Ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας stand up κωμικός; (poll)
Βρείτε μας στο

Και εγένετο stand up comedy. Την τελευταία 5ετία η ελληνική σκηνή του stand up έχει πάρει ραγδαία αυξητικές διαστάσεις, με τα ονόματα που εμφανίζονται κάθε χρόνο να δημιουργούν μια τεράστια τάση. Το Youtube αποτέλεσε το μεγάλο στέγαστρο για τους νέους, κεφαλαιοποίησε την τεράστια αξία των παλιότερων και φτάνουμε σήμερα να μιλάμε για τουλάχιστον 50-60 πολύ γνωστούς στο χώρο.

Ο αριθμός μοιάζει μικρός, αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι. Μιλάμε για 50-60 ονόματα που θα γέμιζαν άνετα ένα μαγαζί 100 ατόμων. Μόνοι τους. Τέτοιοι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι για το ελληνικό κοινό. Ιδίως αν συνυπολογίσουμε ότι η πλειοψηφία των ηλικιών στους περισσότερους κυμαίνεται από 15 μέχρι 25 έτη. Ηλικίες δηλαδή που δύσκολα θα δουν μπόλικο χρήμα στη ζωή τους. Κι αυτό έχει την αξία του για την προσπάθεια των stand up κωμικών.

Στη λίστα που έχουμε φτιάξει θα δεις σχεδόν όλα τα μεγάλα και γνωστά ονόματα. Προσωπικά θα ήθελα να βάλω 2-3 ακόμα, αλλά μετά δεν θα είχαμε poll, αλλά τη λίστα του Σίντλερ. Ή λίστα για σούπερ μάρκετ.

Οι κορυφαίοι…

Ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας stand up κωμικός; (poll)

Σε αυτό το πάνω ράφι μπαίνουν αναμφίβολα τα δύο πιο βαριά χαρτιά. Οι δύο που στην ουσία έδωσαν το έναυσμα στους υπόλοιπους να ακολουθήσουν. Γιώργος Χατζηπαύλου και Λάμπρος Φισφής είναι οι «παλιοσειρές» και οι λίρες εκατό. Δεν θυμάμαι να έχω δει stand up τους που να μην έπεσα από την καρέκλα γελώντας. Ή που να μην έφαγα παρατήρηση για το γέλιο μου. Μαζί τους θα βάλω και άλλους δύο. Πιο νέοι αυτοί σαφώς. Αλλά είναι εγγύηση γι΄αυτό που θα σου προσφέρουν. Διονύσης Ατζαράκης και Μιχάλης Μαθιουδάκης έχουν εισάγει το δικό τους στυλ, έχουν βάλει πινελιές στα stand up τους που αποτελούν trademark και μοιάζουν να έχουν πολλές ιδέες.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Οι ανερχόμενοι…

Εδώ θα μπορούσαν να ανήκουν όλοι οι υπόλοιποι. Ή κάποιοι που βρίσκονται εδώ ίσως έπρεπε να βρίσκονται στην από πάνω κατηγορία. Αλλά για να φανεί ότι υπάρχουν σαφείς διαχωρισμοί, θα μπουν λιγότεροι. Σίγουρα ο Δημήτρης Χριστοφορίδης κι η Χρύσα Κατσαρίνη. Ο Δημήτρης είναι ένας φοβερά ξεκαρδιστικός τύπος, που έχει τσαλακώσει τον εαυτό του μέσα σε 3 δευτερόλεπτα. Η Χρύσα έκανε προσφάτως την πρώτη της ατομική stand up performance και ανεβαίνει σταδιακά. Στην κάστα αυτή θα τοποθετήσω δύο δικές μου προτιμήσεις. Ο ένας είναι ο Ηλίας Φουντούλης, με τον οποίο ούτως ή άλλως δε γίνεται να είμαστε αντικειμενικοί ως site. Και το βιβλίο του λατρέψαμε και συνέντευξη μας έδωσε. Ο έτερος Καππαδόκης είναι ο Θωμάς Ζάμπρας. Δίπλα στον Ατζαράκη βρήκε τον χώρο του και καθιερώνεται διαρκώς.

Οι «ήρεμες δυνάμεις»…

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται εκείνοι που δεν έχουν παίξει το παιχνίδι του Youtube και ασχολούνται αποκλειστικά με το έργο τους και αυτό που θα βγάλουν στη σκηνή. Ή αυτοί που τους μάθαμε ως ηθοποιούς και μετά έδειξαν την πιο stand up πλευρά τους. Όπως ο Δημήτρης Μακαλιάς. Ο οποίος μαζί με τον Φισφή διοργάνωσαν πέρσι και το τριήμερο φεστιβάλ stand up comedy. Ή όπως ο Ζήσης Ρούμπος. Από κει και πέρα ακολουθούν οι Βύρων Θεοδωρόπουλος, Κατερίνα Βρανά και καμιά δεκαριά ακόμα ονόματα που όπως προείπα, δεν θα βρίσκονται στο poll για να μην πλατιάσουμε.

Οι παλιοί…

Σίλας Σεραφείμ και Χριστόφορος Ζαραλίκος έχουν ένα τεράστιο παρελθόν στο αντικείμενο, ίσως το μεγαλύτερο απ΄όλους. Θα μπορούσαν να είναι στην ίδια κατηγορία με Φισφή-Χατζηπαύλου. Ο λόγος που δεν μπαίνουν είναι καθαρά υποκειμενικός. Είναι από εκείνα τα πράγματα που δεν ξέρεις να τα πεις με λέξεις, αλλά απλώς τα νιώθεις. Και θεωρείς ότι θα το καταλάβουν κι οι άλλοι.

Ο «μια κατηγορία μόνος μου»…

Ο Κώστας Μαλιάτσης είναι μια τέτοια κατηγορία. Πιθανότατα θα έπρεπε να τον τοποθετήσω πακέτο με τον Mikeius και τον Jeremy. Αλλά νομίζω ότι και οι 3 είναι περισσότερο Youtubers παρά stand up κωμικοί. Αν κάποιος το έχει περισσότερο ως αίσθηση είναι ο Μαλιάτσης. Χωρίς να με πείθει τρελά ως κωμικός. Το Cooking είναι μια άλλη κουβέντα. Επίσης, κάποιοι μύθοι χτίζονται περισσότερο πάνω στο θόρυβο που προκαλούν, παρά στην ουσία του πράγματος.

Ήρθε η στιγμή για την ψήφο σου!