Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκαν ο «Νονός» και ο «Σωματοφύλακας»; (Pics)
Βρείτε μας στο
Retro

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκαν ο «Νονός» και ο «Σωματοφύλακας»; (Pics)

Από τους Κένεντι στις ταινίες «Godfather» και «Bodyguard»: Το διασημότερο και πιο πολυτελές σπίτι της Αμερικής – Αυτή είναι η τιμή ενοικίασής του…

Το Beverly Hills Μansion είναι από κάθε άποψη το πραγματικό «Αmerican dream» καθώς συνδυάζει τη φήμη και τις ανέσεις που το καθιστούν έναν επίγειο Παράδεισο για όσους έχουν την ευκαιρία να περάσουν λίγο χρόνο στο εσωτερικό του.

Το «παλάτι» του Μπέρβερλι Χιλς στο οποίο έχουν διαμείνει μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου αποτελεί το πιο διάσημο σπίτι της Αμερικής, το οποίο μάλιστα για να νοικιάσει ή να αγοράσεις κανείς πρέπει να είναι πρόθυμος να διαθέσει πολλά εκατομμύρια.

beverly-hills-mansion-1-500

Και ναι, τα αξίζει και με το παραπάνω.  Σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Γκόρντον Κάουφμαν με στυλ της δεκαετίας του 1920 και εμβαδόν 5.000 τ.μ. σε ένα κτήμα 15.000 τ.μ., η ιστορική αυτή κατοικία διαθέτει 29 κρεβατοκάμαρες και μπάνια, 3 πισίνες, γήπεδα τένις, αίθουσα κινηματογράφου, δικό της nightclub, τεράστιες κουζίνες και σαλόνια – playrooms.

Η έπαυλη με την κινηματογραφική ιστορία

Στο Beverly Hills Μansion έζησε ο Αμερικανός μεγαλοεκδότης Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ, μαζί με την γυναίκα που ερωτεύτηκε όσο καμία, Μαριόν Ντέιβις, ενώ εκεί πέρασαν το μήνα το μέλιτός τους οι Τζον και Τζάκι Κένεντι. Η φήμη που απέκτησε το πολυτελέστατο μέγαρο, όμως, δεν «χτίστηκε» μόνο από τους διάσημους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές του.

john-f-kennedy-and-jaquelyn

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Αν έχετε παρακολουθήσει τον θρυλικό «Νονό» και τον «Σωματοφύλακα» που χάρισε στη Γουίτνεϊ Χιούστον το ωραιότερο τραγούδι της καριέρας της, ξέρετε σίγουρα για ποιο πράγμα μιλάμε. Στο τεραστίων διαστάσεων οίκημα της Καλιφόρνιας πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων των δύο αυτών ταινιών, καθιστώντας το ένα από τα πιο γνωστά σπίτια στην ιστορία της Αμερικής.

godfather-500

Το 2007 βγήκε «στο σφυρί» για 165 εκατομμύρια δολάρια, με την τιμή του να πέφτει δραματικά μερικά χρόνια αργότερα, συγκεκριμένα το 2010, όταν ανακοινώθηκε πως η έπαυλη θα κοστίσει μόλις (;) 90 εκατομμύρια στον αγοραστή της. Τότε ανήκε στον μεγαλοδικηγόρο Λέοναρντ Ρος, ο οποίος κήρυξε πτώχευση τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Από το 2013 ενοικιάζεται για 600.000 δολάρια το μήνα, κερδίζοντας τον τίτλο του πιο ακριβού σπιτιού προς ενοικίαση στην ιστορία του Λος Άντζελες…