Το Ragnarok και ο Τελευταίος Jedi: Κινηματογραφικό mashup της εβδομάδας
Βρείτε μας στο

– Βγήκε την περασμένη Δευτέρα και μας έβαλε σε λίστα αναμονής. Το πρώτο trailer της τρίτης ταινίας Thor είναι η επιβεβαίωση για όσα έλεγαν τόσο ο Χεμσγουόρθ όσο και οι υπεύθυνοι της σειράς. Ότι το Ragnarok θα είναι η καλύτερη από τις τρεις. Η αλήθεια είναι ότι το σκέτο franchise του Thor δεν ήταν μέχρι τώρα το ίδιο επιτυχημένο με το Captain America και το Iron Man.

Στο Ragnarok, εκτός από το περιεχόμενο του μύθου, υπάρχει και κάτι άλλο που εισήγαγαν οι σεναριογράφοι και ο σκηνοθέτης. Ο Deadpool και το πως προωθήθηκε ενέπνευσαν τους ανθρώπους του Ragnarok. Γι΄αυτό λίγο μετά το καλοκαίρι είχε βγει ένα trailer προπομπός του τωρινού, με τον Thor να σπάει το πλαίσιο του σύμπαντος της Marvel.

– Μιας και αναφέρθηκε ο κύριος Deadpool στο Ragnarok, το Hollywood Reporter αναφέρει ότι ο Τζος Μπρόλιν συμφώνησε να κάνει τον villain στην δεύτερη ταινία. Συγκεκριμένα ο Μπρόλιν θα είναι ο Cable Guy Thanos και μάλιστα υπάρχει συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής για 4 ταινίες. Για τον ρόλο του Thanos υπήρξαν επαφές με τον Μάικλ Σάνον που βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στο Nocturnal Animals, τον Ντέιβιντ Χάρμπουρ από το Stranger Things, ενώ υπήρξαν πολύ επιδερμικές συζητήσεις με Ράσελ Κρόου και Μπραντ Πιτ.

– Η δεύτερη ταινία Star Wars, μετά το Force Awakens, το Last Jedi έχει επίσης το πρώτο του trailer. Μαζί με αυτό κυκλοφόρησαν και αρκετά στοιχεία για την ταινία. Κυρίως από τον Μαρκ Χάμιλ που κάνει τον Luke Skywalker. Για τον οποίο είπε ότι παίζει έντονα να περάσει στην σκοτεινή πλευρά. Αλλά το άφησε να αιωρείται για να σε φάει η αγωνία. Δεν είναι πάντως να τον παίρνεις στα σοβαρά μετά τη φάρσα που έκανε την Πρωταπριλιά. Τότε που ανάρτησε ένα βίντεο ως trailer της ταινίας, μόνο που ήταν στιγμές από τα γυρίσματα.

Το ίδιο το trailer έδωσε στοιχεία που περιβάλλονται από ερωτηματικά. Όπως αυτό το αντικείμενο που έχει γύρω του σπασμένα γυαλιά. Ή όπως ένας χάρτης με το σήμα των Jedi που κάποιος τον ακουμπάει.

Αυτό που πάντως δεν επιδέχεται πλέον ερωτηματικά είναι η σπέκουλα για την αποθανούσα Κάρι Φίσερ. Τον Μάρτιο λεγόταν ότι θα την δούμε στο Last Jedi. Τελικά, αποφασίστηκε ότι είναι καλύτερα να μη γίνει κάτι τέτοιο.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

– Ο Σιλβέστερ Σταλόνε αγρίεψε, αλλά δεν είναι για κάποια ταινία. Όπως αντιλήφθηκε ο Sly, η Warner Bros φέρθηκε με ατιμία απέναντι στην εταιρεία παραγωγής του Rogue Marble. Η εν λόγω είχε κάνει το Demolition Man και μετά η WB αγόρασε τα δικαιώματα, χωρίς να αποδώσει τα δέοντα χρήματα. Η συμφωνία έλεγε ότι αν το Demolition έφτανε τα 125 εκατομμύρια σε κέρδος θα είχε ποσοστό 15% και αυτό θα αυξανόταν κατά 2.5% για κάθε 75 εκατομμύρια στην αρχή, μετά για 50 εκατομμύρια και πάει λέγοντας. Τώρα το Demolition Man είναι στο πρώτο στάδιο, επομένως ο Sly πρέπει να πάρει το συμφωνηθέν. Από το 1997 μέχρι σήμερα ο Σταλόνε δεν έχει πάρει δολάριο. Το 2014 έκανε μια συζήτηση με την Warner Bros, που μπήκε στο συρτάρι εν όψει του Creed. Πλέον, το όριο ξεπεράστηκε.

– Για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Λάνθιμος θα διεκδικήσει το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών. Δύο χρόνια μετά το Lobster, έρχεται το The Killing of A Sacred Deer, για να συνεχιστεί η ελεγεία στην πανίδα. Μάλιστα, η πρωταγωνίστρια του Νικόλ Κίντμαν έχει την τιμητική της, αφού παίζει και στο εμφυλιακό δράμα της Σοφία Κόπολα με τίτλο «The Beguiled».

Το Ragnarok και ο Τελευταίος Jedi: Κινηματογραφικό mashup της εβδομάδας

Ο ανταγωνισμός για τον Λάνθιμο είναι σκληρός και φέτος. Τον Χρυσό Φοίνικα θα διεκδικήσουν οι βετεράνοι Χάνεκε και Χαζαναβίτσιους, ο Τοντ Χέινς με το Wonderstruck, ο Νόα Μπάουμπαχ, ενώ ο Χονγκ Σανγκσού μοιάζει με τον κρυφό διεκδικητή.

Στα αξιοσημείωτα του μη διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ είναι η προβολή το 24 Frames του Κιαροστάμι, η επιστροφή του Twin Peaks και το VR Film του Ινιάριτου.

Competition

Loveless, Αντρέι Ζουγιαγκίντσεφ
Good Time, Μπένι & Τζος Σαντφί
You Were Never Really Here, Λιν Ράμσι
L’Amant Double, Φρανσουά Οζόν
A Gentle Creature, Σεργκέι Λόζνιτσα
The Killing of a Sacred Deer, Γιώργος Λάνθιμος
Hikari (Radiance), Ναόμι Καγουάσε
The Day After, Χονγκ Σανγκσού
Le Redoutable, Μισέλ Χαζαναβίτσιους
Wonderstruck, Τοντ Χέινς
Happy End, Μίκαελ Χάνεκε
The Beguiled, Σοφία Κόπολα
120 Battements par Minute, Ρόμπιν Καμπίγιο
Okja, Μπονγκ Τζουν-Χο
Aus dem Nichts (In the Fade), Φατίχ Ακίν
Les Fantomes D’Ismael, Αρνό Ντεσπλεσέν
The Meyerowitz Stories, Νόα Μπάουμπαχ

Out-of-Competition

How to Talk to Girls at Parties, Τζον Κάμερον Μίτσελ
Visages, Villages, Άγκνες Βάρντα και Τζ. Ρ.
Mugen Non Junin (Blade of the Immortal), Τακάσι Μίκε

Un Certain Regard

Barbara, Ματιέ Αμαλρίκ
A Novia Del Desierto (The Desert Bride), Σεσίλια Αρτάν & Βαλέρια Πιβάτο
Tesnota (Closeness), Καντεμίρ Μπαλαγκόφ
Aala Kaf Ifrit (Beauty and the Dogs), Καουτέρ Μπεν Χανιά
L’Atelier, Λορέν Καντέτ
Fortunata (Lucky), Σέρχιο Καστελίτο
Las Hijas de Abril (April’s Daughter), Μισέλ Φράνκο
Western, Βαλέσκα Γκρίζμπαχ
Posoki (Directions), Στεφάν Κομαντάρεφ
Out, Γκιόργκι Κριστόφ
Sanpo Suru Shinryakusha (Before We Vanish), Κιγιόσι Κουροσάβα
En Attendant Les Hirondelles (The Nature of Time), Καρίμ Μουζαουί
Lerd (Dregs), Μοχάμαντ Ρασούλοφ
Jeune Femme, Λεονόρ Σερέιγ
Wind River, Τέιλορ Σεριντάν
Apres La Guerre (After the War), Αναρίτα Ζαμπράνο

Special Screenings

Claire’s Camera, Χονγκ Σανγκσού
12 Jours, Ρειμόντ Ντεπαρντόν
They, Αναχίτα Γκαζβινιζάντε
Promised Land, Γιουτζίν Τζαρέτσκι
Napalm, Κλοντ Λάνζμαν
Demons in Paradise, Τζουντ Ράτμαν
Sea Sorrow, Βανέσα Ρεντγκρέιβ
An Inconvenient Sequel: Truth to Power, Μπόνι Κοέν & Ζον Σενκ

Midnight Screenings

The Villainess, Γιουνγκ Βιουνγκ-Γκιλ
The Merciless, Μπιουν Σουνγκ-Χιουν
Prayer Before Dawn, Ζαν Στεφάν-Σοβέρ

Virtual Reality Film

Carne y Arena, Αλεχάνδρο Τζ. Ινιάριτου

70th Anniversary Events

Top of the Lake: China Girl, Τζέιν Καμπιόν & Άριελ Κλάιμαν
24 Frames, Αμπάς Κιαροστάμι
Twin Peaks, Ντέιβιντ Λιντς
Come Swim, Κρίστεν Στιούαρτ

– Για το τέλος πάρε το trailer του ντοκιμαντερίστικου φιλμ της Disney για την πορεία ενός δελφινιού μέσα στους ωκεανούς.