Νύχτες πρεμιέρας: 8 ταινίες που θα δεν χάσουμε με τίποτα
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Νύχτες πρεμιέρας: 8 ταινίες που θα δεν χάσουμε με τίποτα

Το πιο δημοφιλές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας αρχίζει κάνοντας το σινεμά τον απόλυτο πρωταγωνιστή στην πόλη

Οι Νύχτες πρεμιέρας επιστρέφουν έτοιμες να υποδεχτούν για μια ακόμη χρονιά το κινηματογραφόφιλο κοινό από την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

12 μέρες, πάνω από 150 ταινίες και εμείς εδώ με έναν μικρό οδηγό για να μην χάσετε τις πρεμιέρες των σημαντικότερων ταινιών της χρονιάς αλλά και για να είστε εκεί στην προβολή των μικρών κινηματογραφικών διαμαντιών.

 Julieta

Είναι η ταινία έναρξης του φεστιβάλ. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει με την ιστορία μιας 50χρονης καθηγήτριας που μετά από μια τυχαία συνάντηση θα ταξιδέψει στο παρελθόν και στους ανοιχτούς λογαριασμούς που πρέπει να κλείσουν. Δε χρειάζεται συστάσεις.

Η Υπηρέτρια

Ο Chan Wook Park (ναι τον ξέρεις από το αριστουργηματικό Oldboy) καθηλώνει και πάλι με το ερωτικό θρίλερ «Η Υπηρέτρια». Η νεαρή Σούκι προσλαμβάνεται από έναν απατεώνα για να σαγηνέψει την Ιαπωνέζα αριστοκράτισσα Χιντέκο. Μεταξύ των γυναικών θα γεννηθεί ένα απρόσμενο πάθος και όλα θα ανατραπούν. Ανυπομονούμε.

Η Κόκκινη χελώνα

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Το αριστουργηματικό animation του Μίκαελ ντε Βιτ είναι μια συγκινητική ιστορία που βραβεύτηκε στις Κάννες και φέρει την υπογραφή του γιαπωνέζικου στούντιο Γκίμπλι. Ένας ναυαγός που προσπαθεί απελπισμένα να φύγει από το νησί στο οποίο βρέθηκε και μια χελώνα που συνεχώς καταστρέφει τη σχεδία από μπαμπού που φτιάχνει. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το πρώτο sold out του φεστιβάλ. Τα εισιτήρια για τις 26/9 ήδη εξαντλήθηκαν.

David Lynch: The Art Life

Ημιφωτισμένα υπόγεια δωμάτια, καπνοί από τσιγάρα, ένα vintage μικρόφωνο και ο Ντέιβιντ Λιντς με εξομολογητική διάθεση να μας ταξιδεύει στο παρελθόν του, στις εμπειρίες εκείνες που τον διαμόρφωσαν ως καλλιτέχνη, που τον έκαναν να περάσει στη σκοτεινή πλευρά. Σε ένα ονειρικό ντοκιμαντέρ μας παραχωρεί το προνόμιο να ακούσουμε τις πιο προσωπικές του ιστορίες. Θα είμαστε εκεί.

Μπλε Βελούδο

Το ραντεβού με τον Ντέιβιντ Λιντς είναι διπλό, αφού θα προβληθεί σε ψηφιακή αποκατεστημένη κόπια το κλασικό πλέον Μπλε Βελούδο σε επετειακή προβολή 30χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του. Ένα υποβλητικό θρίλερ, ένα κράμα έντονου μυστηρίου και ερωτισμού που ξύνει την εικόνα της ειδυλλιακής ηρεμίας της επαρχιακής Αμερικής. Κυρίες και κύριοι, καλωσήρθατε στον αλλόκοτο κόσμο του Ντέιβιντ Λιντς.

Εκείνη (Elle)

Το μαεστρικό θρίλερ του Πολ Βερχόφεν (Βασικό Ένστικτο) θα είναι η ταινία λήξης της φετινής διοργάνωσης. Κεντρικό πρόσωπο, η Μισέλ, η δυναμική επικεφαλής μιας εταιρείας βιντεογκέιμ που πέφτει θύμα βιασμού. Ωστόσο δεν θα καταρρεύσει, θα ανακαλύψει την ταυτότητα του βιαστή της και θα ξεκινήσει μαζί του ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού. Η σκηνή του βιασμού έχει κινηματογραφηθεί ώστε να προκαλέσει πραγματικό σοκ δήλωσε ο Βερχόφεν σε συνέντευξή του και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον πιστεύουμε.

Blair Witch: Η Επιστροφή

Το 1999 μια χειροποίητη ταινία τρόμου στοίχειωσε τη μεγάλη οθόνη και έγινε πόπ φαινόμενο. Δυο περίπου δεκαετίες μετά ο θρύλος της μάγισσας του Μπλερ ζωντανεύει ξανά, όταν μια ομάδα φοιτητών επιχειρεί να διασχίσει το δάσος Μπλακ Χιλς αναζητώντας ένα κορίτσι που εξαφανίστηκε εκεί.

Indignation

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του πολυβραβευμένου σεναριογράφου και παραγωγού Τζέιμς Σέιμους. Στη μικροαστική Αμερική του 1951 ο Μαρκ, ένας Εβραίος φοιτητής της εργατικής τάξης επαναστατεί ενάντια σε μια συντηρητική κοινωνία αποφασισμένος να κάνει τη διαφορά.