Τζον Σίνα
Βρείτε μας στο

Ένα από τα πράγματα που θαυμάζω πάρα πολύ στα μέλη της βιομηχανίας του θεάματος στις ΗΠΑ, άρα ένα από τα λίγα πράγματα που θαυμάζω στις ΗΠΑ, είναι ότι δεν μένουν κολλημένοι σε ένα πράγμα. Αναζητούν μέσα τους το διαφορετικό και παλεύουν να μπορούν να σταθούν επάξια σε κάτι που κάνουν για πρώτη φορά. Στροφή καριέρας για όλη τους τη ζωή. Ένας τραγουδιστής γίνεται ηθοποιός, ένας ηθοποιός δοκιμάζεται στο τραγούδι. Η πιο «από το ένα άκρο στο άλλο» αλλαγή που βλέπουμε εσχάτως είναι αυτή ενός πρώην παλαιστή entertainment wrestling σε κωμικό από τους πολύ καλούς. Επιπέδου Γουίλ Φέρελ. Ο Τζον Σίνα ακολουθεί τα χνάρια του Ντουέιν Τζόνσον και αλλάζει την δημόσια εικόνα του.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι κίνητρα στέκονται πίσω απ΄αυτή την κίνηση, αλλά είναι σαφές ότι ο Τζον Σίνα εδώ και μια τριετία περίπου πάει να καθιερωθεί ως ηθοποιός και να σβήσει ολοκληρωτικά το παρελθόν του. Όχι γιατί ντρέπεται γι΄αυτό. Ίσα ίσα. Εξάλλου από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει παλαιστής. Το κατέκτησε όσο δεν πάει.

Απλώς δεν θέλει να συγχέονται αυτά τα δύο στο μυαλό του θεατή. Κι ας συμπεριλαμβάνονται και τα δύο στο θέαμα με την ευρύτερη έννοια. Κι ας χρειάστηκε στο WWE να εφαρμόσει τεχνικές υποκριτικής σε διάφορες περιπτώσεις. Αυτό που κάνει τώρα είναι μια εντελώς άλλη ιστορία.

Το 2017 τον βρήκε να έχει συμμετάσχει στο Daddy’s Home 2 και να είναι η φωνή του ταύρου Φερδινάνδου στο Ferdinand, ένα από τα καλύτερα κινούμενα της χρονιάς. Το 2018 τον φέρνει στο Blockers μια κωμωδία Σεθρογκενική, μια από τις χαρακτηριστικές new age κωμωδίες. Σε αυτό το τελευταίο είναι που θα ολοκληρωθεί το extreme makeover της δημόσιας εικόνας του Τζον Σίνα.

Από το trailer και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι ο Σίνα πατάει στα χνάρια του Τζόνσον και θέλει να μετατρέψει τον σωματικό του όγκο σε ευκαιρία για αυτοτρολάρισμα και αυτοσαρκασμό. Εξάλλου το ξύλο που έτρωγε από συμμαθητές του μέχρι τα 12 του έτη τον έμαθε καλά ένα πράγμα. Όσο κοκορεύεσαι για τα μούσκουλα σου, τόσο πιο πολλές ήττες θα γευτείς στη συνέχεια της ζωής σου.

«Να σέβεσαι τους πάντες. Ακόμα και τους εχθρούς και τους ανταγωνιστές σου» αναφέρει συχνά πυκνά.

Το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση του Σίνα είναι ότι δεν είναι απλώς ένας τύπος που προωθεί καλά τον εαυτό του. Δεν τον επιλέγουν γιατί το όνομα του θα κάνει buzz. Είναι – όπως και ο The Rock – ένας κύριος του εαυτού του. Αυτόνομος. Δημιουργεί ο ίδιος για να μάθει. Έχοντας και μια ομάδα ανθρώπων να τον βοηθούν σε αυτή την μετάβαση, ο 41χρονος Ιταλοκαναδοαμερικάνος κερδίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερους βαθμούς εκτίμησης.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Αν τον γνωρίζεις καλά, θα βλέπεις πως δεν είναι τυχαίο. Μιλάμε για έναν τύπο πολυπράγμονα, με πολλά ενδιαφέροντα. Πέρα από τα κλασσικά που είναι να παρακολουθεί κάθε είδους σπορ (μεταξύ των οποίων και το NASCAR), παίζει γκολφ, τρελαίνεται για τα ιαπωνικά anime και στον ελεύθερο του χρόνο δεν χάνει ευκαιρία να παίζει σκάκι. Α, είναι και νέρντουλας, με το Command and Conquer, ένα pc game, ενώ ξέρει να μιλάει πολύ καλά μανδαρίνικα.

Τζον Σίνα: Πως ένας wrestler γίνεται κωμικός ολκής και αλλάζει την εικόνα του

Με λίγα λόγια, ακονίζει με τόσους πολλούς τρόπος τον εγκέφαλο του, ώστε να μην ξέρεις από που θα σου έρθει. Με όποιον τρόπο και να τα βάλεις μαζί του, δύσκολα δεν θα βγεις ηττημένος. Είναι ένας survivor παντός πεδίου. Κι αυτό το έμαθε καλά όταν αποφάσισε να αφήσει το σπίτι του στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης για να πάει στην Καλιφόρνια και να γίνει bodybuilder. Τότε που για ένα διάστημα δεν είχε σπίτι και έμενε στο αυτοκίνητο του, ενώ έκανε το μπάνιο του στο γυμναστήριο που δούλευε.

Σήμερα η ζωή του είναι στο ακριβώς αντίθετο άκρο. Έχει ειδικό δωμάτιο σπίτι του όπου τα βράδια καπνίζει πούρα και παίζει πόκερ με φίλους, έχει συλλογή από αυτοκίνητα και μπορεί να αναλαμβάνει την παραγωγή των κινηματογραφικών του επιθυμιών. Επειδή έμαθε ότι είναι εύκολο να ξεφύγει το μυαλό, κρατάει ακόμα το Jeep Wrangler 1988, το πρώτο του αμάξι, για να του θυμίζει ότι  ταπεινότητα είναι το μεγαλύτερο προτέρημα για την εξέλιξη του.

Παρά το γεγονός ότι στα χρόνια που ήταν και οι δύο στο ρινγκ, ο Τζον Σίνα και ο Ντουέιν Τζόνσον είχαν μεγάλη κόντρα, ο πρώτος έμαθε πολλά πράγματα από την αντίληψη του δεύτερου. Και τώρα βρίσκεται σε μια κατεύθυνση που θα του προσφέρει την ίδια δημοφιλία που έχει ο The Rock. Λέτε μια μέρα να δούμε και για εκείνον ότι θα γινόταν υποψήφιος για Πρόεδρος των ΗΠΑ;