Το θρυλικό γυμνάσιο Degrassi: Η σειρά που μας μεγάλωσε
Βρείτε μας στο
Retro

Το θρυλικό γυμνάσιο Degrassi: Η σειρά που μας μεγάλωσε

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του '90, μια εφηβική σειρά από τον Καναδά έκανε πιο... ανέμελα τα μεσημέρια μας!

Πολύ πριν το «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» που πήρε τα μυαλά όλων των εφήβων της δεκαετίας του ’90 υπήρξε ο… κωμικός προπομπός του, το πρώτο σίριαλ που μας έβαλε μέσα σε μια παρέα εφήβων και μας έκανε να συμπάσχουμε μαζί τους.

Οι παλιοί σίγουρα θα αναστενάξουν με νοσταλγία καθώς θα το θυμούνται. Το όνομα αυτού: Degrassi Junior High!

Η καναδική σειρά που ξεκίνησε το 1987 και ολοκληρώθηκε το 1991 υπήρξε με διαφορά η πιο επιτυχημένη που παίχτηκε ποτέ στην αμερικάνικη χώρα και έθιξε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των παιδιών που πάνε σχολείο πολύ πριν το κάνει κάποια άλλη: οι ερωτικές σχέσεις των παιδιών, η δύσκολη επικοινωνία με τους γονείς, ακόμα και το bulling μπήκα στο κάδρο του «Degrassi Junior High»!

Το βασικό θέμα όμως του «Degrassi Junior High» ήταν η φιλία και το πως αυτή εξελίσσεται κατά τα σχολικά μας χρόνια. Παρά το γεγονός ότι η καναδική σειρά επένδυσε για τα καλά στο χιούμορ και το ανάλαφρο ύφος, αυτά τα χαρακτηριστικά της σήμερα την κάνουν μια πέρα για πέρα νοσταλγική ανάμνηση.

Το θρυλικό γυμνάσιο Degrassi: Η σειρά που μας μεγάλωσε

Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, όσοι μεγαλώσαμε με το «Degrassi Junior High» δεν γίνεται να μην το θυμόμαστε. Και αυτό γιατί αναπόφευκτα μας έρχεται στο μυαλό η εποχή που σαν μαθητές γουστάραμε όσο δεν πήγαινε αυτή την εποχή του χρόνου και κοιτώντας την εν λόγω σειρά να δείχνει τις περιπέτειες κάποιων… μεγάλων παιδιών δεν κρατιόμασταν να μεγαλώσουμε και να τα βιώσουμε και εμείς όλα αυτά.

Φυσικά, το σήμα-κατατεθέν της σειράς δεν ήταν άλλο από τους τίτλους αρχής:

Το θρυλικό γυμνάσιο Degrassi: Η σειρά που μας μεγάλωσε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Σήμερα, μπορεί οι περισσότεροι να μην θυμούνται την εν λόγω σειρά -που στην Ελλάδα τότε προβαλόταν με τον… ό,τι να’ναι τίτλο «Σκανδαλιές στο γυμνάσιο Ντεγκράσι»- αλλά δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως όσοι πρόλαβαν τόσο αυτό όσο και τα ««Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» χωρίστηκαν σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα.

Μπορεί πλέον το δίλλημα να έχει ξεπεραστεί και το «Μπέβερλι Χιλς» να έχει νικήσει αντικειμενικά αυτή την… μάχη αλλά εκείνη την εποχή το τι από τα δυο θα προτιμούσες φανέρωνα και πολλά για τον χαρακτήρα σου!

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, η σειρά ήταν όντως αξιαγάπητη τις πρώτες δυο σεζόν γιατί μετά άρχισε να το… χάνει λίγο. Οι πρωταγωνιστές άρχισαν να μεγαλώνουν και πιο «ενήλικες» (και καλά) σκοτούρες άρχισαν να ταλαιπωρούν την καθημερινότητά τους όπως τα ναρκωτικά και οι εγκυμοσύνες (και άρα τα διλλήματα για το αν είναι καλό πράγμα οι εκτρώσεις ή όχι…) και σιγά-σιγά φθειρόταν το κόνσεπτ.

Το θρυλικό γυμνάσιο Degrassi: Η σειρά που μας μεγάλωσε

Η επιτυχία της συγκεκριμένης σειράς ήταν τόσο μεγάλη που το 2001 υπήρξε η… επανεκκίνησή της με το όνομα «Degrassi: Τhe Next generation»! Μπορεί στην Ευρώπη να μην το είδε άνθρωπος αλλά στον Καναδά είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που παιζόταν μέχρι και το 2015! Σε αυτό εμφανιζόντουσαν (σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία προφανώς) μπόλικοι από τους πρωταγωνιστές της αυθεντικής σειράς, που πλέον είχαν γίνει πραγματικοί ηθοποιοί (άσχετα αν δεν έπαιξαν ποτέ άλλους ρόλους στην… πλούσια καριέρα τους).

Για κλείσιμο ένα βιντεάκι που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και αναφέρει που βρίσκονται σήμερα οι πρωταγωνιστές της ιστορικής σειράς: