5 λόγοι για να ΜΗΝ δεις το «Fast & Furius 8»
Βρείτε μας στο

Το πρώτο «Fast and Furious» ήταν μια καλή ταινία για τα δεδομένα της. Όχι και κάνα αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου αλλά για τα δεδομένα της ήταν μια χαρά. Το δεύτερο «Fast and Furious» ήταν συμπαθητικό. Για σαββατόβραδο σε σπίτι φίλων με παρέα και χαβαλέ κτλ ήταν ό,τι πρέπει. Από το τρίτο και μετά άρχισε να χαλάει η φάση και να κουράζει. Ε, όταν φτάνουμε στο νούμερο 8 το θέμα έχει ψοφήσει…! Έλεος δηλαδή ρε μάγκες…

Εντάξει, θα μου πείτε ότι εφόσον το franchise πουλάει σαν τρελό και εφόσον έχει εκατομμύρια οπαδούς που αποδεδειγμένα θα γεμίσουν τις αίθουσες σε όλο τον πλανήτη φέρνοντας τρελά έσοδα στους παραγωγούς, οι τελευταίοι δεν είναι χαζοί να μην δίνουν συνέχεια στην σειρά.

Επειδή κάποιους όμως ούτε το πόσα πουλάει μια ταινία μας νοιάζει, ούτε πόσο hype κουβαλάει, ούτε πόσο πιστό κοινό έχει, θα το πούμε χωρίς φόβο και χωρίς πάθος: η σειρά ταινιών «Fast and Furious» είναι τόσο μέτρια που αντέχει μια, άντε δυο σίκουελ. Οι 8 ταινίες είναι προσβολή στην αισθητική μας.

Γι’ αυτό, για το καλό της παγκόσμιας ειρήνης και του σινεμά ΜΗΝ δείτε το «Fast and Furious». Πάρτε και πέντε καλούς λόγους:

Γιατί έχει πεθάνει ο Πολ Γουόκερ

5 λόγοι για να ΜΗΝ δεις το «Fast & Furius 8»

Θα περίμενε κανείς πως μόνο και μόνο από σεβασμό στον Πολ Γουόκερ που συνέδεσε το όνομά του με αυτή την σειρά ταινιών όσο κανένας άλλος, το franchise θα έβαζε τέλος. Και αυτό είναι μια διαπίστωση που μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από το αν είσαι φαν της συγκεκριμένης σειράς ή όχι. Και τελικά όχι μόνο το franchise δεν κλείνει αλλά ήδη έχει επεκταθεί ανά δύο ταινίες μετά τον θάνατο του πρωταγωνιστή της σειράς. Ε, λίγο ντροπή ρε μόρτηδες…

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Γιατί ΔΕΝ γουστάρεις τα αμάξια

5 λόγοι για να ΜΗΝ δεις το «Fast & Furius 8»

Ναι, είμαστε και εμείς εδώ. Εμείς όλοι που δεν γουστάρουμε τα αμάξια είτε είναι γρήγορα είτε είναι αργά είτε είναι φτιαγμένα είτε όχι, όπως και να έχει: ΔΕΝ τα γουστάρουμε. Και αν αυτή η σειρά ταινιών είχε κάτι να πει παλιά, τότε που ναι μεν αναπαρήγαγε την κουλτούρα των πωρωμένων με τα αμάξια αλλά είχε και μια στοιχειώδη υπόθεση, πλέον αυτό δεν υπάρχει. Πλέον η φάση είναι πάνω από όλα αμάξια (οκ, και ξύλο). Αν θες να δεις ταινία λοιπόν και όχι ένα μεγάλου μήκους διαφημιστικό αμαξιών, δες κάτι άλλο.

Γιατί ο Βιν Ντίζελ είναι πιο γραφικός και από την Σαντορίνη

5 λόγοι για να ΜΗΝ δεις το «Fast & Furius 8»

Ρε παιδιά τι να κάνουμε τώρα; Ο τύπος είναι ατάλαντος. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με ηθοποιούς του παρελθόντος όπως ο Σβαρτσενέγκερ ή ο Σταλόνε που ναι μεν στα ντουζένια τους έκαναν καριέρα αντίστοιχη του Ντίζελ αλλά ορισμένες ταινίες τους είχαν και πολλά πράγματα να πουν ενώ και οι ίδιοι πέρα από το εντυπωσιακό σώμα, κατά βάθος ήταν και καλοί ηθοποιοί. Αυτό με τον Βιν Ντίζελ ΔΕΝ συμβαίνει. Ο τύπος υπάρχει για να δυσφημεί την έννοια του ηθοποιού. Απλά δεν παλεύεται να βλέπεις ταινία με αυτόν.

Γιατί «θα πάει για Όσκαρ»

5 λόγοι για να ΜΗΝ δεις το «Fast & Furius 8»

Οι ιθύνοντες του δηλώνουν πως το Fast 8 θα είναι διαφορετικό από τα άλλα, μπορεί μάλιστα να πάει και για Όσκαρ! Εντάξει, δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση πως θα γίνει κάτι τέτοιο αλλά οι δηλώσεις αυτές είναι ενδεικτικές των προθέσεων: θέλουν να έχει πιο βάθος η ταινία και καλά. Σας το υπογράφω από τώρα: οι ψευτοσυγκινήσεις και η επιτήδευση θα πέσει σύννεφο. Όσοι λοιπόν βλέπετε τα Fast επειδή γουστάρετε guilty pleasures ξεχάστε το σε αυτό. Εδώ η ταινία θα πάρει σοβαρά τον εαυτό της. Το χειρότερο δηλαδή που θα μπορούσε να κάνει.

Γιατί σου αρέσει το καλό σινεμά

5 λόγοι για να ΜΗΝ δεις το «Fast & Furius 8»

Άπειροι οπαδοί ταινιών τέτοιου τύπου απευθύνονται σε εμάς τους υπόλοιπους ως «σνομπ» και «ψευτοκουλτουριάρηδες» και τέτοια. Λοιπόν, για να τελειώνουμε: ΝΑΙ ΡΕ, είμαστε κουλτουριάρηδες. Την βρίσκουμε με κανονικό σινεμά, όχι με μπούρδες. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, αυτών που θέλουν να βλέπουν ταινίες επειδή τους αρέσει το σινεμά και όχι επειδή θέλουν να βρίσκουν πρόφαση για να τρώνε ποπ κορν, για όνομα του Ταρκόφσκι και του Κιούμπρικ: ΜΗΝ ΔΕΙΣ ΤΟ «Fast & furius 8».