To top-5 των ταινιών δράσης που βγήκαν στα '90s (Pics & Vids)
Βρείτε μας στο
Retro

To top-5 των ταινιών δράσης που βγήκαν στα ’90s (Pics & Vids)

Τότε που οι ταινίες δράσης ήταν μέσα στην αφέλεια και την προχειρότητα και γυρίστηκαν κάτι διαμάντια και κάτι ένοχες απολαύσεις που τις θυμόμαστε μέχρι σήμερα.

Κάποιοι από εμάς κοιτάμε αυτό το κύμα νοσταλγίας που έχει προκύψει με τα ’80s και δεν μπορούμε να ταυτιστούμε πάρα πολύ. Κάποιοι από εμάς είμαστε παιδιά των ’90s και με έναν ιδιότυπο τρόπο ότι βγήκε εκείνη την δεκαετία το έχουμε πολύ ψηλά.

Ένα από τα πράγματα που αγαπάμε στην συγκεκριμένη δεκαετία είναι οι ταινίες δράσης της. Εκείνες οι αφελείς περιπέτειες που έβγαιναν και που σήμερα μπορεί να μοιάζουν παλιομοδίτικες και εντελώς β’ διαλογής αλλά αυτά ακριβώς είναι και τα στοιχεία που μας κάνουν να τις λατρεύουμε.

Αυτή η δευτεροκλασσάτη ποιότητα, αυτή η αγνή πρόθεση για δράση και περιπέτεια με απλοϊκούς χαρακτήρες και απλοϊκές υποθέσεις. Ούτε συμβολισμοί ούτε φιλοσοφίες, απλά δράση. Πάρτε ένα top-5 από εκείνες τις γαμάτες περιπέτειες να γουστάρετε:

5. Judge Dredd

To top-5 των ταινιών δράσης που βγήκαν στα '90s (Pics & Vids)

Πρόσφατα, μιλήσαμε για το Dredd που αποτέλεσε μια γαμάτη μεταφορά στον κινηματογράφο του θρυλικού χαρακτήρα κόμιξ. Πολλά χρόνια πριν ωστόσο είχε υπάρξει και αυτή η ταινία. Μια μεταφορά κόμιξ που μισήθηκε από τους ψαγμένους της εποχής που είχαν διαβάσει το κόμιξ αλλά αποτέλεσε τον ορισμό της ένοχης απόλαυσης για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Με Σταλόνε στις καλύτερες εποχές του να κάνει τον Δικαστή Ντρεντ, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι αυτή η ταινία ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές περιπέτειες των ’90s.

4. Broken Arrow

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

To top-5 των ταινιών δράσης που βγήκαν στα '90s (Pics & Vids)

Κρίστιαν Σλέιτερ εναντίον Τζον Τραβόλτα (ο Τραβόλτα είναι ο «κακός» της ταινίας) σε μια σύγκρουση με φόντο μια πυρηνική βόμβα που θα τα καταστρέψει όλα, ο «μάστορας» των ταινιών δράσης των ’90s, Τζον Γου πίσω από τις κάμερες και μια ταινία που όταν είχε βγει στους κινηματογράφους μας είχε προκαλέσει παροξυσμό. Μιλάμε για επικές καταστάσεις, όχι αστεία.

3. The Rock

To top-5 των ταινιών δράσης που βγήκαν στα '90s (Pics & Vids)

Εντάξει, είναι προφανές πως δεν θα μπορούσε να λείπει αυτή η ταινιάρα, ίσως και κάποιοι να εκνευριστούν που δεν μπαίνει στο νούμερο 1 εδώ που τα λέμε. Ο Σον Κόνερι σε έναν ρόλο που θα μπορούσε εύκολα να κάνει το «The Rock» μια εναλλακτική ταινία Τζέιμς Μποντ, ο Νίκολας Κέιτζ που τότε ήταν ακόμα σούπερ όνομα στο Χόλιγουντ και ένας badass Εντ Χάρις συγκρότησαν την τέλεια τριάδα για ταινία δράσης και το «The Rock» έγραψε ιστορία μιλώντας στις geek καρδούλες μας.

2. Speed

To top-5 των ταινιών δράσης που βγήκαν στα '90s (Pics & Vids)

Άλλη ταινιάρα που σε κρατούσε καρφωμένο στην οθόνη και δεν σε άφηνε να ξεκολλήσεις. Ο Κιάνου Ριβς πριν το Matrix, ο Ντένις Χόπερ που ξεκινούσε εκείνο τον καιρό να στήνει προφίλ κακού σε ταινίες και ένα τέλειο σεναριακό εύρημα: το λεωφορείο που αν έκοβε ταχύτητα θα σκοτωνόντουσαν όλοι και άρα έπρεπε να τρέχει διαρκώς και ανεξαρτήτως συνθηκών. Α, έπαιζε και η Σάντρα Μπούλοκ που επίσης ήταν ονοματάρα τότε. Εντελώς guilty pleasure!

1. Face Off

To top-5 των ταινιών δράσης που βγήκαν στα '90s (Pics & Vids)

Το απόλυτο έπος, ο ορισμός της ταινιάρας, ο Τζον Γου στην καλύτερη στιγμή της ζωής του. Αυτή η ταινία ήταν πολλά χρόνια μπροστά και με τους αφελείς διαλόγους της, την δευτεροκλασσάτη αλλά τόσο πορωτική δράση της και κυρίως, τις ερμηνειάρες του Νίκολας Κέιτζ και του Τζον Τραβόλτα, έγραψε ιστορία! Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο πρέπει να τις βλέπουν τα νέα παιδιά και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει ταινία δράσης πριν επιστρέψουν σε αυτές τις φλωριές που βλέπει η νεολαία μας σήμερα.