολίστες, οι χαμάληδες. Αλλά γιατί όντως έχει κάτι να προσφέρει ο κύριος με τα 8 αδέλφια και τα 3 ετεροθαλή επιπλέον. Τα αδέλφια του ξεπερνάνε για λίγο τις ρίζες του, αφού η σκούφια του έχει ολίγη από Ιρλανδία, από Αγγλία, από Σουηδία κι από Καναδά. Τουρλουμπούκι.

Ο Marky Mark, όπως είναι το παρατσούκλι του Wahlberg από την εποχή που ακολουθούσε για χάρη του αδερφού του τους New Kids On The Block, έφτασε στα 46 του να διαθέτει μπόλικο χρήμα, δόξα και να χαίρει της εκτίμησης όλων. Δεν πρόκειται να βρεις άνθρωπο να σου πει κακό λόγο για εκείνον. Όχι απαραίτητα γιατί είναι πάντα καλό παιδί. Αλλά γιατί ακόμα και στην τρέλα του είναι ειλικρινής. Μια τρέλα που του απέφερε 20 συλλήψεις από την αστυνομία μέχρι τα 15 του και μερικές μέρες στη φυλακή για σοβαρά αδικήματα

Mark Wahlberg: Πώς επιβιώνει στο Hollywood αυτός ο τύπος;

Έχοντας παρατήσει το σχολείο από τα 14 του, ο Mark είδε να του ανοίγονται εύκολα κάποιοι δρόμοι δόξας. Με τον εθισμό του στην κοκαΐνη να έχει τελειώσει, ανοίχτηκε στον χώρο της μουσικής και του modeling. Στα 21 του έβγαλε τραγούδι (το Good Vibrations) που κατέκτησε πρωτιά στο Billboard. Ένα χρόνο αργότερα ανακηρυσσόταν ως ο Χειρότερος Τραγουδιστής της Χρονιάς από το Rolling Stone. Το άλμπουμ του πάτωσε τόσο, ώστε παράτησε τη μουσική. Τότε «γνωρίστηκε» με την υποκριτική. Έχοντας στο βιογραφικό του και photoshoots για το Calvin Klein, πάλι βρήκε εύκολα τις διόδους για την άλλη πλευρά της βιομηχανίας του θεάματος. Σε αυτό το βιογραφικό θα διαβάσεις σήμερα συμμετοχή στο The Departed, το The Fighter και πρωταγωνιστικό ρόλο στο Lone Survivor. Α, είναι και ο λόγος που του αφιερώνουμε τούτες τις αράδες. Το All the Money In The World του Ridley Scott.

Πρόσθεσε σε όλα αυτά ότι θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται και στα Brokeback Mountain και Ocean’s Eleven. Στο πρώτο η παραγωγή τον αντικατέστησε με τον Damon. Στο δεύτερο αρνήθηκε ο ίδιος τον ρόλο γιατί δεν αισθανόταν άνετα με τις γκέι σκηνές. Αυτομάτως, έχουμε δύο εξαντλητικά αντιθετικές και συγκρουόμενες καταστάσεις της ζωής του. Δύο βασικές ερωτήσεις που να τον συνοψίζουν. Η πρώτη είναι πώς γίνεται η οικογένεια του να έχει τα ξακουστά μπεργκεράδικα Wahlburgers του Κονέκτικατ κι εκείνος να είναι «τούμπανος». Η δεύτερη ετέθη εξ αρχής. Πώς καταφέρνει να τρυπώνει σε σημαντικές ταινίες, ενώ κανείς δεν έμεινε εντυπωσιασμένος από ερμηνεία του;

Mark Wahlberg: Πώς επιβιώνει στο Hollywood αυτός ο τύπος;

Η απάντηση είναι απλή. Ο Mark Wahlberg είναι ένας τίμιος εργάτης. Δεν προκάλεσε ποτέ πρόβλημα στα γυρίσματα και ήξερε τι ρόλοι του αρμόζουν. Δοκιμάζει τον εαυτό του σε πράγματα όταν είναι ο ίδιος παραγωγός και κάνει ό,τι θέλει. Αλλά μπορεί να προσαρμοστεί σε όσα του ζητάνε άλλοι. Όπως ο Scott στην τελευταία ταινία. Εκεί όπου ο Mark ίσως και να πιάνει το ζενίθ του.

Σίγουρα του φέρθηκε καλά και η τύχη. Σκέψου μόνο πως μια μέρα πριν την 11η Σεπτεμβρίου είχε κανονίσει με φίλους να μπουν στο ένα από τα αεροπλάνα που έπεσαν στους Δίδυμους Πύργους. Τελικά, έκλεισαν ένα τσάρτερ για να μεταβούν σε ένα μουσικό φεστιβάλ.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Κάθε χρόνος που περνάει το σώμα του είναι όλο και πιο σφιχτό. Όλο και πιο «φωτοσοπαρισμένο». Αν δεις το πρόγραμμα γυμναστικής του θα χάσεις 500 θερμίδες και μόνο που το βλέπεις. Το επίπεδο της ερμηνείας του δεν έχει αλλάξει δραματικά. Έχει αλλάξει πολύ η οπτική του για την ζωή και φυσικά η ηλικία του. Όπως και να το κάνουμε η ωρίμανση έρχεται χωρίς να την κυνηγήσεις. Και ο Wahlberg μοιάζει να γνωρίζει πως αξιοποιείται αυτό στις ταινίες του. Πετυχαίνει το δικό του άρτιο, το δικό του ταβάνι.