Το πρώτο live sex show που έγινε στην Αθήνα και η αθώωση του στο «ερωτοδικείο»

Εν έτει 1983 με εισιτήριο 180 δραχμές και υπερθέαμα διάρκειας άνω των 7 ωρών. Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις...

Σωτήριον έτος 1983. Μαζί σου Ανδρέα για μια Ελλάδα νέα, «όλα τα μωρά στην πίστα» από τον ΛεΠα, ένα κλίμα γενικής (και Κλαδικής) ευημερίας οδηγεί σε ξέφρενα πάρτι, όπως αυτό του Λουκιανού στη Βουλιαγμένη.

Η χώρα προεδρεύει στην ΕΟΚ (κατά το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο) και νιώθει περισσότερο από ποτέ Ευρωπαία, όλα μοιάζουν να κυλούν… Ρόδα, τσάντα και κοπάνα.

Άρτος και θεάματα λοιπόν. Σε αυτό το κλίμα, η Αθήνα τολμά να θυμίσει (και) Άμστερνταμ, υπερβαίνοντας τα taboo στην κουλτούρα του σεξ, με τη διοργάνωση του πρώτου Live Sex Show στην ιστορία.

Ήταν Σεπτέμβριος (θα σας γελάσουμε αν συνέπεσε με τα γενέθλια του Κινήματος), με έδρα τον «ερωτικό» κινηματογράφο «ΕΛΙΤ» στην οδό Πειραιώς. Οι παραστάσεις ξεκινούσαν στις 4 το απόγευμα και μετά από το κυρίως «ορεκτικό» προβάλλονταν και δύο ταινίες πορνό. Μιλάμε για ένα υπερθέαμα που κρατούσε περισσότερο από 7 ώρες, έως τις 23.30.

Το εισιτήριο είχε 180 δραχμές (σα να λέμε σήμερα 0,53 ευρώ!) και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και το αθηναϊκό νέφος, ο κόσμος συνωστίζονταν στην Πειραιώς για μια θέση στον κινηματογράφο.

Για τις ανάγκες του sex show είχαν στρατολογηθεί οχτώ κορίτσια, προερχόμενα – εκτός από την Ελλάδα – από Αργεντινή, Αγγλία και Χιλή (ο Κομμουνισμός δεν είχε καταρρεύσει ακόμα…). Πρωταγωνιστούσαν όλες μαζί στα «νούμερα», ξεχωριστά ή σε διάφορους «συνδυασμούς», με έναν μόνο άνδρα. Έναν, αλλά (προφανώς) λέων…

Η Ελληνίδα (;) Ντανιέλα ήταν η σταρ των παραστάσεων. Παρουσίαζε ένα δύσκολο και… εξαντλητικό πρόγραμμα, με λεσβιακό «νούμερο» έχοντας παρτενέρ – όπως ισχυριζόταν – την αδερφή της.

Το show ξεκινούσε με αισθησιακό χορό των κοριτσιών για να ανάψουν ομαλά τα αίματα. Σταδιακά τα φώτα χαμήλωναν όλο και περισσότερο και από τα ηχεία ακούγονταν ερωτικοί αναστεναγμοί, «βρώμικα» ερωτόλογα και (ακόμα χειρότερα) παθιασμένα μουγκρητά.

«Ξέρουν να εκτιμούν τη δουλειά μας. Δεν μας βλέπουν σαν πόρνες, αλλά σαν αρτίστες», έλεγε η Αγγλίδα Γκλόρια, που είχε επίσης μεγάλο σουξέ στο κοινό, επιβραβευόμενη για το διάχυτο ενθουσιασμό και ερωτισμό της.

Το αθηναϊκό κοινό είχε (με το δίκιο του…) ενθουσιαστεί από την πρωτοτυπία του πράγματος. Οι εναλλαγές της «δράσης» με ή χωρίς την παρουσία του πρωταγωνιστή έθεταν σε «θέση μάχης» τους θεατές. Οι πιο θερμόαιμοι έμοιαζαν έτοιμοι να ορμήσουν…

Σε αυτή τη χώρα όμως τίποτε… προοδευτικό και δημιουργικό δεν στεριώνει! Η αστυνομία δέχθηκε αρκετές καταγγελίες από περίοικους για το «επαίσχυντο show», που προκαλούσε κοσμοσυρροή και κυκλοφοριακά προβλήματα στην οδό Πειραιώς. Ακόμα και για «προσβολή δημοσίας αιδούς» μέρα μεσημέρι καταγγέλθηκε από τους πλέον ξενέρωτους…

Έτσι, εστάλησαν δύο αστυνομικοί στο Σινέ ΕΛΙΤ, να παρακολουθήσου το sex show, ενώ κρίθηκε απαραίτητο να τους συνοδεύσει και ένας εισαγγελέας!

Η κατάσταση όμως είχε δρομολογηθεί και οι μηνύσεις οδήγησαν σε δίκη. Οι διοργανωτές του show δεν απέφυγαν το εδώλιο. Οι αστυνομικοί κλήθηκαν να καταθέσουν όσα είδαν και οι μαρτυρίες στο δικαστήριο αποτελούν μάλλον το καλύτερο μέρος του όλου happening.

Είναι ξεκάθαρο ότι όσα διαμείφθηκαν εκεί δεν έχουν πάρει τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία της αθηναϊκής διασκέδασης. Προς αποκατάσταση της αδικίας παραθέτουμε ορισμένους εξ’ αυτών.

«Είχαν γίνει ταύροι οι θεατές του ΕΛΙΤ και ήταν έτοιμοι να σκαρφαλώσουν στην σκηνή για να πάρουν μέρος στην πανδαισία του σεξ. Μάλιστα, ένας δεν άντεξε τον πειρασμό και άπλωσε το χέρι του. Χάιδεψε τα απόκρυφα μέρη της Αγγλίδας και τότε εκείνη του έδωσε δύο ναζιάρικα χτυπήματα στο πρόσωπο με τα ανεπτυγμένα στήθη της», κατέθετε ο αστυνομικός Δ. Δρίβας!

«Ούρλιαζαν σαν Ινδιάνοι οι θεατές. Και φώναζαν εν χορώ: κορμάρες μου, μανάρες μου, θα σαλτάρω να σε δαγκώσω, θα σε φάω ζωντανή», είπε ενόρκως ο άλλος αστυνομικός Π. Κοντογιαννάκης.

Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον έναν από τους αστυνομικούς «αν σκανδαλίστηκε από το θέαμα», το όργανο της τάξης, με παρρησία και θαρραλέα, στεντόρεια φωνή, προέταξε την καθαρή ανδρική του συνείδηση (μπροστά από το επαγγελματικό καθήκον): «Ασφαλώς και ερεθίστηκα από το θέαμα κύριε πρόεδρε».

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία και του «ερωτικού μπαλέτου», αράδιασε στην έδρα πολλά από τα περιοδικά πορνό που πωλούνταν στα περίπτερα, θέλοντας να  αποδείξει ότι το γυμνό κυκλοφορούσε πλέον ελεύθερα.

Σημαντική θεωρήθηκε η μαρτυρία μιας συζύγου χασάπη, που είχε πάει με τον άνδρα της στο sex show.

Κατέθεσε ότι το show ήταν «πολύ σεμνό» και όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο αν θα πήγαινε και την κόρη της στο ΕΛΙΤ, δεν κόμπιασε ούτε στιγμή: «Ασφαλώς. Εικονικά ήταν όλα και καθόλου τολμηρά. Οι Ελληνίδες έφεραν ένα φύλο συκής μπροστά τους και μικρότερο φύλλο οι ξένες».

«Αθώοι!», απεφάνθη μετά την εξέταση των μαρτύρων το δικαστήριο, αξιολογώντας σοφά την πληροφορία περί αδαμιαίας περιβολής.

Η δικαιοσύνη δεν επέβαλε τιμωρίες και το πρωτοποριακό sex show συνεχίστηκε για λίγο καιρό ακόμη, με τεράστια επιτυχία. Γιατί δεν συνεχίστηκε είναι το ερώτημα. Εδώ οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Πιθανόν, μετά από λίγο καιρό, να προσελήφθησαν και τα κορίτσια στο Δημόσιο…

Το ηθικό δίδαγμα βέβαια δεν αλλάζει. Τώρα ξέρετε που θα θέλατε να ταξιδέψετε στο παρελθόν, αν είχατε μια μηχανή του χρόνου. Τα πεπραγμένα στον κινηματογράφο «ΕΛΙΤ» τα βρίσκεις πλέον κι αλλού. Όσα συνέβησαν όμως στην αίθουσα της πιο cult δίκης στην Ελλάδα, μόνο εκείνοι οι τυχεροί μπορούν να καυχιούνται ότι τα έζησαν.