Good Fight: Το spin off του Good Wife κάνει raise στην «κληρονομιά» του
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Good Fight: Το spin off του Good Wife κάνει raise στην «κληρονομιά» του

Η Τζουλιάνα Μαργκούλις μπορεί να μην βρίσκεται πια στη θέση της, αλλά η Κριστίν Μπαράνσκι έρχεται για να την αντικαταστήσει επάξια.

Για 7 σεζόν η βραβευμένη δις με Emmy Τζουλιάνα Μαργκούλις έδειχνε τι σημαίνει να αναλαμβάνεις ένα τιμόνι από το πουθενά. Κι από κει που είχες αφήσει το δίπλωμα να σκουριάζει, να πρέπει τώρα να βρεθείς οδηγός σε μια διασταύρωση, με οχήματα να έρχονται από παντού. Το Good Wife ολοκλήρωσε τον κύκλο του τον περασμένο Μάιο, αλλά η μυθολογία της σειράς δεν είχε αφήσει ακόμα την τελευταία της πνοή. Ή πριν την αφήσει, την μεταλαμπάδευσε στο «παιδί» της. Όπου παιδί βάλε το The Good Fight. Πρόκειται για spin off σειρά που επικεντρώνεται στην Ντάιαν Λόκχαρτ (Κριστίν Μπαράνσκι) που καλείται να μιμηθεί την προκάτοχο της.

Όπως και η Αλίσια Φλόρικ, έτσι και η Λόκχαρτ είναι μια δικηγόρος μεγατόνων. Διαθέτει μια από τις πιο επιτυχημένες φίρμες στην Αμερική και προφανώς δεν χρειάζεται να κυνηγήσει καμία υπόθεση. Οι υποθέσεις της χτυπάνε την πόρτα. Η Λόκχαρτ δεν έρχεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη αναποδιά. Έρχεται αντιμέτωπη με τις επιθυμίες της μοίρας. Τη στιγμή που έχει αποφασίσει να αποσυρθεί και να χαρεί τα λεφτά που μάζεψε, ένα γεγονός της ανατρέπει κάθε σχέδιο.

Good Fight: Το spin off του Good Wife κάνει raise στην «κληρονομιά» του

Ο έμπιστος φίλος της Χένρι Ρίντελ βρίσκεται ένοχος για μια υπόθεση υπεξαίρεσης ενός τεράστιου ποσού. Ο οργανισμός του ήταν σαν αποθεματικό ταμείο συντάξεων, αλλά με ιδιωτική πρωτοβουλία. Σε αυτό το ταμείο υπήρχαν οι καταθέσεις της Λόκχαρτ, καθώς και καταθέσεις πολλών ανθρώπων που η ίδια έπεισε να εμπιστευτούν τα χρήματα τους εκεί. Όταν σκάει το σκάνδαλο, η Λόκχαρτ βρίσκεται στο επίκεντρο.

Χωρίς λεφτά, χωρίς δουλειά, με το σπίτι της να κινδυνεύει. Κανείς δεν προτίθεται να την προσλάβει με τέτοια φήμη πλέον, η εταιρεία που η ίδια ίδρυσε δεν τη δέχεται πίσω και όλα φαίνονται μη αναστρέψιμα. Στην ίδια μοίρα είναι και η Μάγια Ρίντελ που υποδύεται η Ρόουζ Λέσλι, η γνωστή Ιγκρίτ από το Game of Thrones. Ως κόρη του φερόμενου ως ενόχου δέχεται τη μήνη από πολλούς δικηγόρους και η καριέρα της ως συνήγορος φαντάζει βραχύβια.

Η πρόταση στην Λόκχαρτ από μια φίρμα που μαζεύει μειονότητες ως δικηγορικούς υπαλλήλους είναι η σανίδα σωτηρίας. Και μάλιστα έρχεται από έναν άνθρωπο που λίγα 24ωρα πριν είχαν έντονη διαμάχη στο δικαστήριο για χάρη των πελατών τους. Η Ντάιαν αποτελεί ένα πυρηνικό όπλο στο δυναμικό της νέας της δουλειάς. Τόσο γιατί φέρνει αυτή την αύρα και έχει δείξει ότι δύσκολα ηττάται, όσο και γιατί θέλει να έχει τον πρώτο λόγο. Κάτι τέτοιο σε μια εταιρεία που έχει ήδη διανείμει τους ρόλους κρίνεται ως ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί. Όσον αφορά στη Μάγια, βρίσκεται κάτω από τα φτερά της και παράλληλα ανακαλύπτει την σκευωρία που στήθηκε από τον θείο της και την μητέρα της εις βάρος του πατέρα της.

Good Fight: Το spin off του Good Wife κάνει raise στην «κληρονομιά» του

Η περίπτωση του The Good Fight θυμίζει αρκετά το Better Call Saul. Μια σειρά δηλαδή που ερείδεται από ένα σύμπαν, μεταπηδά σε νέα πλατφόρμα και στέκεται επάξια, ου μην και παραπάνω από το ύψος των απαιτήσεων.

Το σενάριο των Ρόμπερτ & Μισέλ Κινγκ με τον Φιλ Ρόμπινσον συνεχίζει το legacy του Good Wife. Στιβαρό, αναπτυσσόμενο με μια συγκρατημένη ταχύτητα, σε ορισμένα σημεία απότομο, σε άλλα νωχελικό, διαθέτει μια δοσολογία που εκ του αποτελέσματος πάντα, είναι στις σωστές αναλογίες. Η Κριστίν Μπαράνσκι παραμένει μια υποκριτική λατρεία. Ως μητέρα του Λέοναρντ στο Big Bang Theory είπε με έναν άκρατο κυνισμό την αλήθεια για τις ανθρώπινες συναναστροφές. Τα voice over της σε Simpsons και Bojack Horseman ανέδειξαν την δυναμική της φωνής της. Ειδική μνεία αξίζει και στην Ρόουζ Λέσλι, επειδή μετά από έναν ρόλο που την σημάδεψε για πολλά χρόνια – ίσως και ισόβια – είναι παραπάνω από ενδιαφέρον να δούμε πως εξελίσσεται σε ένα άλλο ύφος. Κυρίως, πως διαχειρίζεται το ότι πλέον δεν είναι ο 10ος τροχός της αμάξης. Είναι ο 2ος. Έχει ένα μεγαλύτερο εύρος για να δείξει που στέκεται υποκριτικά.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Bonus: Η εμφάνιση του Μάθιου Πέρι στο 3ο επεισόδιο της σειράς με ύφος μπαντασίλα απέναντι στην Μπαράνσκι.