Adam driver
Βρείτε μας στο

Το 2015, όταν κυκλοφόρησε το The Force Awakens, πολλοί του «φόρεσαν» τον χαρακτηρισμό sex symbol. Λίγους μήνες μετά, εμφανίστηκε μια γάτα που έχει το ίδιο πρόσωπο και σχηματισμό αυτιών μ΄εκείνων. Αυτός ο οξύμωρος συνδυασμός πραγμάτων είναι ο Adam Driver. Ο άνθρωπος που έχει καθιερωθεί ήδη ως Kylo Ren, αλλά που το μυαλό των γυναικών τον έχει ακόμα στο μυαλό ως Adam Sackler από το Girls της Lena Dunham.

Ο 34χρονος Adam Driver έκανε ένα ξεπέταγμα από εκείνα που χαρακτηρίζονται ως απότομα. Αν το δεις καθαρά κυνικά και κρίνεις από την εξωτερική του εμφάνιση, δεν μιλάμε για ένα πρωταγωνιστικό πρόσωπο. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αν το ταλέντο του υπήρχε στο σώμα και το πρόσωπο του Ben Affleck θα μιλούσαμε για ιδανικό συνδυασμό. Όχι γιατί είναι κανένας άσχημος. Απλώς γιατί έχει έναν τόσο ιδιαίτερο σχηματισμό. Κάτι που βέβαια τον κάνει πιο μοναδικό από τους άλλους.

Η topless σκηνή του στο The Last Jedi ήρθε να εξηγήσει το γιατί τον ακολουθεί η ταμπέλα του πολύ σέξι άντρα. Κι ας μην ασπάζεται ο ίδιος μια τέτοια αντιμετώπιση. Είμαι σίγουρος ότι πολλές φορές, όταν κοιτάζει φωτογραφίες του από μικρότερες ηλικίες, θα κάνει το κλασσικό που κάνουμε όλοι. «Τι σκεφτόμουν ρε φίλε τότε και είχα αυτό το μαλλί;» θα αναρωτιέται. Μόνο που για τον Adam Driver η απορία θα είναι ακόμα πιο έντονη. Για πολλούς προσωπικούς του λόγους.

adam driver

Μπορεί με το Girls να είδε την πρώτη του δουλειά που του προσφέρει τέτοια αναγνωρισιμότητα. Μπορεί ο ρόλος του στο Girls να είναι σημαντικός γιατί η ικανότητα του επηρέασε τον τρόπο γραφής της Lena Dunham ως προς το δικό του κομμάτι. Όμως ο Adam Driver ξέρει πως για την επόμενη 5ετία θα φέρει στο πρόσωπο του τη μάσκα του Darth Vader. Θα είναι ο Kylo Ren. Μέχρι να ξεφτίσει η ανάμνηση. Ή – πιο πιθανό – μέχρι να επανασυστηθεί με μια ακόμα πιο ισχυρή υποκριτική ανάμνηση που θα δώσει στο κοινό. Όπως αυτή που έκανε στο Paterson του Jim Jarmusch και δεν εκτιμήθηκε δεόντως. Κατ΄αρχάς, όποιος ηθοποιός περνάει από την σχολή Jarmusch έχει αυτό το κάτι. Ένα κάτι που είναι πολύ. Και θα γίνεται περισσότερο τις φορές που θα έχει να διαχειριστεί τέτοιους ρόλους.

Ή τις φορές που θα υποβάλλεται σε δοκιμασίες. Όπως στο Silence. Για να ταιριάξει ως εικόνα με έναν χριστιανό μοναχό που βρίσκεται κυνηγημένος και δεν έχει να φάει, ο Driver έχασε 23 κιλά σχεδόν. 23 κιλά στο δικό του μπόι είναι σα να χάνεις 30. Έμεινε κυριολεκτικά κόκαλο και με αυτή την κάπως «τρωκτική» φάτσα του έδωσε στον ρόλο ένα νέο βάθος.

Ο Adam Driver είναι κάτι παραπάνω από ένας Kylo Ren

Το ότι θα γινόταν ηθοποιός δεν διαφαινόταν πουθενά στην παιδική ή εφηβική του ηλικία. Κι αυτό έχει τη σημασία του, γιατί τα τότε βιώματα του ήταν το ακριβώς αντίθετο της σημερινής του κατάστασης. Σαν το τότε να τον ώθησε στο τώρα. Ο γεννημένος στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια Adam Driver θέλησε να μιμηθεί τον Brad Pitt και στα 16 του έστησε ένα είδος fight club στο σχολείο του.

Συνήθισε και μυήθηκε στις πρακτικές της βίας και αναγνώριζε ότι αυτό κάποια στιγμή θα του βγει σε κακό. Η 11η Σεπτεμβρίου του προσέφερε μια καλύτερη ευκαιρία να αποδράσει από τον κύκλο της βίας. Παρά το γεγονός ότι κατατάχθηκε στο αμερικανικό ναυτικό μετά την επίθεση, ο Driver έζησε πράγματα που του έδειξαν τον δρόμο του. Μόλις αποστρατεύτηκε, ασχολήθηκε με την υποκριτική βρήκε τις ευκαιρίες του και παράλληλα έστησε έναν οργανισμό που προσφέρει ψυχαγωγία με θεατρικές παραστάσεις στους στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Μετά από μια 6ετία κατά την οποία αναπτύσσει τον δικό του μύθο, δύο πράγματα συνοδεύουν τον 34χρονο ηθοποιό. Πρώτον, αυτός ο ταυτόχρονα σταθερά ήρεμος και μεταβαλλόμενος συναισθηματικά τρόπος ομιλίας του. Και δεύτερον, ότι πάντοτε τα ρούχα του μυρίζουν όμορφα!