Game of Thrones Update: Ξεκινάει να ζεσταίνεται η μηχανή της 7ης σεζόν
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Game of Thrones Update: Ξεκινάει να ζεσταίνεται η μηχανή της 7ης σεζόν

Άλλες χρονιές τώρα θα είχαμε ήδη ένα trailer να συζητήσουμε, μερικά spoilers να πετάξουμε. Τώρα τίποτα...Έτσι τουλάχιστον είχα γράψει πριν σκάσει μύτη το πρώτο trailer.

Η αναμονή είναι μια πολύ μεγάλη αρετή. Είναι γνωστό σόφισμα, αλλά ανήκε σε εκείνη την χορεία πραγμάτων που ξεφεύγουν στα βάθη της μνήμης και χρειάζονται ορισμένα γεγονότα να τις προωθήσουν. Καθόμουν κι εγώ χθες να γράψω ένα συνολικό θέμα για όσα αφορούν τον 7ο κύκλο του Game of Thrones, βασιζόμενος στο ότι δεν έχει βγει κανένα trailer ακόμα. Ώσπου γύρω στις 9 το βράδυ βγήκε. Και όσα είχα γράψει έπρεπε να αναπροσαρμοστούν. Δεν θα υποταχθούμε όμως κύριοι Whitewalkers. Το αρχικό κείμενο έλεγε τα κάτωθι.

Βρισκόμαστε κοντά στα μέσα Μαρτίου. Και δεν έχουμε τι να πούμε. Τίποτα χειροπιαστό. Τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα 24ωρα. Τα προηγούμενα έξι χρόνια ο Μάρτιος ήταν ο μήνας που είχαμε ένα κανονικό trailer, 2-3 teaser να έχουν προηγηθεί, θεωρίες επί θεωριών. Πασχαλιάτικο τραπέζι ήταν τα δεδομένα γύρω από το Game of Thrones. Η απόφαση του HBO να πάει την 7η σεζόν πιο κοντά στο καλοκαίρι, μας άφησε στεγνούς. Στην ουσία ο Μάρτιος είναι ο Ιανουάριος των προηγούμενων ετών.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο 7ος κύκλος είναι ο προτελευταίος της σειράς. Οι 73 ώρες που έχουν θέσει ως όριο οι σεναριογράφοι Μπένιοφ και Βάις απέχουν 13 από την ολοκλήρωση. Άρα τα μονόωρα επεισόδια της σεζόν θα είναι 7. Δεύτερο και γνωστό από καιρό είναι ότι η πρεμιέρα θα γίνει κάπου το καλοκαίρι. Συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπάρχει, αν και το IMDB μέχρι προσφάτως έλεγε για 25 Ιουνίου. Εν τέλει το πήρε πίσω και το μόνο hint είναι ένα tweet του Λίαμ Κάνινγκχαμ που παίζει τον Σερ Ντάβος. Αλλά κι αυτός ενώ έκανε λόγο για Ιούλιο, αναίρεσε ό,τι είπε.

Πάμε τώρα στο τι θα δούμε. Από την περασμένη Κυριακή κυκλοφορούν δύο βίντεο από τον λογαριασμό Ozofthrones στο Twitter, που είναι από την διαδικασία γυρισμάτων. Στο ένα από αυτά βλέπουμε το Oathkeeper, το σπαθί-παιδί της βαλυριανής λεπίδας του Νεντ Σταρκ. Στο άλλο βλέπουμε τη νέα Mad Queen, την Σερσέι, που στο τέλος της περασμένης σεζόν έκαψε τον High Sparrow και τα Σπουργίτια του, να στέκεται στο θρόνο της. Μπορεί να είναι δύο τυχαίες σκηνές, μπορεί όμως και να συνδέονται.

Νέα κυκλοφορία είναι και το επίσημο poster του 7ου κύκλου από το HBO, όπου γίνεται ξεκάθαρο ότι θα αφορά την Φωτιά και τον Πάγο. Δηλαδή την Καλίσι και τον Τζον Σνόου. Τίποτα δεν κρύβεται πίσω από αυτό, καμία νέα πληροφορία δεν έρχεται από την αφίσα.

Game of Thrones Update: Ξεκινάει να ζεσταίνεται η μηχανή της 7ης σεζόν

Αυτό που χρήζει αναφοράς είναι ότι ο Τζον Σνόου θα βρει ένα νέο σύμμαχο. Ο λόγος για την Άλις Καρστάρκ, κόρη του Ρίκαρντ Καρστάρκ, πιστού υπηρέτη του Νεντ Σταρκ και εν συνεχεία του Ρομπ. Πίσω στην 3η σεζόν είδαμε τον Τζέιμι Λάνιστερ να σκοτώνει τους δύο γιους του Ρίκαρντ κι εκείνον να ανταποδίδει με τον ξάδερφο του Τζέιμι. Ο Ρομπ θεώρησε την κίνηση του Ρίκαρντ ως προδοσία και τον αποκεφάλισε. Οπότε η Άλυς θα έχει αρκετή διάθεση εκδίκησης προς τον Τζέιμι. Δεν ξέρουμε στη σειρά τι διάθεση θα έχει προς τον Σνόου, αφού ο εναπομείνας αδελφός της Χάραλντ είχε ταχθεί με τον Ράμσι Μπόλτον, χωρίς να είδαμε στο Game of Thrones αν πέθανε στη Μάχη των Μπάσταρδων. Στο βιβλίο πάντως η Άλις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ώστε ο Σνόου να καθίσει στο θρόνο. Η ηθοποιός Μέγκαν Πάρκινσον θα την υποδυθεί και θα εμφανιστεί σίγουρα στο πρώτο επεισόδιο.

Η δεύτερη επιστροφή στο Game of Thrones πιθανολογείται ότι είναι του τελευταίο Direwolf της οικογένειας Σταρκ.

Η Νιμέρια είναι ο Λύκος της Άρια Σταρκ που τελευταία τον είδαμε πίσω στην 3η σεζόν, όταν και χωρίστηκε από την Άρια. Η τύχη του δεν διαλευκάνθηκε ποτέ. Ένα tweet του οργανισμού Instinct Animals for Film που διαχειρίζεται τους λύκους της σειράς, έδειχνε έναν από αυτούς με λεζάντα «back to work» και hashtag το #winteriscoming. Τώρα που η Άρια σκότωσε τον Γιάγκεν τον Πολυπρόσωπο/Απρόσωπο Θεό και επιστρέφει στα ευρύτερα του King’s Landing η παρουσία της Νιμέρια έχει την σημειολογία της. Επίσης, το γεγονός ότι ο Γουόλντερ Φρέι που τον σκότωσε η Άρια, βρίσκεται στα γυρίσματα του Game of Thrones, σημαίνει ότι μάλλον θα χρησιμοποιήσει το πρόσωπο του για να σκοτώσει τον επόμενο στη λίστα της.

Game of Thrones Update: Ξεκινάει να ζεσταίνεται η μηχανή της 7ης σεζόν

Τα τοπία και οι σκηνοθέτες

Από τη στιγμή που τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον Σνόου και την Καλίσι, τότε τρία βασικά τοπία θα παίξουν μπαλίτσα στην 7η σεζόν. Προφανώς η Βόρειος Ιρλανδία, για χάρη της οποίας άλλωστε πήγαν τα γυρίσματα πιο μετά και κατ΄επέκταση η έναρξη του κύκλου. Εκεί θα συγκεντρωθούν πολλοί από τους πρωταγωνιστές, που έχουν να τα πουν καιρό.  Πολύ πιο σημαντική βέβαια είναι η Ισλανδία. Κι όπου υπάρχει Ισλανδία υπάρχει χιόνι. Όπου υπάρχει χιόνι υπάρχουν Whitewalkers. Όπου είναι οι Whitewalkers βρίσκονται οι λαοί του Βορρά, με τον Σνόου να τους έχει ενώσει για να αντιμετωπίσουν τους θανατηφόρους Περιπατητές. Παράλληλα, αναμένουμε και την οριστική επιβεβαίωση για το ποιοι είναι οι γονείς του, το οποίο δεν αποσαφηνίστηκε 100% στο flashback της περασμένης σεζόν.

Δεύτερο μέρος είναι η Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα η Σεβίλλη, το Κάσερες, το Σαντιπόνθε, η Ζουμάια, το Μπέρμεο και το Αλμοδοβάρ ντελ Ρίο. Τοπία που σαφώς αφορούν την Καλίσι και θα αποτελέσουν το ορμητήριο της για την επίθεση στο King’s Landing. Στο Αλμοδοβάρ ντελ Ρίο μάλιστα υπάρχει ένα κάστρο, το Italica, από την ρωμαϊκή εποχή, όπου εικάζεται ότι ήταν το κάστρο που οι Ταργκάριενς εκπαίδευαν τους δράκους.

Το ενδεχόμενο να συναντηθούν η Καλίσι με τον Σνόου είναι πολύ πιθανό, αφού πίσω στον Οκτώβριο υπήρξαν φωτογραφίες τους μαζί από τα γυρίσματα.

Game of Thrones Update: Ξεκινάει να ζεσταίνεται η μηχανή της 7ης σεζόν

Game of Thrones Update: Ξεκινάει να ζεσταίνεται η μηχανή της 7ης σεζόν

Όσον αφορά στους σκηνοθέτες της 7ης σεζον, θα είναι οι: Τζέρεμι Ποντέσβα, Μάρκ Μίλοντ, Ματ Σάκμαν και Άνταμ Τέιλορ. Ο πρώτος είχε σκηνοθετήσει τα 2 πρώτα επεισόδια της 6ης σεζόν. Ο Μίλοντ τα No One και Broken Man. Ο Σάκμαν είναι πρωτάρης στη σειρά. Το παρελθόν του βρίσκεται σε επεισόδια για τις σειρές It’s Always Sunny In Philadelphia, Mad Men, Fargo και Ugly Betty. Τέλος, ο Τέιλορ επιστρέφει μετά τις πρώτες δύο σεζόν, έχοντας στο μεσοδιάστημα σκηνοθετήσει τις ταινίες Thor: The Dark World και Terminator Genisys, όπου έπαιζε η Εμίλια Κλαρκ.

Κι αφού κατάφερες να φτάσεις ως εδώ, δες το πρώτο trailer – που δεν αποκαλύπτει πολλά ως προς την πλοκή – και μάθε ότι η πρεμιέρα της 7ης σεζόν θα γίνει στις 16 Ιουλίου!