«Better Call Saul»: Το spin-off του «Breaking Bad» σε εκπλήσσει ευχάριστα!
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

«Better Call Saul»: Το spin-off του «Breaking Bad» σε εκπλήσσει ευχάριστα!

Η σειρά εστιάζει στον βίο του Saul Goodman έξι χρόνια πριν γνωρίσει τον Γουόλτερ Γουάιτ, όταν ακόμα ονομαζόταν Jimmy McGill και ήταν ένας άσημος δικηγορίσκος…

Ήξερα την ύπαρξή της όμως αρνιόμουν πεισματικά να την αρχίσω. Πάντα πίστευα πως τα spin –off είναι κατώτερα των προσδοκιών που γεννά η σειρά στην οποία βασίζονται πόσο μάλλον, όταν η «μαμά σειρά» είναι το Breaking Bad, ίσως η καλύτερη δραματική σειρά της δεκαετίας.

Ένα χειρουργείο και η αναγκαστική ακινησία που ακολούθησε ωστόσο έκαμψαν κάθε αντίσταση και το Better Call Saul μου απέδειξε πως ήρθε για να γράψει τη δική του ιστορία. Η σειρά εστιάζει στον βίο του Saul Goodman έξι χρόνια πριν γνωρίσει τον Γουόλτερ Γουάιτ, όταν ακόμα ονομαζόταν Jimmy McGill και ήταν ένας άσημος δικηγορίσκος που μετά βίας κατάφερνε να επιβιώσει.

«Better Call Saul»: Το spin-off του «Breaking Bad» σε εκπλήσσει ευχάριστα!

Και ενώ στο Breaking Bad παρακολουθήσαμε την μεταμόρφωση – με εξαιρετική επιτυχία – ενός μεσοαστού οικογενειάρχη της διπλανής πόρτας σε εγκληματία, στο spin-off βλέπουμε τον Jimmy McGill έναν εκ φύσεως απατεωνίσκο να προσπαθεί να περάσει στην άλλη πλευρά, να γίνει ένας έντιμος άνθρωπος. Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας για την ψυχή του Jimmy που καθηλώνει κι ας γνωρίζουμε όλοι την μελλοντική του εξέλιξη στον δικηγόρο χωρίς ηθικούς φραγμούς του Χάιζενμπεργκ.

Τον παρακολουθούμε στο ξεκίνημα της καριέρας του να προσπαθεί με δυσκολία να επιβιώσει αναλαμβάνοντας για ψίχουλα υποθέσεις ως δημόσιος συνήγορος. Άφραγκος διατηρεί ένα γραφείο λίγων τετραγωνικών στο πίσω μέρος ενός σπα και μέσα σε όλα φροντίζει τον αδελφό του, Chuck, καταξιωμένο δικηγόρο και συνιδρυτή μια μεγάλης δικηγορικής φίρμας , που ζει κλεισμένος στο σπίτι του όντας πεπεισμένος πως τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του προκαλούν πόνο αρρωσταίνοντάς τον.

Ο δρόμος του διασταυρώνεται με εκείνον του Mike Ehrmantraut , χαρακτήρα επίσης παρμένου από το σύμπαν του Βreaking Βad, ενός καθαρά τραγικού ήρωα που περνάει σταδιακά στη σκοτεινή πλευρά. Στα μεγάλα ατού της σειράς η κινηματογράφηση. Η φωτογραφία είναι εξαιρετική. Πλάνα λες κι είναι πίνακες του Έντουαρντ Χόπερ μαγνητίζουν και δημιουργούν αισθητικό αποτέλεσμα οικείο από το Βreaking Βad.

«Better Call Saul»: Το spin-off του «Breaking Bad» σε εκπλήσσει ευχάριστα!

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Το αχανές τοπίο της ερήμου είναι και εδώ παρόν, βράχοι, σκληρό φως, ακινησία με το σκηνικό να είναι και πάλι η Αλμπουκέρκη, στο Νέο Μεξικό. Η αισθητική είναι η ίδια, ο χώρος κοινός, και όμως η σειρά με έναν μοναδικό τρόπο δημιουργεί το δικό της σύμπαν. Οι ερμηνείες είναι εκπληκτικές με τον Bob Odenkirk ( Jimmy McGill) να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας κρατώντας λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στο κωμικό και τραγικό στοιχείο του ήρωα που ενσαρκώνει και να αποδεικνύει πως αν μη τι άλλο άξιζε να στηθεί πάνω του μια σειρά. Στο ίδιο επίπεδο κυμαίνεται και ο Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut), που με το βλέμμα και μόνο, δίνει βάθος ίσως στον πιο παραδοσιακό νουάρ χαρακτήρα της σειράς.

Είναι μόνος του ένας λόγος για να παρακολουθήσετε τη σειρά. Και το υπόλοιπο καστ εξαιρετικό με τον Michael McKean (Chuck McGill) να ξεχωρίζει. Είναι μια μαύρη κωμική σειρά με πλοκή που καθηλώνει χωρίς οι ρυθμοί να είναι καταιγιστικοί ισορροπώντας ανάμεσα στην κωμωδία και την αγωνία. Στο σενάριο τίποτα δεν γίνεται τυχαία, κάθε δράση πυροδοτεί μια αντίδραση οδηγώντας σταδιακά στην ηθική κατάπτωση του ήρωα. Δεν είναι τυχαίο πως τη σειρά υπογράφουν οι Vince Gilligan και Peter Gould δημιουργοί του Breaking Bad. Τον Απρίλιο του 2017 αναμένουμε τον τρίτο κύκλο.