Τα 4 κορυφαία κόλπα του Μαγκάιβερ που μόνο αυτός θα μπορούσε να κάνει (Vid)
Βρείτε μας στο
Retro

Τα 4 κορυφαία κόλπα του Μαγκάιβερ που μόνο αυτός θα μπορούσε να κάνει (Vid)

Στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές στην Ελλάδα καθηλώνονταν μπροστά στις μικρές οθόνες, για να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες ενός αντισυμβατικού πράκτορα που δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο.

Για εφτά χρόνια, από το 1985 έως το 1992, ο Μαγκάιβερ, τον οποίο υποδυόταν ο Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον, έφερνε σε πέρας επικίνδυνες αποστολές στηριζόμενος όχι σε όπλα υψηλής τεχνολογίας και γκάτζετ φερμένα από το μέλλον αλλά στο πολυμήχανο μυαλό του και σε έναν… ελβετικό σουγιά.

Με έναν συνδετήρα και έναν καθρέφτη ο μικρός Θεός μπορούσε να ανατινάξει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, κάτω απ’ τη μύτη των αντιπάλων του. 4 πράκτορες του Menshouse θυμούνται το κορυφαίο κόλπο που είχε κάνει στη σειρά ο θρυλικός Μαγκάιβερ.

Τα 4 κορυφαία κόλπα του Μαγκάιβερ που μόνο αυτός θα μπορούσε να κάνει (Vid)

Μάκης Ρηγάτος

Ο μεγάλος βρίσκεται κλεισμένος και δεμένος σε ένα δωμάτιο με έναν τύπο δίπλα του που τρέμει σαν αμυντικό που (δεν) βλέπει τη μπάλα να έρχεται με 200 χλμ/ώρα πάνω του μετά από κανονιά του Ρομπέρτο Κάρλος. Δίπλα τους μια βόμβα με 17.000 καλώδια. Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε. Για να φτάσει στη βόμβα πρέπει πρώτα να λυθεί. Ο Μαγκάιβερ με μια κρεμάστρα καταφέρνει να βρει την αντίσταση από το ηλεκτρικό σώμα, να την τραβήξει, με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί και να καταφέρει έτσι να κόψει τα καλώδια με τα οποία ήταν δεμένος. Τα υπόλοιπα ήταν γι’ αυτόν παιχνιδάκι. Παίρνει τη βόμβα και με σουτ τριών πόντων τη στέλνει συστημένη στο αμάξι των κακών, το οποίο γίνεται συντρίμμια, κομμάτια. Και όλα αυτά πιο χαλαρά και απ’ τον Μπο στο Survivor.

Νικόλα Ακτύπης

Οι επιστήμονες λένε πως η σοκολάτα είναι υποκατάστατο του σεξ. Αυτό ισχύει, αν δεν βλέπεις Μαγκάιβερ, που έχει καλύψει τις σεξουαλικές του ανάγκες και την Λάκτα ή την ΙΟΝ του δεν την χρησιμοποιεί για να σβήσει τις… κάψες του. Πάντως, ακόμη κι αν δεν είσαι σεξουαλικά πειναλέος τύπος, μια μπάρα καλό είναι να την έχεις στην κωλότσεπη για μια ώρα ανάγκης. Στο κάτω κάτω της γραφής, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου κάτσει διαρροή θειικού οξέος αντί για κάτι πιο απλό, όπως το να τρέχει το καζανάκι. Μασώντας λοιπόν χαλαρά τη σοκολατίτσα σου για να πάρεις ενέργεια, κρατάς λίγη στην μπάντα την οποία βάζεις στην τρύπα από την οποία στάζει η κόλαση κι αφήνεις τη σουκρόζη και τη γλυκόζη να αντιδράσουν με το οξύ και να μετατρέψουν τα σάκχαρα σε μια γλοιώδη και σιχαμένη ουσία που θα σταματήσει την καταστροφή.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Τα 4 κορυφαία κόλπα του Μαγκάιβερ που μόνο αυτός θα μπορούσε να κάνει (Vid)

Κέλλυ Θάνου

Ο Μαγκάιβερ πρέπει να ανοίξει μια πόρτα που ζυγίζει όσο περίπου και ο Σακίλ Ο’ Νιλ. Κάποιος άλλος στη θέση του θα λύγιζε, εκείνος όμως ποτέ. Με ηρεμία που θα ζήλευε και ο Βασίλης Τσάρτας κατασκευάζει μία βόμβα χρησιμοποιώντας μία κάψουλα κρύας ζελατίνας που περιέχει μεταλλικό νάτριο, το οποίο αργότερα τοποθετεί σε ένα γυάλινο δοχείο γεμάτο νερό. Όταν η ζελατίνα διαλύεται στο νερό, το νάτριο αντιδρά βίαια μαζί του και προκαλεί ισχυρή έκρηξη, η οποία με τη σειρά της ανοίγει μια τρύπα στον τοίχο. Έτσι μπαίνει σαν κύριος, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει την πόρτα.

Τα 4 κορυφαία κόλπα του Μαγκάιβερ που μόνο αυτός θα μπορούσε να κάνει (Vid)

Ερρίκος Βούλγαρης

Ο Μαγκάιβερ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Μασάει; Όχι βέβαια. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος του την είχε πέσει και γιατί. Κάτι φύλακες νομίζω. Θυμάμαι όμως τι έκανε ο μάστορας για να αποσπάσει την προσοχή τους. Δημιουργεί στο καμπαναριό της εκκλησίας έναν μηχανισμό με δύο κεριά, ένα δερμάτινο λουρί από το πορτοφόλι μιας γυναίκας και μερικές κροτίδες. Το λουρί κρατά την κουδούνα της καμπάνας από τη μία μεριά. Αυτή, έχει κολλημένο πάνω της ένα αναμμένο κερί. Οι κροτίδες είναι κι αυτές κολλημένες στο εσωτερικό της καμπάνας. Το άλλο κερί βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο ώστε να κάψει το λουρί μόλις έρθει η ώρα. Μόλις αυτό συμβεί, η κουδούνα της καμπάνας απελευθερώνεται και η φλόγα του κεριού που βρίσκεται κολλημένο εκεί, πυροδοτεί τις κροτίδες. Από την έκρηξη, πετυχαίνει έναν εκκωφαντικό ήχο, με αποτέλεσμα να αποσπάσει την προσοχή των φυλάκων και έτσι κατορθώνει να αποδράσει σαν κύριος.