Τόμας Πρωτόπαπας
Βρείτε μας στο

Νομίζω πως ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου δεν είναι ο θάνατος αυτός καθαυτός. Είναι όμως να προλάβει να κάνει όλα αυτά που θέλει πριν πέσει η αυλαία της ζωής του. Υπό το καθεστώς αυτού του φόβου οδηγούμαστε σε μια ανελέητη βιασύνη.

Έτσι, αυτό που καταφέρνουμε είναι να μην προλαβαίνουμε να εκτιμάμε όσα περνάνε και να τα θεωρούμε ανούσια ή να μας μοιάζει ο χρόνος σαν ένα πετάρισμα βλεφάρων. Αν αυτό ισχύει για εμάς, φανταστείτε πως γιγαντώνεται για τους ανθρώπους που έχασαν νωρίς συγγενείς, φίλους, γονείς, παιδιά, συντρόφους. Ο Τόμας Πρωτόπαπας άφησε για τελευταία του εικόνα τη νεανικότητα του και «χάθηκε».

Εκείνη η μοιραία μέρα στις αρχές Μαρτίου έμελλε να είναι η αρχή για ένα φινάλε που κανείς δεν θα επέλεγε ούτε για τον χειρότερο εχθρό του. Το τροχαίο στην Αττική Οδό του αφαίρεσε  την πρώτη χορδή ζωής και από τότε για δύο μήνες του αφαιρούσε κι από μία. Ώσπου στις 21 Μαΐου του 2013 ο 25χρονος ηθοποιός κατέληξε.

Ο Τόμας Πρωτόπαπας πριν το ατύχημα

Τόμας Πρωτόπαπας: Η μοιραία μέρα που «κόπηκε το νήμα» της ζωής του

Παρά το γεγονός ότι η φιγούρα και το όνομα του έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό μέσα από τη σειρά Βασιλιάδες, ο Τόμας έγινε αγαπητός πολύ γρήγορα στον χώρο του και σύντομα και στο κοινό. Δεν είναι μόνο ότι έμοιαζε με κάτι λογοτεχνικούς ήρωες που με το βλέμμα τους αποκτούν αυτό που θέλουν. Είναι και ο τρόπος που συμπεριφερόταν, που μιλούσε στις συνεντεύξεις του. Απίστευτη καλοσύνη και ταπεινότητα.

Πριν εμφανιστούν οι Βασιλιάδες στη ζωή του, μόλις που είχε ξεκινήσει να κυνηγάει το όνειρο της υποκριτικής. Μόλις που είχε μετατραπεί σε όνειρο για εκείνον. Το 2011 ήταν που αποφάσισε να μαζέψει ό,τι οικονομίες είχε κάνει από το μόντελινγκ και να πάει στο Λος Άντζελες να κάνει μαθήματα. Πέρασε αρκετό διάστημα εκεί και όταν επέστρεψε, χρειάστηκε να κάνει 16 οντισιόν για να πάρει το ρόλο στους Βασιλιάδες. Έναν ρόλο που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει πολύ κόντρα και είχε δει ως πρόκληση αφού «είναι πολύ μακριά από μένα η συμπεριφορά του». Επιπλέον, αγάπησε αυτόν το ρόλο, παρά το ότι δεν πληρωνόταν.

Εκτός από την ηθοποιία και το μόντελινγκ, ο Τόμας είχε πάθος με το kick boxing και τα τατουάζ. Στο πρώτο αφιέρωνε πολλές ώρες την εβδομάδα. Το δεύτερο ήταν μια σχέση με το μέσα του. Κάθε τατουάζ του ήταν μια προσωπική ιστορία. Μια ιστορία που ο ίδιος την κοιτούσε και καταλάβαινε, χωρίς να καταλαβαίνουν οι άλλοι.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Το χρονικό του δυστυχήματος

Στις 18 Μαρτίου του 2013 ο Τόμας μπήκε στο Smart αυτοκίνητο του και κατευθύνθηκε προς τα στούντιο ΚΑΠΠΑ για γύρισμα, γύρω στις 8 το πρωί. Επρόκειτο για την εκπομπή Dr. Cook του Λουκάκου. Για να φτάσει εκεί, ο Τόμας Πρωτόπαπας μπήκε στην Αττική Οδό για να ακολουθήσει μια συνηθισμένη του διαδρομή. Σε κάποιο σημείο του δρόμου όμως ένα βαν της Αττικής Οδού συγκρούστηκε μαζί του. Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, το Smart πετάχτηκε στον αέρα και προσγειώθηκε πολλά μέτρα μακριά.

Η σύγκρουση και όσα προκάλεσε άφησαν τον Τόμας αναίσθητο. Από την πρώτη στιγμή που διακομίστηκε στο ΚΑΤ οι γιατροί είπαν ότι ήταν κλινικά νεκρός. Οι ελπίδες για να ανακάμψει ήταν ελάχιστες και αφορούσαν μόνο την οικογένεια και τους φίλους του. Για περίπου 2 μήνες οι γιατροί έκαναν καθημερινά εξετάσεις, του χορηγούσαν φάρμακα, πάλευαν να μην τον αφήσουν να υποκύψει και στα εγκεφαλικά που εμφανίζονταν, αλλά ο δρόμος αυτός δεν είχε γυρισμό.

Στις 21 Μαΐου ο Τόμας Πρωτόπαπας δεν άντεχε άλλο να παλεύει. Ύστερα από ένα διάστημα με μεταπτώσεις στην ελπίδα, και με μέρες που οι γιατροί πίστευαν ότι η αρτηριακή πίεση στον εγκέφαλο θα ηρεμούσε οριστικά, μια λοίμωξη ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στον οργανισμό του…