Πόσο καλά γνωρίζεις τον Jim Jarmusch;
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Πόσο καλά γνωρίζεις τον Jim Jarmusch;

Το Paterson κυκλοφόρησε σήμερα στις αίθουσες και σου δίνουμε ένα μετρίως δύσκολο κουίζ για τον πιο ανεξάρτητο σκηνοθέτη του αμερικανικού σινεμά. Τέτοιο κουίζ δεν θα ξαναματαβρεις ναούμ!

Είναι ο σκηνοθέτης που θα σου εξασφαλίσει ότι θα ρίξεις γκομενάκι αν τυχόν βρεθείς σε πάρτυ των ΕΑΑΚ ή της ΑΡΕΝ πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, γιατί τώρα η ΑΡΕΝ έχει φλωρέψει. Ακόμα κι αν βρεθείς σε μια παρέα που περιλαμβάνει κάποια ψαγμένη τύπισσα, ο Jim Jarmusch είναι το πασαπόρτι σου για να της τραβήξεις το ενδιαφέρον και να σε δει σωστά. Πέρα από την πλάκα, ο Jarmusch είναι ένας τρομερός σκηνοθέτης γιατί δεν επιχειρεί να κυνηγήσει το φαντεζί, δε μπουκώνει με εφέ τις ταινίες του. Αποτίει το συναίσθημα του για πράγματα που αγάπησε στην πορεία της ζωής του, για καταστάσεις που τον όμνυσαν στο πάθος και την αγάπη.

Η νέα του ταινία, το Paterson, που κυκλοφορεί σήμερα στις αίθουσες (στους κινηματογράφους Άστυ, Δαναό και Πτι Παλαί) είναι ένας φόρος τιμής σε εκείνους τους αφανείς – και δεν αφορά τη σχέση πατέρα και son – που τους παρασύρει το σφρίγος της ρουτίνας και χάνονται στα μονοπάτια της νύχτας για να απολαύσουν μια μπύρα και να βρουν τις χαμένες λέξεις. Όσο ο Adam Driver κάνει τον bus driver, εσύ δες τι ψάρια πιάνεις από τζαρμουσική τέχνη!