Χρυσές Σφαίρες 2017: Έγινε του La La Land

Το μιούζικαλ του Damien Chazelle είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει ό,τι κινείται σε επίπεδο βραβείων και στις Χρυσές Σφαίρες έκανε το πρώτο βραβειομάζωμα της χρονιάς.

Σε μια βραδιά που ευτυχώς ο παρουσιαστής της, ο Jimmy Fallon, αποφάσισε σοφά να μην μονοπωλήσει το ενδιαφέρον με τραβηγμένα αστεία – πέραν του καθιερωμένου μονολόγου στο ξεκίνημα – οι Χρυσές Σφαίρες απέδωσαν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και πάνω κάτω όσα αναμενόταν ότι θα συμβούν, με το La La Land του Damien Chazelle να μην αφήνει ούτε κοκαλάκι στους έτερους συναγωνιζόμενους σε κάθε κατηγορία που βρέθηκε.

7 υποψηφιότητες είχε η ταινία, με 7 βραβεία υπό μάλης έφυγαν τα μέλη της στο τέλος της βραδιάς. Οι 7 Σφαίρες μάλιστα είναι και ρεκόρ διοργάνωσης, αφού δεν έχει υπάρξει ταινία που να φεύγει με τόσες απονομές. Σκηνοθεσία, σενάριο, τραγούδι τίτλων, μουσική, Ά Ανδρικού για Κωμωδία-Μιούζικαλ (με τον Ryan Gosling να εξηγεί ότι πάλι τον μπέρδεψαν με τον Ryan Reynolds), Ά Γυναικείο για Κωμωδία-Μιούζικαλ και Καλύτερη Ταινία στην κατηγορία Κωμωδία-Μιούζικαλ ήταν τα μπόλικα βραβεία που πήρε το La La Land, για να καταστήσει σαφές ότι στα επερχόμενα Όσκαρ δεν θα δεχτεί τίποτα λιγότερο από τα ίδια.

Στα λοιπά και τηλεοπτικά, ο Billy Bob Thornton (ο μπαμπάς σας Χολιγουντιανά τσουτσέκια) πήρε το βραβείο Ά Ανδρικού σε δραματική σειρά για το Goliath και όχι να το πάρουμε πάνω μας, αλλά στα λέγαμε από καιρό. Το Atlanta επίσης συνέλεξε δύο βραβεία, το ACS: People vs O. J. Simpson συνέχισε το βιολί του μετά τα Emmy, το Night Manager πήρε 3 βραβεία (!), ενώ από τις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν ότι το Game of Thrones δεν πήρε ούτε ένα βραβείο και το Nocturnal Animals πήρε βραβείο στην λιγότερο πιθανή κατηγορία του. Ο Aaron Taylor-Johnson έκανε το ξεκίνημα στις απονομές στις Χρυσές Σφαίρες για τον ρόλο του στην ταινία του Tom Ford και αποτέλεσε τον μοναδικό επιζώντα.

Στην κατηγορία του δράματος τα δύο μεγάλα franchises, το Moonlight και το Manchester By The Sea, μοιράστηκαν τα βραβεία, με το πρώτο να παίρνει αυτό της Καλύτερης Δραματικής Ταινίας και το δεύτερο να επιχαίρει για το βραβείο Ά Ανδρικού στον Casey Affleck.

Τέλος, το ειδικό βραβείο Cecil Demille πήγε στην Meryl Streep για τη συνολική της προσφορά στην υποκριτική, με την ηθοποιό να εξάρει ως την ερμηνεία που την καθήλωσε τη στάση του δημοσιογράφου με κινητικά προβλήματα που προσέβαλε ο Donald Trump πριν από ένα χρόνο σχεδόν σε ομιλία του,

Αναλυτικά όλοι οι νικητές:

Καλύτερη Δραματική: Moonlight

Καλύτερη Κωμωδία-Μιούζικαλ: La La Land

Ά Γυναικείο Δράμα: Isabelle Huppert, Elle

Ά Ανδρικό Δράμα: Casey Affleck, Manchester by the Sea

Ά Γυναικείο Κωμωδία-Μιούζικαλ: Emma Stone, La La Land

Ά Ανδρικό Κωμωδία-Μιούζικαλ: Ryan Gosling, La La Land

Β΄Γυναικείο σε ταινία: Viola Davis, Fences

Β΄Ανδρικό σε ταινία: Aaron Taylor-Johnson, Nocturnal Animals

Σκηνοθεσία: Damien Chazelle, La La Land

Σενάριο: Damien Chazelle, La La Land

Animation: Zootopia

Ξενόγλωσσο: Elle (Γαλλία)

Καλύτερη Μουσική: Justin Hurwitz, La La Land

Καλύτερο Τραγούδι: City of Stars, La La Land

Καλύτερη Δραματική Σειρά: The Crown, Netflix

Καλύτερη Κωμωδία-Μιούζικαλ Σειρά: Atlanta, FX

Καλύτερη Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: The People v. O.J. Simpson: American Crime Story, FX

Καλύτερη Ηθοποιός σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: Sarah Paulson, The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Καλύτερος Ηθοποιός σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: Tom Hiddleston, The Night Manager

Καλύτερη Ηθοποιός σε δραματική σειρά: Claire Foy, The Crown

Καλύτερος Ηθοποιός σε δραματική σειρά: Billy Bob Thornton, Goliath

Καλύτερη Ηθοποιός σε κωμική σειρά ή μιούζικαλ: Tracee Ellis Ross, black-ish

Καλύτερος Ηθοποιός σε κωμική σειρά ή μιούζικαλ: Donald Glover, Atlanta

Β΄Γυναικείο: Olivia Colman, The Night Manager

Β΄Ανδρικό: Hugh Laurie, The Night Manager

Δες εδώ όλη την τελετή.